Καταγγελία από Τόνυ Χρυσοστόμου: «Ο Ανδρέας μάζεψε φυλακή γιατί ο διοικητής του δεν τον άφηνε…»

Οι αντιδράσεις από το πρωτόκολλο που υπογράφηκε από τον ΚΟΑ και το ΥΠΑΜ με το «ψαλίδι» στις διευκολύνσεις των αθλητών και ποδοσφαιριστών που εκτίουν στρατιωτική θητεία, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, αφού πρόκειται όντως για μεγάλη γκάφα και πολλοί διερωτούνταν εάν διάβασαν σωστά αυτά που υπέγραψαν ή κατανόησαν τις αντιδράσεις και τις αδικίες που θα προκληθούν.

Μέσω παρέμβασής του στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Game Time» με την Μαρίνα Αργυρού και τον Πολύβιο Αλεξάνδρου, ο πατέρας του Ανδρέα Χρυσοστόμου της Ανόρθωσης, προέβη σε καταγγελίες για τις αδικίες που αντιμετωπίζει από τον ίδιο του τον διοικητή ο γιος του.

«Έφυγε από την Κύπρο όταν ήταν 15 χρόνων, πήγε στην Ίντερ και επέστρεψε στην Ανόρθωση όταν ήταν 21 ετών. Αυτήν τη στιγμή εκτίει τη στρατιωτική του θητεία. Έπρεπε να απολυθεί πριν από τέσσερις – πέντε μήνες και λόγω αυτού του θέματος με τον ΚΟΑ και το ΥΠΑΜ, είναι ότι λαμβάνονται υπόψη οι μικροί παίκτες χωρίς να θέλω να πω πως οι μικροί δεν πρέπει να παίρνουν διευκολύνσεις», είπε ο Τόνυς Χρυσοστόμου και πρόσθεσε:

«Ο Ανδρέας είναι επαγγελματίας. Η ώρα 08:00 (σ.σ. το πρωί) πρέπει να είναι στο γήπεδο, τα υπηρεσιακά αρχίζουν στις 13:30 το μεσημέρι. Μάζεψε φυλακή επειδή ο διοικητής του δεν τον άφηνε να φύγει υπηρεσιακά στην ώρα που έπρεπε με τη δικαιολογία ότι του έλεγε ο διοικητής “θα λαμβάνεις αυτά που δικαιούσαι”. Μιλάμε για επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Και αναγκαζόταν να φεύγει και μάζεψε φυλακή και τρέχουμε σε υπουργό, να ενοχλούμε τον έναν και τον άλλον επειδή ο Ανδρέας έπρεπε να κάνει τη δουλειά του. Δεν είναι όλοι στο ίδιο καζάνι».

«Πρέπει να είναι στα βοηθητικά της Ανόρθωσης για προπόνηση στις 8μισι – 9 το πρωί και τα υπηρεσιακά αρχίζουν στις μιάμιση το μεσημέρι και υπάρχει καθορισμένη ώρα που πρέπει να επιστρέψουν. Αναγκαστικά έφευγε χωρίς άδεια ή έπαιρνε αναγκαστικά αναρρωτική και το Σάββατο ήταν στο γήπεδο και έπαιζε. Οι ομάδα βοηθά όσο μπορεί. Ο νέος αρχηγός της ΕΦ δεν ήθελε να φεύγει, ήθελε να γίνει έρευνα εναντίον του ή ήθελε να πάει στρατοδικείο κλπ. Δεν λέω, κι αυτός επαγγελματίας είναι. Απίστευτα πράγματα…», πρόσθεσε για να συμφωνήσει με τη Μαρίνα Αργυρού ότι «η Κύπρος τρώει τα παιδιά της».

«Στα ατομικά αθλήματα τους βοηθάνε πολύ, στα ομαδικά τέλειωσες, σχόλασες. Είναι και το θέμα ψυχολογίας, σκέψου κάθε λίγο να σε τρέχουν από πίσω και να φοβάσαι. Δεν ξέρουμε πότε απολύεται με τη φυλακή του. Έπρεπε να απολυθεί από τον Σεπτέμβριο», συνέχισε και ακολούθως συμπλήρωσε:

«Από την 1η του νέου μήνα δεν θα δικαιούται ούτε υπηρεσιακό να πιάσει. Ποδοσφαιριστής επαγγελματίας της Ανόρθωσης και της Εθνικής. Σκεφτείτε να το ακούν αυτό οι νεαρότεροι αθλητές. Θα σκεφτούν γιατί να ασχοληθούν με το επάγγελμα. Και ύστερα μας λένε για έλλειψη παραγωγικότητας αθλητών. Ο Ανδρέας ήταν αθλητής από τα πέντε του και ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής. Ούτε ξενυχτούσε, ούτε τίποτα… ένα παιδί ήσυχο που αφοσιώθηκε στο ποδόσφαιρο και δεν είναι μόνο αυτό, βγήκε και ένας σωστός άνθρωπος. Δεν υπάρχει πρώτα που δεν χτυπήσαμε. Όταν έχεις Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς που λέει “όχι”, τι να κάνει ο Υπουργός. Μιλήσαμε με τον τέως πρόεδρο του ΚΟΑ, τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, κατάλαβε και μου είπε ότι τα έντυπα που στέλνουν από τον ΚΟΑ, δεν καλύπτουν επαγγελματίες, τι σημαίνει αυτό; Στα 22-23 του χρόνια σε καθοριστικό σημείο για την καριέρα του αυτοί οι άνθρωποι τού δημιουργούν τόσα θέματα. Πόσοι Χρυσοστόμου υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. Αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του και θα εκτίσει τη θητεία του. Φτάνει να μπορεί να πηγαίνει στις προπονήσεις, κανείς δεν θα τον κατηγορήσει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ