Διαφωνία Συλλόγου

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Είναι με μεγάλη έκπληξη που έχουμε πληροφορηθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την πρόσκληση που απευθύνθηκε προς τον λεγόμενο “δήμαρχο” Αμμοχώστου από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης πόλης μας, για παρουσία και συμμετοχή στην αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος στις 5 Αυγούστου.

Η Αμμόχωστος, κατεχόμενη για 49 χρόνια από τον Τούρκο εισβολέα, έχει ορίσει τον Δήμο Αμμοχώστου ως μπροστάρη στον αντικατοχικό αγώνα. Η ετήσια εκδήλωση μνήμης της κατεχόμενης πόλης μας και τιμής στους πεσόντες και αγνοουμένους της τουρκικής εισβολής, αποτελεί την κορύφωση όλων των εκδηλώσεων μνήμης που γίνονται κάθε χρόνο από τα οργανωμένα σύνολα του Αμμοχωστιανού κόσμου.

Πρέπει, η εκδήλωση να παραμείνει εκδήλωση καταδίκης της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974. Πρέπει, να καταδικάσουμε την επί 49 χρόνια συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας. Πρέπει, να διαδηλώσουμε ενάντια στον εποικισμό, στο παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων, στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου, στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων, Αμμοχωστιανών και όχι μόνο. Πρέπει, οι όποιοι ομιλητές, να συνταχθούν με το δίκαιο αίτημα του λαού μας για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες και απελευθέρωση της πόλης και πατρίδας μας από τον στρατό κατοχής. Οποιοδήποτε άλλο μήνυμα προσπαθούν κάποιοι να περάσουν με την δικαιολογία της επαναπροσέγγισης η οποία διεξάγεται εδώ και χρόνια πάνω σε λανθασμένη βάση μόνο ζημιά επιφέρουν στο θέμα της Αμμοχώστου και δεν εξυπηρετούν την πόλη μας.

Η Αμμόχωστος, γη ηρώων και αγωνιστών, κόρη του Τεύκρου και του Ευαγόρα, μάνα του Αυξεντίου και του Παπαδόπουλου, μήτρα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, είναι σκλαβωμένη από τον τούρκο εισβολέα και κατακτητή. Οι Αμμοχωστιανοί, οι μοναδικοί νόμιμοι κάτοικοι αυτή της πόλης και επαρχίας, ζουν και αναπνέουν για την ώρα της απελευθέρωσης από τον στρατό κατοχής, για την ώρα της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες για την ώρα που ξανά θα κτυπήσουν οι καμπάνες των εκκλησιών και μοναστηριών μας. Οποιαδήποτε άλλη διεκδίκηση πέραν αυτών, συνιστά διολίσθηση και έκπτωση την οποία εμείς δεν θα ανεχτούμε ούτε από την Πολιτεία, ούτε από τον Δήμο, ούτε από τη διεθνή κοινότητα.

Αμμόχωστος νυν και αεί…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ