«Προκύπτουν ευθύνες σε τουλάχιστον 2 αστυνομικούς…»

Ευθύνη σε τουλάχιστον 2 αστυνομικούς ρίχνει το πόρισμα του ΥΠαρχηγού της Αστυνομίας για τα επεισόδια στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

Αναλυτικά πιο κάτω σχετικό δημοσίευμα και πληροφορίες της Cyprus Times. 

Παραδίδεται το πόρισμα του Υπαρχηγού Αστυνομίας για τα επεισόδια που αμαύρωσαν τη γιορτή της καλαθόσφαιρας και τους χειρισμούς της δύναμης – Τι περιλαμβάνει το πόρισμα και ποιους αγγίζει η έρευνα – Ευθύνες σε τουλάχιστον δύο αστυνομικούς – Tις επόμενες ώρες στα χέρια της Υπουργού Δικαιοσύνης

Έτοιμη η διοικητική έρευνα που διέταξε η Υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές παραλήψεις και λάθος χειρισμοί από πλευράς Αστυνομίας, για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κλειστό γήπεδο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία».

Στη διοικητική έρευνα που διενήργησε ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου μετά από οδηγίες του Αρχηγού Στέλιου Παπαθεοδώρου, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι ενέργειες των μελών της αστυνομίας που βρίσκονταν την συγκεκριμένη ημέρα στο καθήκον. Το πόρισμα από την Τρίτη παραδόθηκε από τον Υπαρχηγό, στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος αναμένεται να το παραδώσει τις επόμενες ώρες στην Υπουργό Δικαιοσύνης.

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times από το πόρισμα φαίνεται να προκύπτουν ευθύνες σε τουλάχιστον δύο αστυνομικούς.

Στο επίκεντρο της έρευνας, τέθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της διαχείρισης των πληροφοριών που έφτασαν στην αστυνομία, πριν ξεκινήσει ο αγώνας καλαθόσφαιράς και προτού σημειωθούν τα σοβαρά επεισόδια που ακολούθησαν. Ως γνωστόν, υπήρξε ενημέρωση για κάθοδο λεωφορείων με οργανωμένους οπαδούς από τη Λεμεσό, καθώς και ενημέρωση για πιθανά επεισόδια.

Στο «μικροσκόπιο», βρέθηκε κυρίως η διαχείριση πληροφοριών από πρόσωπο που ήταν και υπεύθυνο για την επιχείρηση, καθώς και το επιχειρησιακό πλάνο που τέθηκε σε εφαρμογή.

Στο πόρισμα περιλαμβάνονται επίσης καταθέσεις από αξιωματικούς της δύναμης, ενώ κλήθηκε για κατάθεση και γυναίκα αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων και ενώ αυτή βρισκόταν μαζί με άλλα μέλη της δύναμης σε υπηρεσία εκτός γηπέδου.

Το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί από τον Αρχηγό της Αστυνομίας τις επόμενες ώρες στην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, η οποία στη συνέχεια θα αποφασίσει και τα επόμενα βήματα.

 

Πηγή: Cyprustimes.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ