Λιγότερη κατοχή, περισσότερη ουσία – Τι δείχνουν οι αριθμοί του ημιχρόνου

Με προβάδισμα 1-0 πήγε στα αποδυτήρια η ΑΝΟΡΘΩΣΗ απέναντι στην Πάφο FC, χάρη στο γκολ του Ντα Κρουζ στο 42ο λεπτό, με τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η ομάδα μας είχε 40% κατοχή μπάλας, έναντι 60% της Πάφου, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τη «Μεγάλη Κυρία» να παρουσιαστεί ουσιαστική στις επιθετικές της προσπάθειες.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με έξι τελικές προσπάθειες η καθεμία, όμως η ΑΝΟΡΘΩΣΗ είχε περισσότερες στον στόχο, με τέσσερις έναντι τριών της αντιπάλου της.

Ισορροπία καταγράφηκε και στα κόρνερ, με τις δύο ομάδες να κερδίζουν από τρία, ενώ η ΑΝΟΡΘΩΣΗ υπέπεσε σε έξι φάουλ, έναντι τριών της Πάφου. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως η ομάδα μας ολοκλήρωσε το πρώτο 45λεπτο χωρίς κάρτα, την ώρα που η Πάφος δέχθηκε μία κίτρινη.

Το σημαντικότερο στοιχείο, πάντως, είναι πως η ΑΝΟΡΘΩΣΗ κατάφερε να αξιοποιήσει μία από τις ευκαιρίες της και να πάρει το προβάδισμα, παρά το γεγονός ότι είχε λιγότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της.

Οι αριθμοί δείχνουν πως η κατοχή δεν λέει πάντα ολόκληρη την αλήθεια. Η ομάδα μας χρειάζεται πλέον ανάλογη αποτελεσματικότητα και σωστή διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να μετατρέψει το προβάδισμά της σε μία πολύτιμη νίκη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ