Η ανάλυση της ΑΕΚ

Το κομμάτι της σεζόν που θα κριθούν τα πάντα ξεκινά με αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ για την ομάδα μας, στην πρεμιέρα της Β’ φάσης του πρωταθλήματος. Παιχνίδι που ενδεχόμενη νίκη θα βελτιώσει τα βαθμολογικά μας δεδομένα. Μέσα από ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν στην αναμέτρηση θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα.

Σχεδόν πλήρης ανατροπή

Βίοι αντίθετοι για τις δυο ομάδες στο πρωτάθλημα, με την ΑΕΚ να έχει σαφώς καλύτερη συγκομιδή στον πρώτο γύρο και την ομάδα μας σχεδόν να ανατρέπει την κατάσταση στη συνέχεια. Συγκεκριμένα στα πρώτα 11 παιχνίδια της η ΑΕΚ μάζεψε 11 βαθμούς περισσότερους από την Ανόρθωση και καταφέραμε να προσπεράσουμε μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Αυτή τη στιγμή υστερούμε κατά έναν.

Τα σερί που τρέχουν

Ο αγώνας στο Τσίρειο δε συνοδεύτηκε από νίκη για την ομάδα μας, όμως δόθηκε συνέχεια στα δυο μεγάλα σερί που είναι τα κορυφαία στο πρωτάθλημα. Μείναμε αήττητοι για 11ο σερί αγώνα και σκοράραμε για 21ο. Αντίθετα για την ΑΕΚ η νίκη επί της ΑΕΛ τερμάτισε ένα σερί έξι αγώνων στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη. Σκόραρε δε μετά από πέντε σερί αγώνες «ξηρασίας».

Επίθεση vs Άμυνα

Άλλο στοιχείο με ενδιαφέρον πως η ΑΕΚ διαθέτει την καλύτερη αμυντική συγκομιδή ομάδας στο γκρουπ του τίτλου και η Ανόρθωση τη δεύτερη καλύτερη επίθεση. Με βάση δε και τη φόρμα των ομάδων, όπως την καταγράψαμε παραπάνω, τα στατιστικά αυτά επαληθεύονται ακόμα παραπάνω.

Ισορροπία και… άδοξο φινάλε

Η αυριανή είναι η 10η αναμέτρηση των δυο ομάδων στο «Α. Παπαδόπουλος» στα πλαίσια του γκρουπ τίτλου του πρωταθλήματος και στις προηγούμενες έχει καταγραφεί ισορροπία. Συγκεκριμένα η Ανόρθωση κέρδισε τρεις φορές, η ΑΕΚ τέσσερις και καταγράφηκαν δυο ισοπαλίες. Η προηγούμενη φορά δε που τους υποδεχθήκαμε σε πρεμιέρα ήταν μεν θρίαμβος, 3-0, αλλά έμελλε να ήταν και το τελευταίο παιχνίδι μας πριν διακοπεί το πρωτάθλημα του 2020 χωρίς ποτέ να επαναρχίσει.

Συμμετοχές

Από πλευράς ΑΕΚ τις περισσότερες συμμετοχές έχει ο Ιβάν Τρισκόφσκι, που ξεκίνησε βασικός σε 21 από τα 22 παιχνίδια της πρώτης φάσης. Κατά δήλωσή του προπονητή της ΑΕΚ Δαυΐδ Καταλά, είναι διαθέσιμος για να αγωνιστεί. Ο 39χρονος Ακοράν είναι ο μόνος που έπαιξε και στα 22 ματς. Για την Ανόρθωση το 22/22 έκανε μόνο ο Άντερσον Κορέϊα ενώ ακολουθούν με 21 ο Λόρια και 20 οι Αρτυματάς και Ουάρντα.

Ποιοι σφυρίζουν

Με VAR από την Ισπανία θα γίνει ο αγώνας, καθώς ο Ντε Μέρα θα ελέγχει το βίντεο. Ρεφ που σφύριξε φέτος 13 ματς της κορυφαίας κατηγορίας στην πατρίδα του και στα τρία τελευταία του, Ράγιο-Ρεάλ, Ατλέτικο-Βαλένθια και Μαγιόρκα Μπιλμπάο, μοίρασε συνολικά 30 κάρτες.

Αναλυτικά:

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Diaz De Mera Escuderos Isidro

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος

Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ