Επιστολή στο Anorthosis24: «Ήσασταν 4 αρμόδιοι στο χώρο, το καθήκον σας είναι…»

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Κύριε  Νεοκλέους, κύριε Ανδρέου, κύριε Πέτρου και κύριε Χατζηγεωργίου,

Αυτή η επιστολή θα μείνει ανυπόγραφη διότι το ποιός ή ποιά είμαι δεν έχει καμία σημασία.
Σημασία έχει ότι ο Μάριος Αντωνιάδης και ο κάθε Μάριος Αντωνιάδης, ο κάθε ποδοσφαιριστής κάθε ομάδας έχει όνομα κι επίθετο. Είναι κάποιου γιός, κάποιας σύζυγος, κάποιου αδερφός και κάποιου πατέρας. Ο λόγος που αναγκάζομαι να αναφέρω αυτή την αυτονόητη λεπτομέρεια είναι για να επισημάνω ότι η ζωή του κάθε ποδοσφαιριστή είναι σημαντική όχι μόνο για τον ίδιο και την ομάδα του, αλλά και για την οικογένειά του.

Η αντιμετώπισή και ο χειρισμός σας στον αγώνα του Σαββάτου μεταξύ Πάφου – Ανόρθωσης ήταν επιεικώς απαράδεκτη σχετικά με το περιστατικό που αφορά το Μάριο Αντωνιάδη. Οι κανόνες, κύριοι, αναφέρουν ξεκάθαρα πως σε περίπτωση χτυπήματος ποδοσφαιριστή στο κεφάλι, ο αγώνας διακόπτεται ΑΜΕΣΩΣ. Θεωρώ γελοία την ανάγκη να υπενθυμίσω σε εσάς, τους κανονισμούς που αφορούν το επάγγελμά σας. Βέβαια, όχι μόνο δε διακόπηκε ο αγώνας αλλά υπήρξε και φάση.

Καθ’όλη αυτή τη διάρκεια, ο ποδοσφαιριστής ήταν ακόμα στο πάτωμα με κρανιοεγκεφαλικό χτύπημα και όλα τα παρελκόμενά του (‘του γύρισε η γλώσσα’) με αποτέλεσμα να μην αναπνέει καθόλου.

Ο κος Χατζηγεωργίου στεκόμενος ακριβώς πάνω από τον τραυματισμένο ποδοσφαιριστή δεν είχε προτείνει τη διακοπή του αγώνα, ενώ ο ποδοσφαιριστής ήταν αναίσθητος στο έδαφος και όπως ανέφερα δεν ανέπνεε καθόλου.

Το να μη προσέξατε ότι επρόκειτο για χτύπημα στο κεφάλι ΔΕΝ αποτελεί δικαιολογία. Ήσασταν 4 αρμόδιοι στο χώρο, το καθήκον σας είναι να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων. Οφείλατε κύριοι, ένας τουλάχιστον από εσάς, να διακόψει τον αγώνα. Ακόμα κι αν το χτύπημα στον ποδοσφαιριστή ήταν χαμηλού κινδύνου, που για την ιστορία, το συγκεκριμένο χτύπημα χαρακτηρίστηκε ως “υψηλού κινδύνου”.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως για καλή τύχη ΟΛΩΝ μας, ο Μάριος βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Εύχομαι ολόψυχα να μην τύχει ποτέ σε κανένα άλλο ποδοσφαιριστή κάτι παρόμοιο.  Αλλά εάν δυστυχώς τύχει, σας παρακαλώ να χειριστείτε το γεγονός με την απαραίτητη προσοχή, να δώσετε σημασία στην ανθρώπινη ζωή, εφαρμόζοντας τους κανονισμούς.

Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,
ΘΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ