Σωστή η ακύρωση τέρματος της Νέας Σαλαμίνας

Στην καθιερωμένη ανάλυση και επεξήγηση των φάσεων προχώρησε το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ.

Αναφορικά με το τέρμα της Νέας Σαλαμίνας κόντρα στην ομάδα μας, αναφέρεται πως η παρέμβαση του VAR ήταν ορθή και σωστά ακυρώθηκε το τέρμα των ερυθρολεύκων.

Αναλυτικά πιο κάτω

Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση, 81ο λεπτό

Αρχική απόφαση διαιτητή: Τέρμα
VAR: Παρέμβαση, έλεγχος της φάσης – ακύρωση τέρματος για offside.

Απόφαση διαιτητή μετά τον έλεγχο στο VAR: Έμμεσο λάκτισμα – offside.

Επεξήγηση: Την στιγμή που συμπαίκτης του παίζει την μπάλα, ο επιθετικός που ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου (βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου ασυναίσθητα ως συνέχεια της φάσης μετά που έπαιξε την μπάλα), επανέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και έχει ενεργό συμμετοχή στη φάση, παίζοντας την μπάλα και στη συνέχεια, ο συμπαίκτης του σκοράρει. Ο βοηθός διαιτητής δεν αντιλήφθηκε την ξεκάθαρη παράβαση offside και ο διαιτητής λανθασμένα υπέδειξε τέρμα. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR το οποίο σωστά έκανε παρέμβαση και το γκολ ακυρώθηκε ως offside.

Στη φάση αυτή υπήρξε offside γιατί ο επιθετικός που ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου (για σκοπούς offside ο ποδοσφαιριστής αυτός θεωρείται ότι ήταν στην γραμμή τέρματος) επανέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και έχει ενεργό συμμετοχή στο παιχνίδι, πριν την επόμενη διακοπή του αγώνα ή πριν οι αμυνόμενοι παίξουν την μπάλα, διώχνοντας την εκτός της μεγάλης περιοχής. Ο επιθετικός ήταν σε θέση offside αφού δεν καλυπτόταν από δύο αντιπάλους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ