Το pre-game του μεγάλου τελικού

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τον μεγάλο τελικό του GLL Summer Split 2022 powered by What’s Up ανάμεσα σε Anorthosis Famagusta Esports και Team Phantasma. Την Κυριακή το βράδυ στις 20:00 οι δύο καλύτερες ομάδες του ελληνικού League of Legends θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους στο Γιώργος Κασιμάτης του ΟΑΚΑ με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή του Greek Legends League. H Team Phantasma δίνει το “παρών” σε ένα ακόμα LAN και θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το Μάρτιο που μας πέρασε. Η Ανόρθωση η οποία έρχεται από το upper bracket, θέλει να εκθρονίσει τα “φαντάσματα” και να προσθέσει ένα ακόμα τρόπαιο στην ήδη μεγάλη συλλογή της.

Οι πρωταθλητές

Πολύ παράξενο Split για την Team Phantasma που μετά την επιτυχία της Άνοιξης παρουσιάστηκε αγνώριστη στο GLL Summer 2022. Μπορεί στη regular season να μην έπεισε με την απόδοση της όμως στα best of 5 έχει παρουσιάσει εξαιρετικό πρόσωπο. Ολυμπιακός Αλίμου και WLGaming δεν μπόρεσαν καν να τη δυσκολέψουν με την TP να τις “σκουπίζει” με εντυπωσιακό τρόπο. O Vaynedeta είχε κατά μέσο όρο 7.3 kills per game στα 6 παιχνίδια των Playoffs (από 4.8 που είχε στη regular season) με τον Sanity να βάζει και αυτός το χεράκι του: 12.8 ασίστ ανά παιχνίδι στην κανονική περίοδο, 14.2 στα Playoffs. Bako & Peppe παίρνουν τα solo kills με το… κιλό, την ώρα που ο Nikolex δείχνει πως έχει αφήσει πίσω του το κακό ξεκίνημα.

Οι διεκδικητές

Κακά τα ψέματα θα ήταν τεράστια έκπληξη αν η Anorthosis Famagusta Esports δεν έφτανε στον μεγάλο τελικό. Τόσο στη Regular Season όσο και στον 1ο ημιτελικό έδειξε ελάχιστες αδυναμίες και ως τώρα έχει παρουσιαστεί αρκετά σταθερή. Η επιστροφή των GoldenTo4st & iLevi αποδείχτηκε κίνηση “ματ” αφού κανένα άλλο bot lane δεν έχει καταφέρει να τους σταματήσει μέχρι σήμερα. Ο 16χρονος jungler Daglas δείχνει πως είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, ενώ ο Adiss έδειξε πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Μετά από διάλλειμα ενός Split, ο Dom1nant επέστρεψε στη δράση και τη φυσική του θέση (Mid) και ξέρει πως ακόμα και όταν όλο το focus των αντιπάλων πέφτει πάνω του, έχει άτομα δίπλα του ικανά να κάνουν τη διαφορά.

Η προϊστορία

Όσες φορές οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί σε best of 5, η Ανόρθωση επικράτησε εύκολα. Η αρχή έγινε στον τελικό του Winter Split 2020 με το εμφατικό 3-0, για να ακολουθήσει το 3-1 στο Spring 2021. Οι δύο ομάδες ξαναβρέθηκαν σε τελικό το καλοκαίρι του 2021 με την ΑΝΟ να “σκουπίζει” ξανά την TP. Τελευταία τους συνάντηση αυτή του ημιτελικού του περασμένου Winter Split, όπου η κυπριακή ομάδα κέρδισε με 3-1. Η Ανόρθωση έχει “στοιχειώσει” τα “φαντάσματα” όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που θα τις δούμε αντιμέτωπες σε περιβάλλον LAN (και το LAN από το online έχουν χαοτική διαφορά).

Venom’s Verdict

Η πρόσφατη ιστορία (Spring 2022) μας έδειξε πως στα LAN τα πάντα είναι διαφορετικά. Στην αρχή της σεζόν θα λέγαμε πως η Ανόρθωση είναι το απόλυτο φαβορί όμως η τρομερή εικόνα της Team Phantasma τις τελευταίες εβδομάδες μας προετοιμάζει για έναν πολύ αμφίρροπο τελικό. Δεν πιστεύω πως κάποια ομάδα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, ωστόσο θα τολμήσω να πω πως αυτός θα είναι ο πρώτος LAN τελικός που δεν θα φτάσει σε Game 5. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ πως αν κάποια από τις δύο ομάδες πάρει φορά δεν θα υπάρξει ούτε Game 4.

Αγοράστε τα εισιτήριά σας πριν εξαντληθούν!

Μετά και την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιτελικού, το sold out είναι θέμα ημερών οπότε βιαστείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας.

Για την αγορά του εισιτηρίου σας επισκεφθείτε το tickets

Για απορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας e-mail στο [email protected]

Ζωντανή μετάδοση από τρεις πλατφόρμες

Όσοι δεν μπορέσετε να βρεθείτε στο ΟΑΚΑ, έχετε πληθώρα τρόπων να παρακολουθήσετε το κορυφαίο καλοκαιρινό esports event. O τελικός του GLL Summer Split 2022, powered by What’s Up, θα προβληθεί ζωντανά και χωρίς καμία χρέωση. Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τον μεγάλο τελικό όπου και αν βρίσκεστε; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα κλικ σε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους:

Twitchhttps://www.twitch.tv/gamersloungegr

Youtubehttps://www.youtube.com/watch?v=MhB1fRzEk2A

Trovohttps://trovo.live/GamersLoungeGr

Την Κυριακή 31 Ιουλίου, σας περιμένουμε στα κανάλια του Gamers Lounge για το pre-show του τελικού το οποίο θα ξεκινήσει στις 19:00.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ