Στις 5 Ιουνίου ο ημιτελής μαραθώνιος Αμμοχώστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΗΜΙΤΕΛΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 2022

Ο Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου σας ενημερώνει για τη διοργάνωση του Ημιτελούς Μαραθωνίου Αμμοχώστου 2022 από το Σύλλογο και το Τμήμα Δρομέων.

Δρομικό γεγονός που πέραν της αυτονόητης αποστολής του, την συμβολή του τμήματος μας στο δρομικό γίγνεσθαι της Κύπρου, διοργανώνεται με σκοπό να αναδείξει και μια άλλη παράμετρο της τουρκικής κατοχής στην πατρίδα μας.

Ως εκ τούτου ο τερματισμός του Μαραθωνίου της Αμμοχώστου δεν θα γίνει στον προβλεπόμενο χώρο,  το στάδιο Γ.Σ.Ε., αλλά  στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Θα καλύψει μία διαδρομή 36 μόνο χιλιομέτρων, αφού η υπολειπόμενη απόσταση των 6,2 χιλιομέτρων (από το οδόφραγμα μέχρι το ΓΣΕ) δεν μπορεί να διανυθεί, λόγω ακριβώς της τουρκικής κατοχής.

Ο Ημιτελής Μαραθώνιος Αμμοχώστου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμμοχώστου και την υψηλή προστασία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Θα διεξαχθεί την Κυριακή 05/06/2022 και θα έχει αφετηρία στις 07:30 σε σημείο στην παραλιακή περιοχή Λάρνακας (απέναντι από τον αστυνομικό σταθμό Ορόκλινης) και τερματισμό στο οδόφραγμα Δερύνειας στις 11:30. Δεν θα είναι διαγωνιστικού χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες, οι οποίοι προέρχονται από τα πλείστα δρομικά σύνολα του τόπου μας θα τρέξουν μαζί τη διαδρομή.

Καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συμβολικό μας αγώνα να βρίσκονται στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια στις 10:30. Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα διανύσουν τα τελευταία μέτρα τις διαδρομής (το κομμάτι αυτό έχει ονομαστεί συμβολικά διαδρομή Αντώνη Παπαδόπουλου – Νική Γεωργίου) μαζί με τους δρομείς και θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και φανέλα του αγώνα.

Για επιπλέον πληροφορίες:

Κυριακός Γιάγκου                99309316

Στέφανος Καραολής            99886896

Αντρέας Σεργίου                  99340686

 

Εκ του Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου και του Τμήματος Δρομέων του Συλλόγου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ