Match report: Θετική εμφάνιση, επιστροφή στις νίκες

Τη νίκη με 2-0 επί της Δόξας σημείωσε πριν από λίγο η ΑΝΟΡΘΩΣΗ.

Προβάδισμα πήραμε στο 38′ με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ του Ντέλετιτς με τον Ουάρντα στο 55′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να σημειώνει το τελικό σκορ.

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Τέσσερις αλλαγές είχε η εντεκάδα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Παρτιζάν. Εκτός έμειναν οι Τζουρ, Χριστοδουλόπουλος, Ιωάννου και Αντωνιάδης και τις θέσεις τους πήραν οι Λόρια, Κατσαράβα, Πόποβιτς και Κορρέα. Ως εκ τούτου η εντεκάδα αποτελείτο από τους Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αραγιούρι, Κορρέα, Αρτυματά, Χουσμπάουερ, Πόποβιτς, Ντέλετιτς,  Κατσαράβα και Ουάρντα.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Αφεντικό στο  πρώτο ημίχρονο ήταν η ΑΝΟΡΘΩΣΗ που έπαιξε τη Δόξα όπως η γάτα το ποντίκι. Η ομάδα μας είχε την υπεροχή δημιούργησε και έφτιαξε 10 τελικές προσπάθειες και προηγήθηκε με 1-0. Σκορ που αφενός μας αδικούσε με βάση την εικόνα του αγώνα.

Με κινητήριους μοχλούς τους Ουάρντα και Πόποβιτς η ΑΝΟΡΘΩΣΗ έπιασε ψηλά στάνταρ απόδοσης.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφη στο 3′ όταν ο Πόποβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Σισκόφσκι σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ ενώ τα σουτ του Αρτυματά στο 4′ και του Ντέλετιτς στο 7′ δεν βρηκαν στόχο. Στο 11′ μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια, ο Κορέια επιχείρησε να πετύχει ένα θεαματικό γκολ, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Στο 16′ οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί, όμως ευτυχώς η προβολή του Λαφράνς μικρή περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Στο 23′ ο Κατσαράβα από κοντά επιχείρησε την κεφαλιά, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Λαφράνς, με τον Φωτίου να δείχνει παίζεται ωστόσο το VAR  τον κάλεσε για on-field review, με τον ρεφ της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πόποβιτς, όμως ο Σισκόφσι απέκρουσε σε κόρνερ.

Παρά τη ψυχρολουσία του χαμένου πέναλτι η ΑΝΟΡΘΩΣΗ συνέχισε να πιέζει για το γκολ. Στο 27′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κατσαράβα με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Ουάρντα, ο Αμπαρτζουμιάν από τη μικρή περιοχή επιχείρησε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 38′ λύθηκε ο γόρδιος δεσμός. Ο Ντέλετιτς με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Σισκόφσκι και έγραψε το 1-0 σκορ με το οποίο πήγαμε στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πιο κάτω. Η Δόξα μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά, ευτυχώς όμως στις 2 φάσεις που δημιούργησε ο Λόρια δήλωσε παρών. Στο 54′ ο Στυλιανού πάτησε τον Κατσαράβα, με τον ρεφ να σφυρίζει φάουλ. Ωστόσο μετά από παρέμβαση του VAR, ο ρεφ διόρθωσε και υπέδειξε το πέναλτι μιας και η παράβαση ήταν εντός περιοχής.  Την εκτέλεση ανέλαβε αυτή τη φόρα ο Ουάρντα, ο Αιγύπτιος ήταν εύστοχος και έγραψε το 2-0.

Από εκεί και πέρα η ομάδα μας διαχειρίστηκε ορθά το παιχνίδι και δεν άφησε την Δόξα να απειλήσει. Στο επιθετικό κομμάτι, κυρίως με σουτ εκτός περιοχής επιδιώξαμε να διευρύνουμε το σκορ, κάτι που δεν έγινε μιας και τα σουτ των Αρτυματά και Λάζαρου δεν βρήκαν στόχο.

Αγωνίστηκαν οι: Λόρια, Αρτυματάς, Κορέια, Κατσαράβα (56’Χριστοφή), Πόποβιτς (66’Χρυσοστόμου), Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι, Χουσμπάουερ, Κορρέα, Ντέλετιτς (74’Χριστοδουλόπουλος), Ουάρντα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ