Ανακοίνωση οπαδικών συνόλων: «Σας καλούμε να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας…»

Ανακοίνωση εξέδωσαν τρία εκ των οπαδικών συνόλων (MAXHTEC CLUB Χ.Φ,  NFC και το FAMAGUSTA GHETTO Χρίστος Σαχτούρη).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30/05/2022

Αφού επιλέξαμε να μην τοποθετηθούμε εν βρασμώ ψυχής και χωρίς καθαρό μυαλό μετά την ούτως ή άλλως ακόμα μια τραγικά αποτυχημένη χρονιά στο ποδοσφαιρικό μας τμήμα, επικοινωνούμε σήμερα με όλον τον Ανορθωσιάτικο κόσμο γιατί θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε για ορισμένες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στο διοικητικό επίπεδο της εταιρείας.

Θα αποφεύγαμε επίσης να τοποθετηθούμε δημόσια εάν ο κος. Πουλλαΐδης μας έκανε τη «χάρη» να αποδεχθεί την πρόσκλησή μας σε διάλογο τους τελευταίους μήνες.

Καλέσαμε επανειλημμένα τόσο τον ίδιο όσο και δια μέσω στενών συνεργατών του σε συνάντηση πριν την ΓΣ της εταιρείας.

Για να μιλάμε όμως με γεγονότα, η πρόθεσή μας να βρεθούμε ήταν από τις 28/3/22 όπου και δεν απάντησε ποτέ στην έκκλησή μας για συνάντηση καθώς έφταναν στα αυτιά μας διάφορα που είχαν να κάνουν με τον τρόπο διοίκησης αλλά και τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Εταιρείας – που ο ίδιος διόρισε.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να πούμε ότι μαζεύαμε για μήνες πληροφορίες, από πριν τον περσινό τελικό όπου για χάρη της ομάδας και της ομαλής της πορείας δεν επιδιώξαμε να «λύσουμε» τις παθογένειες που υπήρχαν και ως προς τούτο φέρουμε μεγάλη ευθύνη και το αναγνωρίζουμε.

Αφού ποτέ δεν πήραμε απάντηση, πριν τον αγώνα της ομάδας μας απέναντι στο κατεστημένο στις 02/04/2022 σε δια ζώσης συνάντησή μας έξω από την Ανατολική κερκίδα του Σταδίου μας, καλέσαμε ξανά τον κο. Πουλλαΐδη σε συνάντηση καθώς πλήθαιναν οι διάφορες φήμες περί τσακωμού με τον Πρόεδρο της εταιρείας ως επίσης και διαρροές για ποδοσφαιριστές, προπονητές, τεχνικούς διευθυντές, αποτυχημένες διαπραγματεύσεις για μετεγγραφές και επενδυτές που εμείς εσκεμμένα αφήναμε στην άκρη για να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες εντός της ομάδας.

Και πάλιν ο κος. Πουλλαΐδης απέφυγε να μας απαντήσει για συνάντηση λέγοντάς μας μάλιστα ότι οι σχέσεις του με τον κο. Χαμπουλλά είναι άριστες και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας στην παρουσία μελών του ΔΣ και ότι όλοι προχωράνε ενωμένοι για το καλό της ομάδας.

Και φτάνουμε στις 27/05/2022, όπου μερικά 24ωρα μετά την πανωλεθρία, ζητήσαμε και πάλι συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο αλλά αυτήν την φορά φροντίσαμε να ενημερώσουμε και άλλα μέλη του ΔΣ του έτσι ώστε να καταστεί επιτέλους εφικτή η συνάντησή μας και να θέσουμε επί τάπητος ΟΛΕΣ τις πληροφορίες που κατέχουμε αλλά προφανώς ΔΕΝ θα τις αναφέρουμε δημόσια.
Αντ ‘αυτού ο κος. Πουλλαΐδης επέλεξε να μας αγνοήσει για ακόμα μια φορά και επειδή η υπομονή μας έχει εξαντληθεί αλλά και κυρίως διότι κανένας δεν παίζει με την νοημοσύνη μας, για λόγους που παρατίθενται πιο κάτω, λέμε λιανά στον κο. Πουλλαΐδη ότι κατ’ απαίτηση των μελών μας σας καλούμε να μην διεκδικήσετε την προεδρία της εταιρείας, ούτε εσείς αλλά ούτε άλλο μέλος της οικογένειάς σας.
Σας θεωρούμε ανίκανο να διαχειριστείτε το ποδοσφαιρικό καράβι της Ανόρθωσης. Σας καλούμε σιγά σιγά να μας αδειάσετε τη γωνιά καθώς κάνατε το μεγαλύτερο σύλλογο της Χώρας περίγελο στα ποδοσφαιρικά στέκια του νησιού.

Ξεκινώντας λοιπόν, σας επιρρίπτουμε ακεραία την ευθύνη για τον ανύπαρκτο τρόπο λειτουργίας της διοίκησής σας σε αντιπαραβολή των όλων όσων διατυμπανίζατε σε σχέση με το ανέκδοτο πλέον του «vision 2020». Από τη σύσταση της Εταιρείας αλλάζουμε προέδρους και μέλη στο ΔΣ όπως τα πουκάμισα, κάνοντας μας έτσι ανίσχυρους στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Όλοι ανεξαιρέτως οι συνεργάτες σας σε πρώην διοικητικά συμβούλια καταφέρονται επίσης για τα τερτίπια σας να εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας με απίστευτη καθυστέρηση που καθιστά την ποδοσφαιρική εταιρεία όμηρο και έρμαιο στις ορέξεις σας για το πότε θα πληρώσετε και κωλυσιεργείτε επικίνδυνα στη λήψη αποφάσεων.

Σε αυτό το σημείο, επειδή ορισμένοι μας τα έπρηξαν ότι και καλά οι οργανωμένοι έφεραν πίσω και τον Αντρέα Παντελή, κάτι που υιοθετήσατε στην ρητορική σας σε διάφορα πηγαδάκια, δεν είστε εσείς ο ίδιος που τον καλέσατε σε συνάντηση στο «farm house» προτείνοντάς του να εισέλθει ως εκτελεστικός πρόεδρος; Για να φρεσκάρουμε την μνήμη σας πρόκειται για ακόμη μια πετυχημένη σας χρονιά επί Μπενίτο και Πούτσε.

Δεν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ανάλυση του οράματός σας καθώς όπως είπαμε πιο πάνω παρέμεινε όραμα και συνάμα έγινε ανέκδοτο στα χείλη της ποδοσφαιρικής Κύπρου. Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στο διαδίκτυο και να δει γραπτές αναφορές αλλά και δικές σας συνεντεύξεις όπως αυτή σε δημοσιογραφικό μέσο στις 23 Ιουνίου 2014 και είναι αναρτημένη σε πλατφόρμα αναπαραγωγής βίντεο. Εσείς τα λέγατε κύριε Πουλλαΐδη, δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας! Ίσως εν τάχει, να σας πούμε τι θέσατε ως στόχους μήπως και αντιληφθείτε το μέγεθος της αποτυχίας σας:

Το vision 2020 περιέχει διακρίσεις, τίτλους και ευρωπαϊκή καταξίωση και σύμφωνα με το όραμα πρέπει να κατακτήσει πέντε εγχώριους τίτλους μέχρι το 2020. Το vision 2020 προνοεί ευρωπαϊκή παρουσία κάθε χρόνο, για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει η ομάδα να τερματίσει τουλάχιστον στην 3η θέση ή να πάρει το κύπελλο. Το vision 2020 αναφέρει πως η Ανόρθωσις θα πρέπει μέχρι το 2020 να συμμετάσχει 3 φορές σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης – σχετικό απόσπασμα από το φίλα προσκείμενο σε εσάς anorthosis24.net το οποίο αν και αρχικά λειτουργούσε με σωστά κριτήρια, κάπου παρασύρθηκε.

Καταληκτικά για το πιο πάνω και αφού είστε λάτρεις των αριθμών, αυτών που ποτέ δεν κάνουν λάθος, να σας υπενθυμίσουμε ότι στον καιρό σας, η ποδοσφαιρική ομάδα μετράει τα ακόλουθα:

• Τρεις φορές 5 θέση
• Μια 6η θέση
• Μια 7η θέση
• Μια 4η θέση
• Μια 3η θέση και τη διακοπή.

Συνεχίζοντας, στο Πληροφοριακό Έγγραφο σε σχέση με την έκδοση των «Champion Shares» ημερομηνίας 10/12/2019 θέσατε και πάλι ορισμένες συγκεκριμένες πτυχές ως προς την λειτουργία της εταιρείας και συγκεκριμένα, επειδή μπορεί να σας διαφεύγει, σας παροτρύνουμε στις διαφάνειες με αριθμό 20 και εντεύθεν στις οποίες αναφέρεστε στο ποδοσφαιρικό επιχειρείν και σας ρωτάμε ευθέως πόσα αυτά έχετε επιτύχει μέχρι σήμερα. Καθώς επίσης εάν έχετε επιτύχει οτιδήποτε μέσω του τριπτύχου που θέσατε και αναφέρεται στην διαφάνεια 21 τότε είναι η πεποίθησή μας ότι η ποδοσφαιρική Ανόρθωση θα τα βγάλει πέρα και χωρίς την «σωτήρια» σας παρέμβαση και νισάφι πλέον με την ατάκα περί της συνέχισης της βιωσιμότητας της Εταιρείας και της λειτουργίας της «ως δρώσας οικονομικής μονάδας που βασίζεται στη συνεχή στήριξη του κυρίως μετόχου και των πιστωτών της Εταιρείας καθώς επίσης και στην συνέχιση της καλής πορείας της ποδοσφαιρικής ομάδας με συνεχή έσοδα από εισιτήρια, ποδοσφαιρικές επιτυχίες και χορηγού».

Πέστε μας λίγο για την οργανωτική διάρθρωση της εταιρείας και για το προσωπικό που πραγματικά τους βγάζουμε το καπέλο που ακόμα προσφέρουν λόγω της αγάπης τους προς τον Σύλλογο.

Πόσοι από το οργανόγραμμά σας υπάρχουν στην πράξη σήμερα;

Να πούμε όμως και για τις επιδόσεις του κου. Αντρέα Πουλλαΐδη που έχετε στο ΔΣ της εταιρείας;

Να πούμε για τα κατορθώματα σε τηλεφωνήματα σε μάνατζερ και παίχτες; Σε προπονητές; Που ακούνε Ανόρθωση και γελάνε; Που αν ήταν από το χέρι μας θα παρακαλούσαν να αγωνίζονται με τον τρισένδοξο έμβλημα που και πάλιν είχατε την φαεινή ιδέα να αγγίζατε και αν δεν επενέβαινε η μεγάλη μάζα του κόσμου θα νομίζατε ότι η Ανόρθωση είναι τσιφλίκι σας; Που με την νοοτροπία εσάς και των μελών της οικογένειάς σας μικραίνετε την ομάδα εμβολιάζοντάς την με νοοτροπία loser; Να σας υπενθυμίσουμε σχετικό «ποστ» από τον κο. Αντρέα Πουλλαΐδη στα ΜΚΔ και συγκεκριμένα στις 13/5/2022 με αναφορά «let’s go for that 2nd position»;

Έχουμε πολλά ακόμα να πούμε που θα τα λέγαμε αν απαντούσατε αλλά επειδή δεν σέβεστε τον κόσμο, θα αναφέρουμε εν τάχει ακόμα κάτι πολύ σοβαρό και αφορά τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, που από στολίδια το γήπεδο και το προπονητικά αφέθηκαν στο έλεος του Θεού. Ίσως να μην κάναμε αναφορά σε αυτό το κομμάτι γιατί γνωρίζουμε πως άμεσα δεν έχετε την ευθύνη αλλά εμμέσως απορρίψατε μεγάλες ευκαιρίες για μια ολιστική αναδιαμόρφωση. Σας καλούμε να πράξετε τα δέοντα, να τρέξετε καταστάσεις, να πιέσετε την πολιτεία που δικαιωματικά οφείλει στο Σωματείο μας τα μισά από όσα προσέφερε απλόχερα σε άλλους έτσι ώστε επιτέλους και μέχρι την Άγια ώρα της επιστροφής, το σημείο συνάντησης της προσφυγιάς να είναι πρωτίστως ασφαλές και κατ επέκταση ΣΤΟΛΙΔΙ. Εκείνο το προπονητικό; Αλήθεια να γράψουμε ή θα ντραπεί η ντροπή άραγε;

Και για να είμαστε ξεκάθαροι προς πάσα κατεύθυνση. Θεωρούμε τον κον. Πουλλαΐδη ως έναν εκ των τριών βασικών πυλώνων για την εφετινή τραγωδία αλλά μοναδικό υπεύθυνο για όλη την οκταετία.

Περαιτέρω, αναφορικά με τον κον. Χαμπουλλά θα ασχοληθούμε σε μεταγενέστερη μας ανακοίνωση ως ο δεύτερος πυλώνας για όσα βιώνουμε φέτος ενώ καταληκτικά στον τρίτο πυλώνα της καταστροφικής χρονιάς που πέρασε, τον κον. Κετσπάγια καθότι υπάλληλος και έμμισθος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ιεραρχικά από αυτούς που τον προσέλαβαν.

Εμείς, έχουμε ξεκάθαρη άποψη αλλά η δουλειά μας δεν είναι οι προπονητές και οι επιλογές τους αλλά η στήριξη όποιων προσφέρουν στην Κυρία.

Κύριε Πουλλαΐδη, γνωρίζουμε αρκετά αλλά δεν θα παίξουμε το παιχνίδι που σας αρέσει πιο πολύ από όλα. Αυτό της αλληλοεξόντωσης διαδικτυακά, πίσω από κλειστές πόρτες και στημένα άρθρα. Ως ο μεγαλύτερος πυρήνας οργανωμένων της Ανόρθωσης σας καλούμε να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας, να προετοιμάσετε την επόμενη μέρα για την ομαλή σας αποχώρηση από τις υποχρεώσεις σας ως μεγαλομέτοχος και αφήστε επιτέλους ελεύθερη την Ανόρθωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ