«Η Ανόρθωση θα είναι ικανή για να διεκδικήσει…»

Συνέντευξη στην επίσημη σελίδα του τμήματος καλαθόσφαιρας έδωσε ο Γιώργος Βαρσός.

Αναλυτικά πιο κάτω

Ο πόνος του χθες, δύναμη του αύριο!

Πρόκειται για ένα γνωμικό, το οποίο θα λέγαμε ότι αντιπροσωπεύει το διεθνή περιφερειακό άσο της ομάδας μας, το Γιώργο Βάρσο.

Ο Γιώργος Βάρσος, είχε αποφασίσει πριν από ένα χρόνο, να έλθει στην Κύπρο και να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα μας και από την πρώτη στιγμή, είχε ξεδιπλώσει τις αγωνιστικές του αρετές.

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, η ατυχία καιροφυλακτούσε και τον χτύπησε, στο φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ και εφόσον κατάφερε να επανέλθει, τον χτύπησε εκ νέου, στις αρχές του τελικού για το κύπελλο, με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Ήταν δυο ατυχίες που και τον ίδιο το Γιώργο είχαν χτυπήσει, αλλά και την Ανόρθωση.
Η Ανόρθωση όμως, έχει έναν επιπλέον λόγο να εμπιστεύεται το Γιώργο Βάρσο, που θα είναι μαζί μας και κατά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, γιατί πέραν τις εγνωσμένες αγωνιστικές του αρετές, μέσα από τις ατυχίες του, απέδειξε σε όλους, το πείσμα και την πίστη του, για να επανέλθει δριμύτερος και να προσφέρει αυτά που μπορεί.

-Γιώργο, θα θέλαμε κατ` αρχήν, να μας πεις λίγα λόγια, σχετικά με το πως πάει η πορεία αποκατάστασης σου και πότε υπολογίζεις ότι θα σε δούμε ξανά στα γήπεδα:
«Τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα, απ` ότι περίμενα, μάλλον λόγω της σκληρής δουλειάς και πίστης μου. Αν λοιπόν όλα πάνε καλά, ελπίζω ότι θα επανέλθω νωρίτερα απ` ότι υπολογιζόταν στην αρχή και βάση αυτών, εύχομαι να είμαι στη διάθεση της ομάδας μου, όταν θα ξεκινήσει το ερχόμενο πρωτάθλημα».

-Να φανταστούμε ότι αυτές οι ατυχίες που σε βρήκαν, σε έχουν πεισμώσει ακόμη περισσότερο; Διότι αυτό βλέπουμε, παρακολουθώντας τις προσπάθειες επανόδου σου…
«Δυστυχώς οι ατυχίες και οι τραυματισμοί, είναι στο… πρόγραμμα του κάθε αθλητή και όταν του τύχουν, κοιτάζει πως θα τις αντιμετωπίσει. Πρέπει όμως να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και για μένα, αυτές οι ατυχίες (δηλαδή και εκείνη που μου έτυχε, πριν από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου), είναι μια ευκαιρία για να δουλέψω και πάνω σε κάποια άλλα πράγματα, όπως είναι η ψυχολογία.

Μέσα από αυτές τις ατυχίες, κτίζεις χαρακτήρα και μάλιστα, είσαι σε θέση να κατανοήσεις και να βοηθήσεις κάποιον άλλον άτυχο αθλητή στο μέλλον, αλλά με την ευχή να μην τύχει ποτέ και σε κανέναν κάποια ατυχία».

-Συνεχίζεις για δεύτερη χρονιά στην Ανόρθωση. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να θέλεις να συμπορευθείς και πάλι με την ομάδα μας κατά τη νέα χρονιά;
«Σε αυτήν την ομάδα, με είχαν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Η Ανόρθωση είναι μια αρκετά οργανωμένη ομάδα και μέσα σε αυτό το κλίμα, ένιωσα να με υποστηρίζει το περιβάλλον της. Άρα, δεν υπήρχε λόγος για να έφευγα, αφού όλα είναι πολύ καλά εδώ που είμαι. Διοίκηση. Προπονητική ομάδα, παίκτες, όλοι είναι μια οικογένεια.
Νιώθω ότι χρωστάω κάποια πράγματα σε αυτήν την ομάδα και από τη στιγμή που αποφάσισα να παραμείνω στην Ανόρθωση, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, όντας νιώθοντας ότι χρωστάω στην Ανόρθωση».

-Με το καλό, όταν θα επανέλθεις, ποιοι θα είναι οι προσωπικοί στόχοι σου κατά τη νέα χρονιά;
«Πάνω απ` όλα, να είμαι υγιής. Να είμαι όσο το δυνατόν πιο δυνατός γίνεται και όπως ανέφερα πιο πάνω, να είμαι σε θέση για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για το καλό της ομάδας μας».

-Μέχρι που εκτιμάς, ότι θα μπορέσει να φθάσει η ομάδα μας, στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο;
«Μέσα από την πορεία της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, η Ανόρθωση έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει πράγματα. Είχαμε φθάσει ως την ημιτελική φάση των πλέι-οφ, αλλά και στον τελικό του κυπέλλου. Όσο για τη νέα χρονιά, πιστεύω ότι η Ανόρθωση θα είναι ικανή για να διεκδικήσει και να κατακτήσει τους πρώτους τίτλους στην καλαθοσφαιρική της ιστορία».

-Τέλος, θα θέλαμε λίγα λόγια, σχετικά με το περιβάλλον που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας μας…
«Πέρασα από αρκετές ομάδες στην Ελλάδα και μπορώ να προβώ σε συγκρίσεις. Στην Ανόρθωση υπάρχει υγεία και αυτό οφείλεται στους ανθρώπους της διοίκησης και στο πόσο αγαπάνε την ομάδα τους. Μάλιστα, για το δικό μου τραυματισμό, όλοι στην ομάδα ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή, επιδεικνύοντας ένα απίστευτο ενδιαφέρον. Στην Ανόρθωση, υπάρχει οργάνωση, επαγγελματισμός και γενικά, το όλο κλίμα είναι άριστο σε αυτήν την ομάδα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ