«Η υποκρισία έχει ξεπεράσει κάθε όριο…»

Ανακοίνωση σχετικά με την κρίση που επικρατεί ένεκα του πολέμου που γίνεται στην Ουκρανία εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Παν.Συ.Φι.

Αναλυτικά πιο κάτω

Όντας πρόσφυγες και θύματα μιας βάρβαρης εισβολής στον τόπο μας από χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, που ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να καταπατά εδάφη μας και να αμφισβητεί την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δε θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς στις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις που συμβαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη.

Δε θα μπούμε στη διαδικασία να επιλέξουμε πλευρά σε αυτό το παιχνίδι των μεγάλων όπως μας θέλουν και αυτό καλά κάνουν να το χωνέψουν οι κυβερνώντες. Παρόλα αυτά όμως, κατακρίνουμε το τραγικό γεγονός ότι μια Ευρώπη που πρεσβεύει δήθεν τον πολιτισμό και τη δημοκρατία, επαναφέρει το σκοταδισμό με την απαγόρευση των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, τον αποκλεισμό ρωσικών ομάδων από αθλητικές διοργανώσεις, την ακύρωση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.ο.κ. Όλα αυτά, την ώρα που ένα άλλο επίσημο μέλος της υποτιθέμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται υπό την κατοχή εδώ και 48 ολόκληρα χρόνια και τους «Συμμάχους» μας να μην έχουν κάνει το παραμικρό για να βοηθήσουν.

Ας κάνουμε λοιπόν τον παραλληρισμό. Μετά από μόλις μια εβδομάδα εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία (μιας χώρας που δεν ανήκει καν στην «Ευρωπαϊκή Ένωση»), οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γερμανία και τα παρακλάδια τους (ή αλλιώς τα λεγόμενα κράτη της «Ευρωπαϊκής Ένωσης») προχώρησαν στις ακόλουθες κυρώσεις:

▪️Αποστολή πολεμικού υλικού & στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.
▪️Περιορισμοί στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και κυρώσεις SWIFT.
▪️Διπλωματικά και ατομικά περιοριστικά μέτρα (δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και περιορισμοί ταξιδιών).
▪️Απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της «E.E.» και της πρόσβασης στα αεροδρόμια της, από Ρωσικούς αερομεταφορείς οποιουδήποτε τύπου.
▪️Πάμπολλα άλλα μέτρα στήριξης της Ουκρανίας.
Από την άλλη, έχουμε την εισβολή της Τουρκίας (χώρας που δεν είναι μέλος της «Ευρωπαϊκής Ένωσης»), στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας (χώρας που είναι επίσημο μέλος της δήθεν «Ευρωπαϊκής Ένωσης») από το 1974:
▪️Κανένα είδος κύρωσης εις βάρος της Τουρκίας.
▪️Η Τουρκία είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες της «E.E.»
▪️Μεγάλες ευρωπαϊκές επενδύσεις στην Τουρκία.
▪️Η Τουρκία ανήκει στο ΝΑΤΟ.
▪️Συζητήσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην «E.E.».
▪️Πώληση όπλων από μεγαθήρια της «E.E.» προς την Τουρκία.

Η υποκρισία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αυτό που εμείς πολύ απλά διερωτόμαστε είναι γιατί μετά από τόσες δεκαετίες η «E.E.», οι διάφορες ομοσπονδίες, οι εταιρείες κολοσσοί ανά τον κόσμο και όλοι αυτοί που έδειξαν τρομερή ευαισθησία σε αυτή την περίπτωση, δεν έκαναν ούτε το 1% απ’ όσα έκαναν για την Κύπρο;

Ας αναλογιστούμε λοιπόν ποιοι είναι πραγματικά οι Σύμμαχοι μας και ας λάβουμε ορθές αποφάσεις που δεν θα μπορούσαν να υπονομεύσουν το πρόβλημα της Κύπρου, αλλά και ας αδράξουμε την ευκαιρία να επαναφέρουμε το ζήτημα μας στην αντίληψη της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και του υπόλοιπου κόσμου!

Καταληκτικά θέλουμε να πούμε ότι κάθε βοήθεια σε ένα λαό που βρίσκεται υπό την απειλή είναι απαραίτητη και ελπιδοφόρα, είναι απλώς λυπηρό να συνειδητοποιούμε ότι για τις ΗΠΑ αλλά ακόμα και για την «E.E.» είναι απλώς ένα παιχνίδι εξουσίας, άλλη μια καλοστημένη επιχείρηση για οικονομικά οφέλη.

Κουράγιο στους λαούς που υποφέρουν από τα ύπουλα παιχνίδια των μεγάλων!

Κρατάτε γερά για τις δύσκολες μέρες που έρχονται!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ