«Έδειξε κατανόηση ο Μάζιτς»

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση του Μίροσλαβ Μάζιτς με Προέδρους / Εκπροσώπους των ομάδων εξέδωσε η ΚΟΠ.

Αναλυτικά πιο κάτω

Συνάντηση με τους Προέδρους / Εκπροσώπους των ομάδων Α’ Κατηγορίας είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Μίλορατ Μάζιτς. Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα ο οποίος ήταν επίσης παρών.

«Παραμένουμε πιστοί στο πλάνο μας. Λάθη πάντα θα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και η διαιτησία είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος της χρονιάς και η άποψη μου είναι πως στο τέλος ο καθένας θα πάρει αυτό που αξίζει», ανέφερε στην τοποθέτηση του κ. Κούμας.

Από πλευράς του, ο κ. Μάζιτς ανέλυσε στη συνάντηση τη φιλοσοφία του και την προσπάθεια για δημιουργία Κυπριακής διαιτησίας με μέλλον, μέσα από την ανανέωση του καταλόγου διαιτητών

Αναφέρθηκε επίσης στις συμφωνία ανταλλαγής διαιτητών που έχουν υπογραφεί με τη Δανία, Κροατία και Πορτογαλία, κάτι που δίνει την ευκαιρία στους διαιτητές μας να αποκτήσουν εμπειρίες διαιτητεύοντας αγώνες στο εξωτερικό και βεβαίως, διαιτητές από αυτές τις χώρες αλλά και άλλες (όπως για παράδειγμα η Ιταλία), να καλύπτουν ανάγκες που προκύπτουν στις διοργανώσεις μας.

Ανέλυσε στατιστικά στοιχεία της παρουσίας Κυπριών και ξένων διαιτητών στους αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου (τα στοιχεία αυτά θα δημοσιοποιηθούν προσεχώς) καθώς και των λαθών που εντόπισε το τμήμα διαιτησίας στην χρήση του VAR τα οποία προήλθαν τόσο από Κύπριους όσο και ξένους διαιτητές.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για κάθοδο ξένων διαιτητών στην Κύπρο αφού, όλα τα πρωταθλήματα καθώς και οι διοργανώσεις της UEFA βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Παράλληλα,  έδειξε κατανόηση στην ανησυχίες αλλά και στους προβληματισμούς που κατά καιρούς εκφράζονται από διάφορα Σωματεία, τονίζοντας πως η δίκαιη και η σωστή αντιμετώπιση όλων των Σωματείων,  αποτελεί προτεραιότητα του ιδίου και της Ομοσπονδίας.

Ακολούθησε ανοικτή και εποικοδομητική συζήτηση με τους Προέδρους οι οποίοι πήραν απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ