«Για εμένα το μεγαλύτερο έπαθλο είναι η αποδοχή…»

Στον Super sport FM 104 και στην εκπομπή «Δώσε Πάσα» με τον Στέλιο Παπαμώυσέως μίλησε ο παλαίμαχος άσος της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ και πρώην μέλος του Δ.Σ Πανίκος Πούνας.

Σημαντικότερες τοποθετήσεις:

**Ασχολήθηκα από έξι χρόνων από τον καιρό του  δημοτικού. Ήμουν στις ακαδημίες του Χαλκάνορα και του ΑΠΟΕΛ. Δεν ήμουν Ανορθωσιάτης . Στην Ανόρθωση πήγα 88-89 όταν ήταν προπονητής ο Λάκης Πετρόπουλος. Συγκεκριμένα άκουσε για εμένα και ήρθε να με δει σε ένα παιχνίδι, του άρεσα και με πήρε στην Ανόρθωση.

**Στην καριέρα μου έπαιξα κυρίως ως 10αρι και 7αρι

**Πρόλαβα τρεις γενεές ποδοσφαιριστών μέχρι να αποχωρήσω από την Ανόρθωση. Το πρώτο μου πρωτάθλημα το κατέκτησα το 1995 μετά από 32 χρόνια μέσα από μια σπουδαία φουρνιά ποδοσφαιριστών στην ομάδα. Ήταν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα να βλέπεις μεγάλους ανθρώπους να κλαίνε και το  αισθάνθηκα εγώ που δεν ήμουν Βαρωσιώτης

**Κατακτήσαμε τέσσερα σερί πρωταθλήματα και ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές. Είχαμε μια πλειάδα σπουδαίων παικτών και ήταν ένα σημαντικός λόγος για να  φτάσουμε σε τίτλους

**Ολοκλήρωσα την καριέρα μου το 2004. Μαζί με το Νίκο Παναγιώτου κατακτήσαμε πέντε πρωταθλήματα ενώ μέτρησα τρία κύπελλα και 4 ασπίδες

** Για εμένα το μεγαλύτερο έπαθλο είναι η αποδοχή και η αναγνώριση του κόσμου μέχρι σήμερα. Είναι σημαντικότερο ακόμη και από τους τίτλους που κατέκτησα στο σύνολο.

** «Ο Άνχελ Ιορτανέσκου ήταν για εμένα ο κορυφαίος προπονητής που πέρασε από τη Κύπρο. Άφησε το στίγμα του και εμένα με καθιέρωσε ως χαφ. Βέβαια ο ερχομός του δεν ήταν τυχαίος και έγινε εξ ανάγκης λόγω των περιστάσεων και των γεγονότων τότε στην Ρουμάνια. Οφείλω να σημειώσω ότι βελτιωθήκαμε πολύ όσοι εργαστήκαμε υπό τις οδηγίες του. Γενικότερα το Κυπριακό ποδόσφαιρο βγήκε κερδισμένο από τον Ιορτανέσκου»
**«Ήμουν στην εθνική ομάδα και ήμουν ο βασικός παίκτης του Ανδρέα Μιχαηλίδη. Θυμάμαι ότι είχα ένα τραυματισμό και μου έλεγαν από την Ανόρθωση να επικαλεστώ τον  τραυματισμό μου  για να ξεκουραστώ αλλά είχα αποφασίσει να πάω  στο προπονητικό κέντρο όπου βρισκόταν η  Εθνική ομάδα εκεί όπου συνάντησα τον κ Διαμαντή που μου ζήτησε να πάω για θεραπεία και να επιστρέψω για να μιλήσω με τον κ. Ανδρέα αλλά αποφάσισα να επιστρέψω στο σπίτι και τότε δεν κλήθηκα ξανά στην Εθνική για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ήταν μεγάλο λάθος μου και τον κ. Μιχαηλίδη τον εκτιμώ αφάνταστα. Όταν ανέλαβε την Ανόρθωση και ήρθε κοντά μου για χειραψία και δεν θα το ξεχάσω ότι δεν ξέχασε ποτέ τι του έκανα και μου σημείωσε χαρακτηριστικά. « Δεν θα ξεχάσω τι μου έκανες» (γέλια)

**Κάθισα δίπλα στο Τιμούρ επί προεδρίας Παντελή και είχαμε κατακτήσει και το πρωτάθλημα αλλά κάποια στιγμή αποφάσισα να εγκαταλείψω ενώ είχα προτάσεις για να συνεχίσω προπονητικά.

** Δεν είχα βλέψεις για προπονητής. Έχω την εντύπωση ότι μπορούσα να το διαχειριστώ. Πρέπει να ξέρεις  πότε έρχεσαι και πότε φεύγεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ