Θετική ήταν η χθεσινή βραδιά για το κυπριακό ποδόσφαιρο, με τη νίκη της Ομόνοιας επί της Θέλτα να ενισχύει τη θέση της χώρας μας στην κατάταξη της UEFA.
Η Κύπρος πρόσθεσε 0.500 βαθμούς και βρίσκεται στη 15η θέση με 34.693, αυξάνοντας την απόστασή της από τη 16η Ελβετία, η οποία έχει 30.200. Οι δύο χώρες συνεχίζουν με δύο εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ακολουθεί στη 17η θέση η Αυστρία με 27.850 βαθμούς, έχοντας κερδίσει 0.200 αυτή την εβδομάδα. Διατηρεί τρεις ομάδες στη league phase, ωστόσο η συγκομιδή τους διαιρείται διά πέντε, όσες ήταν οι ομάδες με τις οποίες ξεκίνησε.
Τα δεδομένα ενισχύουν την προοπτική να διατηρήσει η Κύπρος πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια και για την περίοδο 2028-2029, μια θετική εξέλιξη που ενδιαφέρει και την ομάδα μας, μιάς και τα εν λόγω δεδομένα είναι για το πρωτάθλημα του χρόνου.
Η παραμονή στη 15η θέση δίνει τα ακόλουθα εισιτήρια:
- Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός γύρος Champions League, στο μονοπάτι πρωταθλητών.
- Κυπελλούχος: 3ος προκριματικός γύρος Europa League.
- Δεύτερος: 2ος προκριματικός γύρος Champions League, στο μονοπάτι μη πρωταθλητών.
- Τρίτος και τέταρτος: 2ος προκριματικός γύρος Conference League.
