Όλα όσα είπε ο Σάντης (βίντεο)

Καλεσμένος στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ ήταν το βράδυ της Δευτέρας (02/10) ο  Ανδρέας Σάντης που τοποθετήθηκε για όλα όσα αφορούν την ομάδα μας.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του

«Είναι νωρίς ακόμη όσον αφορά την κούρσα του τίτλου, μας χαροποιεί η μέχρι τώρα πορεία, το ότι κερδίσαμε εκτός έδρας αντίπαλο της δυναμικότητας της ΑΕΛ είναι ακόμη πιο σημαντικό αλλά σημασία έχει να έχουμε συνέπεια και συνέχεια για να ολοκληρώσουμε τους στόχους».

Για την παρουσία στο ντέρμπι: «Δεν νομίζω να επηρέασε τόσο η απώλεια του Γκερέρο. Η παρουσία μας στην επανάληψη δεν ήταν όπως στο πρώτο μέρος, ίσως ο εφησυχασμός από το ότι προηγηθήκαμε και η ΑΕΛ έπαιζε με παίχτη λιγότερο. Η τεχνική ηγεσία τα βλέπει, είναι πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε. Είναι νέα ομάδα, παίχτες που δεν είναι καιρό μαζί, χρειάζεται χρόνο».

Για τον Γκερέρο«Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η επέμβαση του Γκερέρο, έσπασε την κλείδα του, ευχόμαστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να επιστρέψει δυνατός. Σίγουρα είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά η Ανόρθωση είναι ομάδα, όχι ένα άτομο. Θα λείψει δύο με τρεις μήνες».

Για τη συγκομιδή: «Πάντα θέλουμε το απόλυτο. Φυσικά η συγκομιδή υπό τις περιστάσεις μας ικανοποιεί. Να μην ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε, τι υλικό είχε η Ανόρθωση τον Γενάρη και πού βρίσκεται σήμερα. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε είπαμε ότι δεν θα φτιάξουμε ομάδα που θα παραδίδεται αλλά ομάδα που θα παλεύει κάθε παιχνίδι και ο κόσμος να χειροκροτά την προσπάθεια. Συμβόλαιο με το πρωτάθλημα ή την επιτυχία δεν υπογράψαμε αλλά υπογράψαμε συμβόλαια με παίχτες που θα παλεύουν κάθε παιχνίδι, να τιμούν τη βαριά φανέλα που φοράνε, όπως και το τεχνικό τιμ».

Για το ότι η ομάδα είναι πιο ανταγωνιστική από πέρσι: «Η ομάδα ξεκίνησε να χτίζεται από πέρσι, δεν θα σταματήσω να το λέω αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ένα πλάνο που η ομάδα χτίζεται από τον τεχνικό διευθυντή κι εγώ είμαι ο αρμοδιότερος από το διοικητικό συμβούλιο, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που αποδέχθηκαν αυτόν τον τρόπο λειτουργίας. Όπου έχει πολλούς πετεινούς αργεί να ξημερώσει για αυτό δεν θέλουμε πολλούς πετεινούς. Κτίστηκε σε κατευθυντήριες γραμμές από εμένα και τον τεχνικό διευθυντή, να χαμηλώσει ο μέσος όρος ηλικίας, παίχτες με ταλέντο και μεταπωλητική αξία, ομάδα που θα αγωνίζεται με συγκεκριμένο τρόπο (όχι σύστημα), είπαμε στον Τ.Δ. τι προπονητή θέλουμε με τι στοιχεία, απορρίψαμε προπονητές και ποδοσφαιριστές μέχρι να φτιάξουμε αυτό που φτιάξαμε. Δεν κάνουμε ομάδα μίας χρήσης. Ρίξαμε τον μέσο όρο από 33-34 στο 24,7. Φέραμε Κύπριους με περιθώρια ανέλιξης, έφυγαν και ξένοι ακριβοπληρωμένοι που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Έφυγαν και Κύπριοι μιας ηλικίας μεγαλύτερης από ό,τι θέλαμε».

Για τους στόχους της Ανόρθωσης: «Eίναι δεδομένο το πού στοχεύει. Η προσπάθεια για κατάκτηση της κορυφής δεν είναι κάτι κρυφό, είναι στο DNA της Ανόρθωσης. Αλλά δεν σημαίνει πως θα το κερδίσουμε, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να το κερδίσουμε. Φανήκαμε άτυχοι με τον τραυματισμό του Κάργα, μετά του Αρμπολέδα, μετά του Γουαρίς, τώρα του Γκερέρο. Και δεν είναι μυϊκοί, είναι τραυματισμοί από χτυπήματα».

Αν θα είναι αποτυχία η μη έξοδος στην Ευρώπη: «Οτιδήποτε είναι εκτός των στόχων που τέθηκαν θα είναι αποτυχία. Αλλά δεν μου αρέσει να βάζουμε ταmπέλες. Μου αρέσει να έχουμε προσπάθεια, επιμονή, το καλό θέαμα που παρουσιάζουμε και να βελτιώνεται στην πορεία του χρόνου κι όταν τα κάνουμε αυτά θα έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος εκτιμά αυτό που γίνεται, την προσπάθεια που γίνεται, αλλά δεν αρκεί η ηθική συμπαράσταση, η Ανόρθωση καλώς ή κακώς ανήκει στον κόσμο της. Δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει αυτή η Ανόρθωση αν δεν έχει τον κόσμο μπροστά της, και οικονομική συνεισφορά. Θα προχωρήσουμε σε ενέργειες για να φέρουμε χρήμα, όχι πολλά από ελάχιστους αλλά λίγα από πολλούς».

Για το πρωτάθλημα και την ανταγωνιστικότητα που υπάρχει: «Εμένα με ενδιαφέρει να είναι η Ανόρθωση μπροστά, ποιοι θα ακολουθήσουν μου είναι παντελώς αδιάφορο. Τώρα αν στην υπόλοιπη σειρά των διεκδικητών ποιοι θα είναι δεύτεροι τρίτοι τέταρτοι μου είναι αδιάφορο».

Για τον προϋπολογισμό: «Σίγουρα είναι χαμηλότερος ο φετινός και εξαρτάται για πότε μιλάμε γιατί στην πορεία της περσινής σεζόν αυξήθηκε σημαντικά με τις αποζημιώσεις. Ήμασταν αναγκασμένοι να τον χαμηλώσουμε αλλά εκείνο που μας βασανίζει είναι οι υποχρεώσεις από τις προηγούμενες χρονιές κι ιδιαίτερα την περσινή. Δεν είναι το ύψος του ποσού αλλά το ότι αφορά παίχτες και προπονητές που πρέπει να πληρώνονται σε χρονικό διάστημα που είναι μικρό. Μειώσαμε το ποσό των τριών εκατομμυρίων με λεφτά που μπήκαν, αυτό το κομμάτι μας δημιουργεί προβλήματα επειδή πρέπει να πληρωθούν σε συγκεκριμένο ποσό».

Υπάρχουν εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με τη μεταβίβαση μετοχών και τη συμφωνία με τον σύλλογο, δυστυχώς μας δημιουργεί προβλήματα. Η Ανόρθωση είναι μία και ο λόγος που έγινε η εταιρεία ήταν για να μπορέσουμε να έχουμε τα λεφτά από τον τότε πρόεδρο που ήθελε να γίνει εταιρεία ο κύριος Πουλλαΐδης και σωστά ήθελε να το διασφαλίσει, σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, δεν υπάρχει ο επενδυτής που βάζει τα λεφτά και πρέπει να υπάρχουν και άλλοι τριγύρω, σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που όταν έκαιγε το σίδερο μπήκαν μπροστά, η Ανόρθωση πρέπει και διοικητικά να είναι μία. Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης της εταιρείας; Είναι για τον πιθανό επενδυτή που θα έρθει και θα βάλει εκατομμύρια, πρέπει επίσης να είναι γιατί με βάση τη συμφωνάι μεταβίβασης για να μπορεί να έχει οφέλη ο Πουλλαΐδης. Στα υπόλοιπα, π.χ. το τμήμα αντισφαίρισης είναι αυτοσυντήρητο, από τον αναπληρωτή πρόεδρο. Πρέπει να υπάρξει μία σταθερότητα, να βάλουμε μικροεγωισμούς εκτός, η ομάδα φτιάχτηκε με πολύ κόπο και προσπάθεια, είναι σημαντικό να είναι η ομάδα συνεπέσταση για να έχει τα αποτελέσματα που έχει.

Ναι πρέπει να υπάρχει κοινή διοίκηση, να είναι κάτω από μια ομπρέλα η εταιρεία και ο σύλλογος, να είναι μία διοίκηση. Όταν παρουσιαστεί επενδυτής ξένος προς την Ανόρθωση, τότε είναι διαφορετικό ζήτημα που θα το δούμε στην πορεία. Ναι είναι προσωπική άποψη, εννοείται το συζητώ με τους στενούς μου συνεργάτες.

Για τη σχέση με τον σύλλογο: «Είναι κι αυτοί Ανορθωσιάτες δεν είμαστε κάτι διαφορετικό. Δεν είναι θέμα διαφοράς. Είναι η ανθρώπινη φύση. Έχουμε μια στρατηγική και θέλουμε να την υλοποιήσουμε στην ολότητα της. Δεν μπορούν κάποια πράγματα να μην ολοκληρώνονται όταν πρέπει, είναι θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα. Δεν περιμένουμε τον από μηχανής Θεό να έρθει να βάλει εκατομμύρια. Μακάρι να βρεθεί αλλά αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε όλο τον κόσμο. Η Ανόρθωση είναι του κόσμου, του Αμμοχώστου.

Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο που θα ανακοινώσουμε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου για να συμμετάσχει ο κόσμος στην οικονομική προσπάθεια».

Για επενδυτή: «Δεν μας χτυπάνε την πόρτα οι επενδυτές. Οι επενδυτές και το ποιοι είναι και γιατί επενδύουν είναι μια εκπομπή από μόνη της. Είμαστε ανοιχτοί, βεβαίως προσπαθούμε και ψάχνουμε να βρούμε κόσμο να συνεισφέρει, προχωρήσαμε το θέμα αδειοδότησης, αυτά τα πράγματα σκοντάφτουν σε αυτό που έχω προαναφέρει κι αν δεν λυθεί άμεσα ανησυχώ για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας».

Η σχέση με ΚΟΠ-Κούμα: «H σχέση μας είναι πάρα πολύ καλή. Είμαστε μέλη της, ιδρυτικό μέλος, δεν σημαίνει πως όταν διαφωνούμε η σχέση μας είναι άσχημη. Σημαίνει έχουμε άποψη και την εκφράζουμε. Στο θέμα διαιτησίας που αυτό καίει και συζητείται ενώ έχει και πολλά άλλα, δεν πρόκειται να δώσουμε λεφτά γιατί θα είμαστε όπως τα… να μην πω την έκφραση, να κλαψουρίζουμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο της νομιμότητας να προστατέψουμε την ομάδα. Είναι φυσιολογικό να έχουμε καλές, μέτριες και κακές διαιτησίες, αυτό που ενοχλεί είναι από συγκεκριμένους διαιτητές συνεχώς άσχημες διαιτησίες ή να έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση από άλλες ομάδες σε ίδιες φάσεις».

Για τη συμφωνία γηπέδου-συλλόγου και πώς θα υλοποιηθεί: «Καλή ερώτηση, το σημαντικό δεν είναι η συμφωνία αλλά η υλοποίηση, για αυτό είπα όσα είπα πριν για ένα κέντρο λήψης αποφάσεων για να τρέξουν πιο γρήγορα τα πράγματα. Η συμφωνία από μόνη της δεν εξασφαλίζει τίποτα, υπάρχουν συγκεκριμένα ποσά και ημερομηνίες, ποιος θα τα δώσει; Όταν υπάρχει ένα κέντρο αποφάσεων μπορεί να τα προγραμματίσει, όχι ο ένας να κάνει κάτι και ο άλλος να το κάνει αλλιώς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ