«Θέσαμε το πήχη ψηλά…»

Γεγονός είναι εδώ και λίγες μέρες, η απόκτηση του Ανδρέα Κωνσταντίνου από πλευράς Ανόρθωσης, ως ένα μέρος του γενικότερου σχεδιασμού της ομάδας μας, για να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο ικανή και δυνατή, ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, είναι ένας νεαρός όσο και ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής, κάτι που έχει φανεί μέσα από τη μέχρι τώρα πορεία του και πάνω στις ικανότητες του, η ανδρική μας ομάδα, έχει επενδύσει, με την πεποίθηση ότι ο ίδιος θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, τόσο της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας, όσο και στις ανάλογες, από διοικητικής πλευράς.

Όπως συμβαίνει με κάθε νέο απόκτημα της ομάδας μας, έτσι και για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, το Τμήμα Επικοινωνίας της Ανόρθωσης, καλωσορίζει με το δικό του τρόπο, τον καλαθοσφαιριστή αυτό στις τάξεις της ομάδας μας, με την ακόλουθη συνέντευξη, αλλά και με τις δικές του ευχές, για τα καλύτερα στον Ανδρέα.

-Ανδρέα καλωσόρισες στην ομάδα μας. Θα θέλαμε πρώτα να μας πεις, τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στην απόφαση για να συμφωνήσεις με την Ανόρθωση:

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Ανόρθωσης για το θερμό καλωσόρισμα. Η επιλογή για να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ανόρθωση ήταν εύκολη καθώς ερχόμενος από προσφυγική οικογένεια και γνωρίζοντας την ιστορική σημασία του σωματείου της Ανόρθωσης, δεν θα μπορούσα να αναλογιστώ για άλλες επιλογές».

-Μπορείς να μας αναφέρεις λίγα λόγια, σχετικά με τις πρώτες σου εντυπώσεις, στο περιβάλλον της Ανόρθωσης;

«Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι άνθρωποι της ομάδας με αγκάλιασαν και μου φερθήκαν σαν να ήμουν καιρό στην ομάδα βοηθώντας με να καταλάβω ότι στην Ανόρθωση επικρατεί ένα υγειές και οικογενειακό κλίμα το οποίο λειτουργεί με επαγγελματισμό και οργάνωση».

-Αν και βέβαια, είναι ακόμα νωρίς, θα μπορούσες να μας πεις, μέχρι που μπορούν να φθάσουν οι δυνατότητες της νέας σου ομάδας, βάση και της πορείας που είχε κατά τη χρονιά που πέρασε;

«Η περσινή χρονιά για την Ανόρθωση πιστεύω λειτούργησε ως χρονιά εγκλιματισμού στην πρώτη κατηγορία. Βασιζόμενος σε αυτό αλλά και στα παιδιά της ομάδας με τα οποία γνωριστήκαμε και προπονηθήκαμε ήδη μαζί πιστεύω ότι θέσαμε το πήχη ψηλά εφόσον όλοι μας έχουμε τον ίδιο στόχο που δεν είναι άλλος από το να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια μπορούμε».

-Τι να περιμένουν από τον Ανδρέα Κωνσταντίνου οι άνθρωποι, οι συμπαίκτες, η τεχνική ηγεσία και ο κόσμος της Ανόρθωσης;

«Όλοι στην Ανόρθωση μπορούν να περιμένουν από εμένα να δίνω πάντα το μέγιστο των δυνατοτήτων μου καθημερινά προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα μας να παρουσιάζεται όλο και καλύτερη με την πάροδο του χρόνου. Επίσης όλοι μπορούν να περιμένουν από εμένα αστείρευτη ενέργεια, πάθος αλλά και έντονο ανταγωνιστικό πνεύμα σε κάθε αγώνα».

-Τέλος, πες μας λίγα λόγια για τη μέχρι τώρα καριέρα σου και τα αγωνιστικά σου χαρακτηριστικά:«Η καριέρα μου ξεκίνησε όταν ήμουν 15 ετών όπου είχα πάει αρχικά σε σχολικές προπονήσεις στο γυμνάσιο για να περνάω περισσότερο χρόνο με φίλους μου όπου κατάλαβα πόσο πολύ αγαπώ το μπάσκετ.
Μετά από αυτό επέλεξα να πάω στο αθλητικό τμήμα του σχολείου ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας προκειμένου να καλύψω τον χαμένο χρόνο προπονήσεων από τα υπόλοιπα παιδιά. Έτσι στην τελευταία μου χρονιά των εφηβικών τμημάτων αποτέλεσα μέλος της εθνικής μας ομάδας Κ18 το 2019 με την οποία κατακτήσαμε και το χρυσό μετάλλιο. Όσον αφορά τα αγωνιστικά μου χαρακτηριστικά θα ξεχώριζα την αμυντική μου προσήλωση αλλά και τη συνεχή μου προσπάθεια να βρίσκω ή να βοηθάω στο να βρεθεί η σωστή επιλογή σε κάθε επίθεση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ