Διαφοροποιημένο το πρόγραμμα των ομίλων

Η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ τον προσεχή χειμώνα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Το επίσημο καλαντάρι της νέας σεζόν έβγαλε στην δημοσιότητα η ΟΥΕΦΑ, η οποία φρόντισε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου ως τις 18 Δεκεμβρίου του 2022.

Σε ότι αφορά τις ομάδες, με τα σημερινά δεδομένα ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει την προσπάθεια του από τον β’ προκριματικό του Champions League, που θα διεξαχθεί στις 5/6 (πρώτα παιχνίδια) και 12/13 Ιουλίου (επαναληπτικοί).

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους εκπροσώπους από την χώρα μας (κάτοχος κυπέλλου, 3 επιπλέον εκπρόσωποι από το πρωτάθλημα) αυτοί θα ξεκινήσουν την πορεία τους από τον
β’ προκριματικό γύρο Τσάμπιονς Λιγκ (δρόμος μη πρωταθλητών) η ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση. Ισχύει ό,τι και για τον πρωταθλητή.

Η κυπελλούχος ομάδα θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικός γύρος Γιουρόπα Λιγκ. Με αποκλεισμό θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Θα χρειαστεί επίσης μία πρόκριση για να εξασφαλίσει θέση σε όμιλο.

Η ομάδα που θα τερματίσει στην τρίτη θέση: 2ος προκριματικός γύρος Κόνφερενς Λιγκ. Είναι μονόδρομος. Για να προκριθεί σε όμιλο θα πρέπει να πετύχει τρεις προκρίσεις.

Η ομάδα που θα τερματίσει στην τέταρτη θέση: 2ος προκριματικός γύρος Κόνφερενς Λιγκ. Ισχύει ό,τι και για την τρίτη θέση.

Η ουσιαστική διαφορά είναι στις 6 αγωνιστικές των ομίλων που ουσιαστικά συμπυκνώθηκαν μέσα σε δύο μήνες.

Έτσι λοιπόν οι αγωνιστικές του Champions League (και κατ’ επέκταση των Europa και Conference League) θα διεξαχθούν στις εξής ημερομηνίες:

1η αγωνιστική: 6/7/8 Σεπτεμβρίου 2022

2η αγωνιστική: 13/14/15 Σεπτεμβρίου 2022

3η αγωνιστική: 4/5/6 Οκτωβρίου 2022

4η αγωνιστική: 11/12/13 Οκτωβρίου 2022

5η αγωνιστική: 25/26/27 Οκτωβρίου 2022

6η αγωνιστική: 1/2/3 Νοεμβρίου 2022

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ