Όλα όσα δήλωσε ο Σάντης!

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανόρθωσης, Ανδρέας Σάντης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ».

Αναλυτικά πιο κάτω όλα όσα δήλωσε και το ηχητικό αρχείο. 

«Ως διοίκηση, λέμε πως η εσωστρέφεια τελειώνει, όσο είμαστε εδώ δεν θα κρυφτούμε και δεν θα πούμε ψέματα. Είναι φυσιολογικό να είμαστε στενάχωροι για πολλούς λόγους. Σε έναν αγώνα που έγινε Πέμπτη βράδυ η ώρα 20:00, με τους οπαδούς μας να είναι σκορπισμένοι σε όλη την Κύπρο υπήρχε sold out τριάντα ώρες πριν. Και διπλάσια χωρητικότητα να είχε το γήπεδο πάλι θα γινόταν sold out. Δεν θα σταματήσω να επαναλαμβάνω ότι η Ανόρθωση είναι κάτι διαφορετικό, είναι αυτή που κρατάει άσβεστη τη μνήμη των κατεχομένων και χάρη σε αυτήν γνωρίζουν τα παιδιά μας την ιστορία», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Επειδή μιλήσαμε για την επόμενη ημέρα, μας βρίσκει πεισμωμένους. Ας μη ξεχνάμε πως το κυπριακό ποδόσφαιρο μπήκε σε άλλες παραμέτρους. Έχουμε την είσοδο των επενδυτών, τον εκτροχιασμό των προϋπολογισμών. Η Ανόρθωση δεν μπορεί να κάνει αυτούς τους προϋπολογισμούς. Μπορεί να κάνει προϋπολογισμούς που να είναι μεν ελλειμματικοί, αλλά θα μπορεί να καλύψει. Το υφιστάμενο ποσό εσόδων θα μπορέσουμε να το αυξήσουμε. Δεν είναι πόσα λεφτά βάζεις, αλλά πως τα διαχειρίζεσαι».

Για την παρουσία της ομάδας στο β’ γκρουπ: «Η Ανόρθωση έχει να δώσει 15 αγώνες και θέλει να κάνει 15 νίκες. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη σημαίνει ότι είναι ξένο σώμα. Θα διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε και νεαρά παιδιά στην ομάδα».

Αν γίνονται έλεγχοι με τα λεφτά των επενδυτών: «Δεν ξέρω αν γίνονται έλεγχοι. Εγώ πιστεύω δεν γίνονται καν έλεγχοι. Είναι θέμα που τέθηκε και ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης προχθές. Εκείνο που δεν θέλουμε, είναι φεύγοντας να υπάρχουν μεγάλα οικονομικά ελλείματα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο η Ανόρθωση να εξαρτάται από ένα άτομο, αλλά ούτε και να είναι “αιχμάλωτη” από ένα άτομο».

«Νομίζω πως όταν αναλάβαμε, η σεζόν ήταν καμένη, όχι χαμένη. Θεωρώ ότι δίνεται μια άλλη προοπτική. Μας δίνεται ο χρόνος, εφόσον παραμείνουμε να προγραμματιστούμε καλύτερα, να χρησιμοποιηθούν και κάποιοι νεαρότεροι ποδοσφαιριστές να δούμε ποιοι είναι χρήσιμοι. Είμαστε ξεκάθαροι στο ποιο είναι το πλάνο μας, τι είδους ποδοσφαιριστές χρειαζόμαστε».

Για την επόμενη μέρα: «Έχω πει από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει είναι ότι όσο είμαι εδώ εσωστρέφεια δεν θα υπάρχει. Ο κόσμος έχει βαρεθεί από τις συγνώμες. Ξημέρωσε μια νέα μέρα και η υποχρέωση η δικιά μας είναι να μπορέσουμε να πεισμώσουμε για να επαναφέρουμε την Ανόρθωση εκεί που πρέπει να είναι. Η Ανόρθωση σημαίνει πολλά. Τα επόμενα βήματα στο δικό μας μυαλό είναι ξεκάθαρα αλλά η δικιά μας εντολή είναι μέχρι τον Μάιο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε άμεσα την επόμενη μέρα. Η Ανόρθωση χρειάζεται σταθερότητα, δεν είναι μόνο τα λεφτά που βάζεις. Το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει μορφή με την είσοδο των επενδυτών».

Και συνέχισε: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρία θέματα, που έχουν να κάνουν με το μπάτζετ της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Ξέρουμε πόσα λεφτά χρειαζόμαστε. Αυτό το ποσό μπορούμε να το αυξήσουμε κατά 30%. Δεν μπορεί η Ανόρθωση να στηρίζεται αποκλειστικά σε ένα άνθρωπο και να καταντά αιχμάλωτη του οποιοδήποτε. Το δεύτερο έχει να κάνει με τα οφειλόμενα ποσά. Το τρίτο είναι τα συμβόλαια που είναι σε ισχύ και για τη νέα αγωνιστική περίοδο τα οποία πρέπει να τα διαχειριστούμε».

Για το μπάτζετ: «Δεν μπορούμε να μπούμε σε τρελούς προϋπολογισμούς. Μπορούμε με σωστή διαχείριση να φέρουμε παίκτες που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η προσπάθεια που έχει τον Ιανουάριο έχει δείξει ένα μικρό κομμάτι».

Για τη συνάντηση με τον Πουλλαΐδη: «Έχει προγραμματιστεί συνάντηση για αύριο για το Σάββατο. Διότι πρέπει να ξεκαθαρίσει. Το θέμα με το ιδιοκτησιακό και της δικής του προσφοράς. Εμείς έχουμε τον τρόπο να μπορέσουμε α πάμε την επόμενη μέρα αλλά πρέπει να ξέρουμε που στεκόμαστε. Ο κ. Πουλλαΐδης πρέπει να μας τα ξεκαθαρίσει».

Αν θέλει να παραμείνει στην προεδρία: «Έχουμε την όρεξη και τη διάθεση να συνεχίσουμε. Εξαρτάται ποιες θα είναι οι εξελίξεις μαζί με τον μεγαλομέτοχο. Έχω συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου για να μπορέσει η Ανόρθωση να περάσει στην επόμενη μέρα. Η Ανόρθωση πρέπει να μεγαλουργεί όμως για να μπορέσει να μεγαλουργεί χρειάζονται κάποια εχέγγυα. Εμείς αυτά τα εχέγγυα πρέπει να τα διασφαλίσουμε. Θέλω να ξέρω που στέκομαι. Πρέπει να βάλουμε το εμείς πάνω από όλα και την Ανόρθωση».

Για το τι θα φέρει η συνάντηση με τον Πουλλαΐδη: «Έφτασε τώρα η στιγμή που πρέπει να συζητηθεί η επόμενη μέρα. Η εσωστρέφεια στην Ανόρθωση έχει τελειώσει, ο κόσμος θα ξέρει την αλήθεια».

«Έχουμε την ευχέρεια χρόνου να προγραμματίσουμε καλύτερα, αλλά πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το θέμα με το ιδιοκτησιακό και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες. Αρχίσαμε προγραμματισμό από νωρίς, πέραν της προσπάθειας για ανάκαμψη της ομάδας. Προγραμματισμός δεν σημαίνει να βρεθούν παίκτες. Προγραμματισμό αρχίσαμε σχετικά με το τι χρειάζεται η ομάδα», υπογράμμισε στη συνέχεια και πρόσθεσε αν θα παραμείνει ο Αθλητικός Διευθυντής: «Ο Αθλητικός Διευθυντής θα παραμείνει εάν παραμείνουμε κι εμείς. Έχουμε ξεκινήσει προγραμματισμό εδώ και καιρό».

Αν θα στηρίξει τον Γιώργο Κούμα η Ανόρθωση: «Με τον κ. Κούμα υπάρχει μία σχέση από παλαιότερα. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το συμφέρον της Ανόρθωσης και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η Ανόρθωση στηρίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Θα μιλήσουμε με τον κ. Κούμα. Δεδομένοι δεν είμαστε για κανένα. Πρέπει να συμφωνήσουμε πάνω σε βάσεις αρχών. Για παράδειγμα θέλουμε να είναι ξεκάθαρα τα θέματα τα διαιτησίας. Βατικανά μέσα στην ΚΟΠ δεν θα μείνουν. Έχουμε θέσεις και απόψεις για όλα. Θα τα συζητήσουμε και δεν ξέρουμε αν υπάρχει ανθυποψήφιος».

«Να ξεκαθαρίσει το θέμα με τη διαιτησία και τη διαχειρισή του, να ξεκαθαρίσει πως επιλέγονται οι διαιτητές, τι θέλει να δημιουργήσει και πως λειτουργεί το τμήμα διαιτησίας. Είναι υπόλογο στην ΚΟΠ το τμήμα διαιτησίας αλλά και η ΚΟΠ είναι τα σωματεία», σχολίασε στη συνέχεια.

Για το στοίχημα: «Δεν γίνεται να μην έχουν τα σωματεία το ρόλο και την ανάμειξη που τους αναλογεί. Το κυπριακό ποδόσφαιρο από το τεράστιο ποσό που ονομάζεται στοίχημα παίρνει το 1,5%. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Είναι δικαίωμα του ποδοσφαίρου να έχει το μερίδιο που του αναλογεί. Αυτά είναι θέματα σοβαρά για εμάς. Δεν μπορεί κανείς να εκμεταλλεύεται το προϊόν χωρίς το ποδόσφαιρο να έχει όφελος».

«Εάν η Ομοσπονδία θέλει να εισπράττει πρόστιμα για τη βία, πρέπει να τα χρησιμοποιεί για την καταστολή τη βία. Μάθαμε ότι χρησιμοποιούνται για να έρχονται ξένοι διαιτητές. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε», είπε όσον αφορά στην επιβολή προστίμων λόγω της βίας στα γήπεδα, τονίζοντας πως η ομάδα του πρέπει να πληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για αυτό τον λόγο.

Για τα βελτιωτικά έργα στα γήπεδα των προσφυγικών σωματείων: «Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για αναβάθμιση των τριών γηπέδων και αναμένουμε ότι θα υλοποιηθεί άμεσα. Και θεωρούμε ότι αυτό είναι το ελάχιστο που δικαιούμαστε. Το ζητούμε για να είναι ανάλογα της εμβέλειας των σωματείων, τα γήπεδα. Βλέπουμε πως κάνουμε ένα βήμα μπροστά και πολλά πίσω. Εμείς θέλουμε δέκα βήματα μπροστά και μηδέν πίσω».

Αυτά και πολλά άλλα στο ηχητικό που ακολουθεί…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ