«Να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις μελλοντικής συνεργασίας…»

Μέσα στις πολλές εξέχουσες προσωπικότητες από Ελλάδα και Κύπρο που χαιρέτησαν την εκδήλωση προς τιμή του Αντώνη Παπαδόπουλου, ιδιαίτερη σημασία έχει ο χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΑΕ ΑΕΚ κ. Μάκη Αγγελόπουλου.

Εξ αφορμής του χαιρετισμού απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση για διεξαγωγή καλαθοσφαιρικών αγώνων ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, αποστέλλω το παρόν, και επειδή η προσωπική, συναισθηματική σχέση μου με την Κύπρο, όπως για κάθε Ελλαδίτη άλλωστε, βαρύνει σε μία δύσκολη συγκυρία για τη γειτονιά μας τα λόγια, αλλά και επειδή η εκδήλωση μνήμης, που διοργανώνετε προς τιμήν του αγωνιστή της ΕΟΚΑ και πρώην αθλητή της Ανόρθωσης και της Α.Ε.Κ., Αντώνη Παπαδόπουλου, πράγματι συνιστά οξυγόνο ελπίδας για τα μελλοντικά.

Ιδιαίτερη η τιμή της πρόσκλησης για μένα, αλλά επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να είμαι κοντά σας. Δεσμεύομαι, ωστόσο, επί τη ευκαιρία της εκδήλωσης να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις μελλοντικής συνεργασίας με το αδελφό ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ Σωματείο Ανόρθωση, επί τη βάση δράσεων αλλά και διεξαγωγής μεταξύ μας αγώνων Καλαθοσφαίρισης, είτε στην Κύπρο, είτε στη Μητέρα Ελλάδα, αν φυσικά το επιθυμείτε, κι όταν το επιτρέψουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αμφοτέρων, με τη συμβολή και της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ, η οποία διάνοιξε τον μεταξύ μας δίαυλο.

Το παράδειγμα του «Άγρα», αλλά και των λοιπών αγωνιστών της ελευθερίας ας αποτελεί εσαεί «φάρο» για όλους όσοι πιστεύουμε σε ιδανικά και αξίες. Και ξέρετε, ότι πιστεύουμε σταθερά εμείς οι «Ενωσίτες», που μεγαλώσαμε άλλωστε με τα ιδεώδη της βυζαντινογέννητης (καταγωγής μας) και με τον σπόρο της προσφυγιάς.

Της προσφυγιάς, που αγωνίστηκε, που μάτωσε, που κέρδισε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΜΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ