Επιπλέον χορηγία και προσθήκη στον τακτικό προϋπολογισμό από ΚΟΑ

Το συνολικό ποσό που  παραχωρήθηκε φέτος στα ποδοσφαιρικά προσφυγικά μας Σωματεία ανέρχεται στο €1εκ, από το οποίο οι €350.000 προέρχονταν από την τακτική επιχορήγηση των Σωματείων που ανέκαθεν παραχωρείτο στα αθλητικά Σωματεία, ενώ οι υπόλοιπες €650.000 έχουν πλέον θεσμοθετηθεί μετά από επίπονες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Κατά συνέπεια τοποθετούνται πλέον στον τακτικό προϋπολογισμό του ΚΟΑ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πλέον καθεχρονικά να υποβάλλεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός, για εξασφάλιση του πιο πάνω ποσού. Ολόκληρο το ποσό κατανέμεται με βάση συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.

Η τελετή επίδοσης της χορηγίας στους Προέδρους ή εκπροσώπους των Προσφυγικών Ποδοσφαιρικών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 στον ΚΟΑ και στην οποία ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημαντικότητα της στήριξης στα Σωματεία που διατηρούν άσβεστη τη Φλόγα και είναι ο Φάρος της επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες και στα κατεχόμενα γήπεδα τους. Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης απευθυνόμενος στους παράγοντες των Σωματείων, καταβάλλετε κόπο, μόχθο και μεγάλη προσπάθεια να κρατήσετε στη ζωή τα Σωματεία σας. Καταλήγοντας υποσχέθηκε όπως ο ΚΟΑ θα παρέχει κάθε βοήθεια και στήριξη  στα Προσφυγικά Σωματεία, όπως κάνει διαχρονικά, ενώ έκανε  επίσης έκκληση να αποφεύγονται οι αχρείαστες σπατάλες.

Εκ μέρους των Προσφυγικών Σωματείων ο Πρόεδρος του Εθνικού Άσσιας Αντώνης Μαυρής, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και γενικότερα τον ΚΟΑ για την οικονομική βοήθεια. Όλα αυτά τα χρόνια νιώθουμε ασφάλεια με τον ΚΟΑ δίπλα μας, διότι χωρίς τον Οργανισμό αρκετά Προσφυγικά Σωματεία δεν θα ήταν στη ζωή. Σεβόμαστε τον ΚΟΑ και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Στην τελετή επίδοσης παρευρέθηκε και ο πρώην Πρόεδρος του ΚΟΑ και νυν της ΠΑΕΕΚ Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος συγχάρηκε τον Πρόεδρο και το ΔΣ ΚΟΑ που κατάφεραν να θεσμοθετήσουν τη χορηγία προς τα Προσφυγικά Σωματεία.

Από τον ΚΟΑ στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης το Μέλος ΔΣ Σωτήρης Αδάμου, ο προϊστάμενος αγωνιστικού αθλητισμού Πάρις Αβρααμίδης και ο λειτουργός Χρίστος Παπαπέτρου.

Τα δικαιούχα Προσφυγικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία είναι: ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ AMMOXΩSTOY, ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ, ΑΣΙΛ ΛΥΣΗΣ, ΠΑΕΕΚ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΣΙΑΣ, ΔΙΓΕΝΗΣ ΜΟΡΦΟΥ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕΡΟΛΑΚΚΟΥ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ