ΤΩΡΑ: Η επιστολή του Πουλλαΐδη προς τον Σύλλογο

Δείτε πιο κάτω την επιστολή που έστειλε ο Χρήστος Πουλλαΐδης προς τον Δ.Σ  του Συλλόγου.

Ημερομηνία: 21 Δεκεμβρίου 2022

Προς: Πρόεδρο και Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου

Θέμα: Απόφαση οικ. Πουλλαίδη για αποχώρηση από την Διοίκηση της Εταιρείας Ανόρθωσις Αμμοχώστου (Ποδόσφαιρο) Δημόσια Λίμιτεδ

Αγαπητοί κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας πληροφορήσω ότι μετά από 12 χρόνια που υπηρετώ πιστά την Ανόρθωση Αμμοχώστου είτε ως κύριος οικονομικός αιμοδότης είτε ως παράγοντας, ήρθε η ώρα να σας γνωστοποιήσω την απόφαση μου να αποχωρήσω από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ποδοσφαιρικής Εταιρείας «Ανόρθωσις Αμμοχώστου (Ποδόσφαιρο) Δημόσια Λίμιτεδ».

Η απόφαση μου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέσα και γύρω από την Ανόρθωση και χαρακτηρίζεται από 2 κεντρικά σημεία:

Α. Πεισματική άρνηση του προέδρου του Σωματείου για συνεργασία με την Εταιρεία

Από την μια η στείρα άρνηση του προέδρου του Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου κ. Ευγένιου Χαμπουλλά να συνεργαστεί με την Εταιρεία και από την άλλη η αλλαγή της στάσης του και η άρνηση του υπογράψει τη νέα τροποποιητική συμφωνία διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος, κατά παράβαση του Καταστατικού και της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Χαμπουλλάς ήταν το πρόσωπο που ορθά εισηγήθηκε την τροποποίηση της συμφωνίας διαχείρισης ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας.  Επιπλέον, ως μέλος του Σωματείου την υπερασπίστηκε στη Γενική Συνέλευση και την υπερψήφισε.  Τώρα ως πρόεδρος του Σωματείου, κατά παράβαση του  άρθρου 8.8.5 του Καταστατικού που προβλέπει πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου υπόκειται στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και του άρθρου 9.1.1 που προβλέπει πως οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης πρέπει να εφαρμόζονται από τα όργανα του Συλλόγου δεν ανταποκρίθηκε στις σχετικές επιστολές της Εταιρείας ημερ. 16/11/22 και 09/12/22 για την υπογραφή της συμφωνίας. 

Β. Συστηματική υπόσκαψη της οικογένειας Πουλλαΐδη.

Μας προκαλεί θλίψη και πόνο το γεγονός ότι χωρίς δισταγμό, χωρίς αναστολές, χωρίς σεβασμό στην οικογένεια μας, επί μονίμου βάσεως αποτελεί στόχο κατευθυνόμενης υποτίμησης, απαξίωσης και εξύβρισης. Ένα πράγμα είναι να γίνεται κριτική για λάθη και παραλείψεις, ακόμα και σκληρή, που προφανώς υπήρξαν και υπάρχουν και άλλο η βάρβαρη λυσσαλέα λασπολογία και η ισοπέδωση. Σε καμμιά περίπτωση δεν αναφερόμαστε στον φίλαθλο κόσμο που πονά για την ομάδα, ενδιαφέρεται και στεναχωριέται όταν αυτή χάσει. Κάνουμε λόγο για μια ιδιαιτέρως δράση που ασταμάτητα λειτουργεί βάσει σχεδίου.

Η οικογένεια Πουλλαΐδη εξασφάλισε τη βιωσιμότητα αυτού του αιωνόβιου, ιστορικού σωματείου τα τελευταία 12 χρόνια.  Πάνω από όλα η οικογένεια μας ενίσχυσε την Ανόρθωση με περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ για να κρατηθεί ο σύλλογος ζωντανός, όρθιος και αξιοπρεπής.  Παρόλο που ορισμένοι δεν θέλουν να μας το πιστώσουν, η Ανόρθωση κατέκτησε ένα κύπελλο και μπήκε σε Ευρωπαϊκούς ομίλους.  Πάντα με την οικονομική αρωγή της οικογένειας Πουλλαΐδη ικανοποιήθηκαν τα κριτήρια της ΚΟΠ 30 φορές.  Πληρώθηκαν πέραν των 9 εκατομμυρίων για χρέη του Συλλόγου.   Διευκολύναμε τον Σύλλογο με ένα ποσό ύψους σχεδόν 1.8 εκατομμυρίων για να ξεκαθαρίσουν υποχρεώσεις σε τρίτους, τράπεζες, κυβέρνηση, ποδοσφαιριστές και προπονητές πριν καν δημιουργηθεί η ποδοσφαιρική εταιρεία.  Επιλέξαμε να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, μείναμε να κουβαλούμε το τεράστιο οικονομικό φορτίο ακόμα και όταν οι υποσχέσεις έμεναν υποσχέσεις και οι γραπτές δεσμεύσεις έμεναν στα χαρτιά. Μείναμε μέχρι σήμερα καρτερικά, υποκλινόμενοι με δέος στο μεγαλείο της πορείας, της ιστορίας και της διαχρονικότητας της Ανόρθωσις Αμμοχώστου.

Πρόεδρε και Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου παραμείναμε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας από επιλογή, όχι από αδυναμία ή οποιαδήποτε ανάγκη προβολής που να στοχεύει σε οτιδήποτε πέραν από το καλώς νοούμενο συμφέρον της Ανόρθωσις.  Είμαστε Ανορθωσιάτες της προσφυγιάς και της ξενιτιάς και είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας από τη Βατυλή και θα πεθάνουμε τέτοιοι.

Αποχωρούμε με το κεφάλι ψηλά, τη συνείδηση ήσυχη και την καρδιά καθαρή. Δεν θα ισχυριστούμε ότι δεν κάναμε λάθη αλλά θα υπερασπιστούμε μέχρι τελικής πτώσης τη θέση ότι όσα πράξαμε, τα πράξαμε με ανιδιοτέλεια, καθαρότητα και αδιαπραγμάτευτη πίστη στις αρχές της διαφάνειας και του καλύτερου για την ιδέα και το μεγαλείο αυτής της ομάδας.

Ακόμα και τώρα σε αυτή την επιστολή θα δηλώσουμε με θάρρος, αυταπάρνηση και παρρησία ότι δεν θα αφήσουμε να διαλυθεί και να εξαφανιστεί η προσπάθεια που έγινε.   Θα σταθούμε έμπρακτα δίπλα στο πρόσωπο ή/και τα πρόσωπα που θα προσφερθούν να βοηθήσουν και να συμβάλουν σε οποιαδήποτε νέα προσπάθεια γίνει για να βρεθούν οι λύσεις και να οδηγηθεί το οικοδόμημα της ομάδας σε καλύτερες μέρες.

Θα ήταν τεράστια παράλειψη εκ μέρους μας αν σε αυτή την επιστολή δεν εκφράζαμε τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μας στο μεγάλο κόσμο της ομάδας που μας στήριξε ως επίσης και τα μέλη των ΔΣ της εταιρείας και του συλλόγου.

Κλείνοντας σημειώνουμε ότι θα επανέλθουμε με αναλυτική κατάσταση των πεπραγμένων της εμπλοκής της οικογένειας Πουλλαΐδη στα διοικητικά της Ανόρθωσης.

Η παρούσα επιστολή θα αποσταλεί στα ΜΜΕ.

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα, ένα Ευτυχισμένο νέο έτος με Υγεία και Αγάπη.

 

Σας ευχαριστώ.

Με αγάπη και εκτίμηση
Οικογένεια Πουλλαΐδη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ