Η ανάλυση του Απόλλωνα

Φινάλε για τον πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα με ένα σημαντικό από κάθε άποψη παιχνίδι για την ομάδα μας, καθώς υποδεχόμαστε τον πρωτοπόρο Απόλλωνα (29/11, 17:45). Αναμέτρηση που κεντρίζει το ενδιαφέρον ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Κύπρου. Μέσα από την παράθεση κάποιων αριθμών, θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα της αναμέτρησης.

Πρωτιά και σερί

Ο Απόλλωνας είναι η ομάδα που έχει καταφέρει να τρέξει σερί νικών φέτος και αυτό τον βοήθησε να έχει απόσταση τριών βαθμών στην κορυφή από τη δεύτερη ΑΕΚ. Συγκεκριμένα δυο φορές έκανε τέσσερις σερί νίκες, με τη δεύτερη να είναι αυτή που «τρέχει». Στο ενδιάμεσο έκανε δυο σερί ήττες. Η ομάδα μας μέχρι τώρα δεν κατάφερε να κάνει κάποιο αξιόλογο σερί, έχει όμως την ευκαιρία να αρχίσει από αυτό τον αγώνα.

Σχεδόν όλα Λεμεσό

Το άλλο αξιοσημείωτο της πορείας του Απόλλωνα, είναι πως αυτή η αναμέτρηση τον φέρνει μόλις για τρίτη φορά σε 11 αγώνες να εγκαταλείπει το Τσίρειο για να αγωνιστεί. Έπαιξε με τον Ολυμπιακό και την Ομόνοια στο ΓΣΠ, μια νίκη μια ήττα, ενώ όλα τα άλλα στην έδρα του με απολογισμό εφτά νίκες και μια ήττα.

Χωρίς «Χ»

Αν τα στατιστικά δείχνουν τις τάσεις, τότε η ισοπαλία μοιάζει δύσκολο αποτέλεσμα να δούμε στο παιχνίδι. Μέχρι τώρα καμιά εκ των δυο ομάδων δεν εξήλθε ισόπαλη, πράγμα και πολύ σπάνιο να συμβεί σε τόσους πολλούς αγώνες.

Περιμένεις γκολ

Από την άλλη, είναι παιχνίδι που περιμένεις να δεις αρκετά γκολ αφού πρόκειται για δυο από τις καλύτερες ομάδες σε αυτό τον τομέα. Μόλις σε ένα αγώνα τους δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν, με την ομάδα μας να μετρά οκτώ σερί με γκολ μετά το πρώτο με τη Δόξα. Ο Απόλλων έχει την καλύτερη επίθεση με 19, με 12 η Ανόρθωση στην τέταρτη θέση της λίστας.

Η προϊστορία

Η αναμέτρηση αυτή θα είναι η 36η ανάμεσα στις δυο ομάδες στο «Α. Παπαδόπουλος» στα πλαίσια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Σε όσες προηγήθηκαν η ομάδα κέρδισε στις 20, ο Απόλλων πέντε ενώ άλλες εννιά φορές καταγράφηκαν ισοπαλίες. Υπήρξε και ένας αγώνας την περίοδο 2004-05 όπου μηδενίστηκαν και οι δυο ομάδες.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος

VAR: Carvalho Nobre Antonio Emanuel

AVAR: Χριστοδούλου Κυριάκος

Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ