Στην εποχή του VAR (video assistance referee) ζούμε από τα μέσα Δεκεμβρίου 2020 και σίγουρα αυτό από μόνο του έχει αλλάξει πολλά κακώς και χρόνια κείμενα στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
Υπερτονίζουμε πως η ομάδα μας ήταν θύμα της κακής χρήσης του var στο εκτός έδρας ντέρμπι την περσινή σεζόν κόντρα στον Απόλλωνα όταν κακώς υποδείχθηκε πέναλτι στον Βγκορτς. Το προσπεράσαμε πιστώνοντας την προσπάθεια που γίνεται τα παιχνίδια να παίζονται επί ίσοις όροις.
Κάποιοι άλλοι όμως φαίνεται πως έχασαν τον ύπνο τους αφού πλέον με το var ζουν πρωτόγνωρες για αυτούς καταστάσεις που αποτυπώνονται στον βαθμολογικό πίνακα. Τόσο της περσινής όσο και της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου.
Τόσο τυχαίο και τόσο συμπτωματικό δεν μπορεί να είναι!
Αλήθεια, χωρίς var ποιος αλήθεια πιστεύει ότι το πρωτο γκολ του Αρτυματά θα μετρούσε αφού ο βοηθός όντας σε λάθος θέση υπέδειξε με ευκολία τον Κορρέια σε οφσάιντ;
Η χωρίς το var ποιος θα θα απορούσε αν ο διαιτητής σφύριζε παράβαση – πέναλτι την προσπάθεια του Σόουζα να το εκμαιεύσει. Είχαμε δει και ζήσει πολλά περισσότερα από αυτούς.
Πώς θα μπορούσε να ακυρωθεί αυτό το γκολ που και συμμετοχή να είχε ο Άμρ Ουαρντα ήταν καλυμμένος από 4 παίχτες του ΑΠΟΕΛ. Γιατί υπήρξε 5 λεπτών καθυστέρηση και ενδελεχής εξέταση για μια τόσο καθαρή φάση που με το.πρωτο replay ήταν πασιφανές;
Πώς να μην διαμαρτύρεται ο ΑΠΟΕΛ!
Από την μέρα εφαρμογής του στην Κύπρο η ομάδα του ΑΠΟΕΛ έδωσε 7 ντέρμπι αφού ως γνωστό την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.
Σε αυτά τα 7 ντέρμπι λοιπόν οι γαλαζοκίτρινοι κατέγραψαν 0 νίκες 2 ισοπαλίες (εντός με ΑΕΚ κ Ανόρθωση) και 5 ήττες (Απόλλων x2, Ανόρθωση, Ομόνοια και ΑΕΛ όλα εκτός έδρας)!
Αναλυτικά οι γαλαζοκίτρινοι από την ημέρα εφαρμογής του var έδωσαν μέχρι και το ντέρμπι με την Ανόρθωση 32 αγώνες καταγράφοντας 14 νίκες 5 ισοπαλίες και 13 ήττες.
Στατιστικά που αποτυπώνουν του λογου το αληθές και αυτά θα έπρεπε να τους προβληματίσουν… Απλά ακολουθούν την πάγια τακτική τους (μη αποδεκτή πλέον και από τον κόσμο τους) του αποπροσανατολισμού.