Συγκινητικές δηλώσεις Στεργίδη: «Μίαν Ανόρθωση την έχουμε, η Ανόρθωση είναι κάτι ξεχωριστό»

Ο Μιχαλάκης Στεργίδης παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» με τον Πολύβιο Αλεξάνδρου.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Είμαι ένας από όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την Ανόρθωση. Δεν είμαι κάτι μοναδικό. Κοιτάξτε, η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ άσχημη, διότι έχουν γίνει πολλά λάθη τα τελευταία χρόνια, τα οποία δεν πρέπει να ασχοληθούμε τώρα για να μοιράσουμε ευθύνες. Προτεραιότητα είναι να σώσουμε την ομάδα, το Σωματείο, την ιστορία μας και το γήπεδο μας. Η προσπάθεια που γίνεται από όλους, αφήνοντας πίσω το γιατί, έως τώρα είναι επιτυχημένη. Η Ανάσταση του “Κυρίου” ευελπιστώ να συνδυαστεί με την Ανάσταση της Ανόρθωσης».

«Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τους στόχους που είναι να λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα. Η κακοδιαχείριση μας στοίχισε ως ομάδα, πρώτα θα ασχοληθούμε με το οικονομικό. Δεν γίνεται να κάνουμε νέα λάθη. Δεν γίνεται κάθε 10 χρόνια να γίνεται αυτό και να φτάνουμε σε αυτό το σημείο την Ανόρθωση. Όσοι αναλαμβάνουν να “πηγαίνουν” ως εκεί που φτάνει το “χέρι” τους. Η Ανόρθωση έχει όλα τα εχέγγυα να συνεχίσει να είναι από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα. Τώρα, ο στόχος που θα βάλουμε, πέραν από το οικονομικό, θα βάλουμε στόχο και τη διάκριση στο αγωνιστικό “κομμάτι” μας. Όλοι θα συνεισφέρουμε στην ομάδα οικονομικά, άλλωστε εξαρτάται από εμάς. Ενημέρωσα αρκετούς φίλους να στηρίξουν την Ανόρθωση από την Κύπρο έως την Αγγλία. Τους ενημερώνω γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, είμαι ένας απλός φίλαθλος της ομάδας. Θα πετύχουμε και τα δύο που θέλουμε ως σύνολο. Από τη νέα σεζόν ας βάλουμε μυαλό και να κυπροποιήσουμε περισσότερο την Ανόρθωση, με μερικούς και ποιοτικούς ξένους παίκτες. Η βάση πρέπει να είναι Κύπριοι παίκτες που αντιλαμβάνονται την ιστορία. Φτάσαμε σε σημείο να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να βλέπουμε ξένους διαιτητές, ξένους παίκτες, ξένους προπονητές, ξένους μασέρ και οι μόνοι Κύπριοι να είμαστε εμείς στις κερκίδες. Δηλαδή εμείς βλέπουμε Κυπριακό ποδόσφαιρο ή παρακολουθούμε ομάδες με ξένους που αγωνίζονται σε κυπριακό έδαφος και πληρώνουν τα… του καθενός, για να κάνουν το κέφι τους. Δεν γίνεται να πληρώνονται 30.000 το μήνα ή 50.000 το μήνα ως μισθό ποδοσφαιριστή».

«Θα πετύχουμε το στόχο, διότι αρκετός κόσμος μπορεί να νομίζει ότι πρέπει να δώσει 1.000 ή 2.000 χιλιάδες ευρώ. Δεν είναι έτσι, ας δώσουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε, όσα “σηκώνει” η τσέπη μας».

«Μπράβο τους. Οι οργανωμένοι μπήκαν από την περσινή περίοδο με δυναμική σε όλα τα επίπεδα. Οι οργανωμένοι την περσινή περίοδο ήταν από τις καλύτερες κερκίδες στην Κύπρο. Εάν οι οργανωμένοι συνεχίσουν να είναι έτσι, κερδίζουν την εκτίμηση μας και τους υπολογίζουμε στο μέγιστο βαθμό. Μάλιστα, τη νέα σεζόν θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Επίσης, να τους στείλω ένα μήνυμα, καλούνται οι ίδιοι να κάνουν ομάδες ασφαλείας για να μην δημιουργούνται προβλήματα από την κερκίδα. Ας τους τιμωρούν οι ίδιοι για να μην ξεφεύγουν κάποιοι φίλαθλοι».

«Έχουμε δύο μέτωπα. Το πρώτο είναι το γήπεδο που κινδυνεύει να βγει στη δημοπρασία από ξένη εταιρεία. Αυτό είναι το κύριο θέμα μας. Για τους ποδοσφαιριστές τη μεγαλύτερη προσπάθεια πρέπει να την κάνουν εκείνοι που δημιούργησαν τα δεδομένα αυτά. Όταν υπόσχεσαι σε κάποιον 70.000 μισθό, πρέπει να είσαι υπεύθυνος να τα βρεις τα χρήματα. Ότι και εάν γίνει, δεν θα αφήσουμε την ομάδα έτσι, θα ξεκινήσουμε άλλη εκστρατεία, θα έρθουμε σε συμφωνία με ποδοσφαιριστές για τις οφειλές προς εκείνους. Ας κάνουμε δάνεια να πληρώσουμε όσους δεν δέχονται να καταλάβουν τα προβλήματα του συνόλου. Στην Ανόρθωση πρέπει να βρίσκονται άτομα που αγαπούν την ομάδα και μπορούν να προσφέρουν χρόνο και χρήμα εάν έχουν τη δυνατότητα».

«Η εσωστρέφεια πηγάζει από την κακή διαχείριση που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ομάδα σε διάφορους τομείς. Ξεκινήσαμε από την εποχή του Ανδρέα Παντελή και φτάσαμε στο σήμερα, με μεγάλη καχυποψία που υπάρχει από τον κόσμο. Περάσαμε αυτή την εποχή, «πήγαμε» στην εκδίωξη του Τιμούρ Κετσπάγια, αυτός ήταν ένας σταθμός για εμένα, για τη τύχη της Ανόρθωσης στη συνέχεια και τότε υπήρξαν μυστικές ενέργειες και λοιπά που έβλαψαν την ομάδα, πρέπει κάποτε να λήξει αυτό το πράγμα. Για να συμβεί αυτό, καλείται να βγει μία διοίκηση πεντακάθαρη με την οποία θα κάνουμε μία νέα αρχή με ηρεμία».

«Δυστυχώς αυτό συμβαίνει λόγω της εσωστρέφειας που υπάρχει από τα προηγούμενα χρόνια. Αν καλεστεί ο κόσμος της Ανόρθωσης δεν γίνεται να μην στηρίξει τη σημαία μας και τη ταυτότητα μας. Ο περίγυρος της διοίκησης ήταν τόσο κλειστός που κάποιοι έμεναν πάντα εκτός. Είναι τόσο “μεγάλα” τα χρέη που χρειάζονται λύση. Το θέμα ήταν να μην δημιουργηθούν τα χρέη».

«Έχουμε στη Λεμεσό ανθρώπους που οικονομικά μπορούν να στηρίξουν, καθώς είναι ισχυροί. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν».

Για τον Πουλλαΐδη: «Αυτός ο άνθρωπος “άκουσε” πολλά. Έκανε λάθη, αλλά κάναμε και εμείς λάθη, αυτός ο άνθρωπος έδωσε πέραν από 20 εκατομμύρια στην ομάδα της Ανόρθωσης και τελικά έφυγε και τον έβριζαν. Όπως μου είπε ο ίδιος, εμπιστεύτηκε λάθος άτομα που τα είχε δίπλα του. Η διοίκηση δεν ήταν κάτω από τον έλεγχο του, επειδή ήταν στο εξωτερικό για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αν ήταν κάτω από τον έλεγχο του η διοίκηση, θα μπορούσε να την διαχειρίζεται άνετα».

Για τον Σάντη: «Ο Ανδρέας Σάντης όταν ανέλαβε την ομάδα, περιμένα ότι θα πηγαίναμε καλύτερα. Στο τέλος μας στοίχισε η μη παρουσία της Ανόρθωσης στην Ευρώπη που ανέτρεψε τα οικονομικά δεδομένα και έφερε αδιέξοδο στο οικονομικό “κομμάτι”. Γι αυτό ήρθε και η παραίτηση».

Το τελευταίο σχόλιο: «Η Ανόρθωση θα είναι εκεί, θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο, να συνεχίσουν να είναι δίπλα στην ομάδα μας. Μίαν Ανόρθωση την έχουμε, η Ανόρθωση δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, είναι και κάτι ξεχωριστό. Ας “σκύψουμε” να την βοηθήσουμε οικονομικά και θα επανέλθουμε σε όλα τα επίπεδα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ