Τα highlights του 2021!

Τα highlights για το 2021 ανάρτησε η καλαθοσφαιρική ομάδα της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ, τόσο για το τμήμα Ανδρών όσο και για τις νταμπλούχες.

Για τους άνδρες

Μια χρονιά, με χαρές και λύπες για όλο τον κόσμο, αλλά για την Ανόρθωση μας, οι χαρές ήταν… συντριπτικά περισσότερες από τις λύπες!

Κορυφαία στιγμή όμως, ήταν η μέρα εκείνη που η ομάδα μας εξασφάλισε την επάνοδο της, εκεί που την έχει επιτάξει η ένδοξη ιστορία της, στην κατηγορία των μεγάλων για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια.

Η Ανόρθωση μας, μετά από μιαν εντυπωσιακή πορεία, τόσο κατά την πρώτη φάση του πρωταθλήματος Β1` κατηγορίας, όσο και σε αυτήν των πλέι-οφ, δίκαια πέρα για πέρα, εξασφάλισε την άνοδο, επικρατώντας στην τελική φάση του Αχιλλέα με σκορ νικών 3-0!
Ας θυμηθούμε εκείνη την ιστορική μέρα και το πως σφραγίστηκε το εισιτήριο της ανόδου για την ομάδα μας:

Mετά τις δυο πρώτες νικηφόρες εμφανίσεις της ομάδας μας μετά τους ισάριθμους αγώνες για την τελική φάση (68-49 στον πρώτο αγώνα και 78-59 στον δεύτερο) ο τρίτος αγώνας, θα γινόταν στην αίθουσα της 2ης τεχνικής σχολής Λεμεσού, με το ημερολόγιο να δείχνει τις 26 Μαΐου.

Μετά από μιαν εντυπωσιακή εμφάνιση, η ομάδα μας κερδίζει και το τρίτο παιχνίδι, τη φορά αυτή με σκορ 75-45!

Η άνοδος της Ανόρθωσης, εκεί που ανήκει, ήταν πλέον γεγονός!

Με φόντο εικόνες από την κατεχόμενη μας Αμμόχωστο, έγινε η απονομή του τροπαίου, σε μιαν τόσο συμβολική στιγμή…

*Οι συμμετοχές και οι πόντοι της Ανόρθωσης στο παιχνίδι εκείνο: Γρηγορίου 16 (1), Αντωνιάδης, Γιάλλουρος 3 (1), Παντούρης 21 (3), Χαραλάμπους 8, Χενταριτορκαμανί 3 (1), Ασωνίτης 7 (1), Σιάντος, Ερεμπεναγιέ 12 (1), Κουκούνης 5 (1), Κολτσιδάς, Μαρκάκης.

Για τις γυναίκες

Το ημερολόγιο πάει πίσω και σταματά στις 14 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία η γυναικεία μας ομάδα, χάρισε το πρώτο τρόπαιο στην Ανόρθωση μας, κάτι που έγινε μετά τον τελικό του κυπέλλου, που διεξήχθη στην αίθουσα του Απόλλωνα.

Αντίπαλος στον τελικό, η ομάδα της ΑΕΛ.

Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο οποίο οι κοπέλες μας κέρδισαν με σκορ 74-72. Λίγο πριν το τέλος και συγκεκριμένα, στο 36`, η ομάδα μας έμεινε πίσω με 6 πόντους, ενώ έχασε και λόγω φάουλ τη Ντέλβα. Όμως με μιαν εντυπωσιακή αντεπίθεση στα λεπτά που απέμεναν και χωρίς το μεγάλο τους αγωνιστικό στήριγμα, οι κοπέλες μας, ανέτρεψαν τη διαφορά, κερδίζοντας το παιχνίδι με σκορ 74-72!

*Οι πόντοι και οι συμμετοχές της Ανόρθωσης στο παιχνίδι εκείνο: Μενελάου 5 (1), Πάγκαλος 9, Ράτσα 16 (3), Γεωργίου, Ντέλβα 30, Δημητρίου, Κωνσταντίνου, Ρουσσάκη 14 (3).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ