Ανακοίνωση Μαχητών: «Έφθασε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους…»

Σε ανάρτηση προχώρησε ο Παν.Συ.Φι.

Αναλυτικά πιο κάτω:

Ανορθωσιάτες και Ανορθωσιάτισσες, έφθασε η στιγμή να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Όλα ξεκίνησαν από τα μέσα Απρίλη, όταν είχαμε πλέον πνιγεί οικονομικά, όταν πέρσι αρκετοί σφυρούσαν αδιάφορα τόσο στα πόσα ξόδευαν αλλά και από την αντίπερα όχθη που κανείς δεν στάθηκε κοντά στην ομάδα οικονομικά, πέραν του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ τόσο καθόλη την χρονιά όσο και στο εγχείρημα ρεκόρ στο κυπριακό ποδόσφαιρο με την εξόφληση του γηπέδου μέσα σε 20 μέρες για ένα ποσό πάνω από 1 εκατομμύριο.

Η τωρινή και πλέον παραιτηθείς διοίκηση ανέλαβε μέσα Μαϊου και είχε ως μοναδική έγνοια ως αρχή της θητείας της την επίλυση στο θέμα “μετοχές και εταιρεία” με το θέμα τελικά να καταλήγει με μια συγκαταβατική λύση ενώ χρειάστηκαν 3 συνελεύσεις, αρκετά έγγραφα πήγαινε έλα αλλά και 3 παραιτήσεις από το συμβούλιο. Παράλληλα, η ομάδα αντιμετώπιζε αρκετές οικονομικές δυσκολίες αφού οι προσφυγές ακολουθούσαν η μια τη άλλη πηγαίνοντας πίσω ακόμα και από ρόστερ 3-4 αγωνιστικών χρονιών. Να σημειώσουμε ότι στην συνέχεια ακολουθήσαν ακόμα 2 παραιτήσεις με αυτές να φτάνουν στο σύνολο τις 5.

Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε επανειλημμένα να βοηθήσουμε, παρά τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις περί λεφτών, παρά την απουσία μακροχρόνιου πλάνου. Προσπαθούσαμε να επιλύσουμε προβλήματα που δεν είναι η “δουλεία” μας αλλά είναι χρέος κάθε διοίκησης και των διευθυντών να μεριμνά γι’ αυτά. Από το πιο μεγαλεπήβολο θέμα που αφορούσε ενδιαφέρον από φερόμενους επενδυτές μέχρι και την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία της ομάδας. Απεναντίας πέραν από την μη ικανοποιητική ανταπόκριση δεν βρεθήκαμε απέναντι από κανένα όλο αυτό το διάστημα Μαϊου – Ιουλίου επειδή προείχε η οικονομική επιβίωση της ομάδας η οποία περιοριζόταν στις προσπάθειες 1-2 ατόμων που έτρεχαν εθελοντικά την ομάδα.

Είχε όμως φτάσει ο κόμπος στο χτένι αρχές Αυγούστου με τα όσα συνέβαιναν και κάπου έπρεπε να μπει μια τελεία. Ας δούμε κατά σειρά πλέον τα γεγονότα αφού πλέον μπορούμε να μιλήσουμε καθαρά και ανοιχτά για ότι συμβαίνει γενικότερα αλλά και τι συνέβηκε τις τελευταίες 7 μέρες με αρχή την περασμένη Τετάρτη.

Πριν φθάσουμε όμως στην προηγούμενη Τετάρτη και στην παρουσίαση που έγινε στην αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους» να αναφέρουμε ότι μια σειρά από γεγονότα είχαν προκαλέσει την αντίδραση μας και σε έκτακτη συνάντηση την οποία ζητήσαμε στις 08 Αυγούστου, αυτή πραγματοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου μετά από φιλικό αγώνα που έδωσε η ομάδα μας την εν λόγω ημέρα. Στην συγκεκριμένη συνάντηση στα γραφεία αφού απαριθμήσαμε σωρεία λαθών και παραλείψεων, απαιτήσαμε τον άμεσο εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της ομάδας και κατ´επέκταση των γραφείων. Σημειώνουμε ότι ουδεμία παραίτηση ατόμων του Δ.Σ. ζητήσαμε την εν λόγω ημέρα παρά τις αρχικές μας σκέψεις αλλά παρά μόνο να μας δοθεί ο χρόνος περίπου 10-15 ημερών για να παρουσιάσουμε τις εν λόγω αλλαγές επί χάρτου.

Στις 28.08, την προηγούμενη Τετάρτη όπως ήδη ανακοινώθηκε έγινε εν τέλει η συγκεκριμένη παρουσίαση με παρευρισκόμενους το Δ.Σ. Συλλόγου αλλά και μέλη της επιτροπής ποδοσφαίρου. Στην παρουσίαση αναλύθηκαν αρκετά θέματα με ένα πλάνο βασισμένο σε 3 πυλώνες και χρονοδιαγράμματα, ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΕΞΕΛΙΞΗ. Σημεία στα οποία σχεδόν όλοι συμφώνησαν ότι οι παρατηρήσεις που θέσαμε είναι σωστές και απόλυτα λογικές. Τους ενημερώσαμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ότι με την αρχή του μήνα θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο ανοικοδόμησης. Να σημειώσουμε ένα αρκετά σημαντικό στοιχείο στην παρουσίαση που αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς γιατί ο κόσμος το ζητά επανειλημμένα ήταν ο οικονομικός έλεγχος. Στην συνάντηση λοιπόν τους αναφέραμε ότι θα βρούμε ΕΜΕΙΣ ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο και μάλιστα έχουμε και άτομο (τον οποίο και ευχαριστούμε) να χρηματοδοτήσει την συγκεκριμένη σπατάλη, ώστε η ομάδα να μην την επιβαρυνθεί.

Την επόμενη μέρα 29.08 το Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε συνεδρία ώστε να αποφασίσει και να δώσει το χρίσμα σε άτομα να ξεκινήσουν της διαδικασίες ανασύνταξης ώστε να μπορέσουμε μεθοδικά και στοχευμένα να υλοποιήσουμε σαν οικοδόμημα όλα όσα σήμερα απουσιάζουν. Να ενημερώσουμε εμείς ότι τελικά το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε ότι συγκεκριμένο άτομο αναλαμβάνει τον ρόλο και ότι την Δευτέρα ξεκινά.

Την Δευτέρα λοιπόν, 02.09 ξεκίνησε με συγκεκριμένο τρόπο η διαδικασία μετάβασης στην επόμενη μέρα. Γνωρίζοντας από πριν τον τρόπο που σκέφτονται κάποιοι, τον λόγο που βρίσκονται εκεί κάποιοι άλλοι αλλά και την λογική που δεν έχουν, είχαμε προβλέψει τις γνωστές ανατροπές σκηνικού, τις διαρροές στα προσκείμενα τους μμε και δημιουργία μιας εντύπωσης αναγκασμού, στην κοινή γνώμη με τις γνωστές μεθόδους τους. Για αδιευκρίνιστο λόγο 2 άτομα που βρίσκονται για κάποιες ώρες στα γραφεία της ομάδας (το τι κάνουν ή παράγουν, ας το διευκρινίσουν οι ίδιοι όταν έρθει ώρα), άρχισαν τις νεκατωσιές (κλάππες στην καθομιλουμένη) και τις σκευωρίες με άλλα παρόμοια τους άτομα που βρίσκονται στο Δ.Σ. με τα οποία φαίνεται να τους αναστατώνει το γεγονός ότι τα πράματα πλέον θα πάρουν μια πορεία που δεν τους βολεύει.

Ερχόμενοι στο παρασύνθημα και αφού παλιά τους τέχνη κόσκινο, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε προχθές 03.09, αποφασίζουν να πάνε αντίθετα από την δική τους απόφαση της Πέμπτης, και να προωθήσουν στο συμβούλιο την ιδέα των μαζικών παραιτήσεων, άκουσον άκουσον επειδή κάποιοι (εμείς στην προκειμένη), τους αναγκάζουμε να δουλέψει η ομάδα ελαφρώς πιο επαγγελματικά από τα υφιστάμενα δεδομένα. Επειδή το πλήρως επαγγελματικά απέχει έτη φωτός τόσο από τα μυαλά τους όσο και από τις ικανότητες τους.

Δυστυχώς για όσους δεν επιθυμούσαν τις παραιτήσεις και για να είμαστε δίκαιοι προς αυτούς υπήρχαν άτομα τα οποία υιοθετούσαν πλήρως τις αλλαγές και θα τους το πιστώσουμε όταν θα τα πούμε στην Γ.Σ. της 19ης Σεπτέμβρη. Υποσχόμαστε επίσης όμως ότι στην συγκεκριμένη Γ.Σ. θα αναφέρουμε και κάποια άλλα περιστατικά τα οποία συνέβησαν αυτές τις 2-3 μέρες που πραγματικά μας κάνουν να ντρεπόμαστε εμείς στην θέση τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την ομάδα.

Σας δηλώνουμε το εξής με πλήρη επίγνωση των καταστάσεων αλλά και του λόγου μας. Αυτό το παραμύθι ότι δεν υπάρχουν άλλοι για να στρογγυλοκάθεστε κάθε 2 χρόνια με διαφορετικό πουκάμισο και διαφορετική διάταξη θέσεων και να καπηλεύεστε το όνομα της ομάδας, ότι πιο ιερού έχουμε στην ζωή μας σήμερα τελειώνει. Κάποιοι από εσάς οι οποίοι θα το μάθετε σύντομα από πλευράς μας, όχι μόνο δεν έχετε θέση σε Δ.Σ. ξανά αλλά είστε ανεπιθύμητοι ακόμα και στην Γ.Σ.

Δηλώνουμε υπεύθυνα από σήμερα σε όλο το κόσμο ότι θα μεριμνήσουμε ώστε αυτή την φορά να έρθει η πραγματική αλλαγή στα διοικητικά δρώμενα. Στις επερχόμενες εκλογές θα εμπλακούν άτομα αξιόλογα, τεχνοκράτες και πρόθυμα να υπηρετήσουν και όχι να τους υπηρετούν. Θα θυσιάσουν ότι έχουν και δεν έχουν μέχρι την μέρα της δικαίωσης. Δύσκολες μέρες διανύαμε έτσι και αλλιώς. Τουλάχιστον ας τις δούμε κατάματα χωρίς παρεμβολές και με κούτελα καθαρά.

Υ.Γ. Όποιος από τα προηγούμενα Δ.Σ. προσπαθήσει να έχει εμπλοκή στις επερχόμενες εκλογές θα μας βρει απέναντι του. Τόσο απλά και τόσο λιτά.

𝐌𝐀𝐗𝐇𝐓𝐄𝐂 𝟏𝟗𝟗𝟒🔵⚪️

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ