Match Report: Αμυντικά λάθη, δυστοκία και Σωτηρίου έφεραν την ήττα

Tην τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα και τρίτη σερί εκτός έδρας γνώρισε πριν από λίγο η ΑΝΟΡΘΩΣΗ στο Τσίρειο, εκεί όπου ηττήθηκε από την ΑΕΛ με 2-1.

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Με τον Λάζαρο στην κορυφή της επίθεσης κατέβασε την ΑΝΟΡΘΩΣΗ στο Τσίρειο ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο κόουτς προτίμησε σχηματισμό με 3-4-2-1 με τους Λόρια κάτω από τα δοκάρια και τριάδα στα μετόπισθεν τους Αραγιούρι, Ρισβάνη και Αντωνιάδη. Στα χαφ ήταν οι Χουσμπάουερ και Αρτυματάς, με τους Κορέια και Καλτσά σε ρόλο wing-back. Πίσω από τον Λάζαρο κινούνταν οι Ουάρντα και Πόποβιτς.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Με προσπάθεια να πιέσουμε από ψηλά ξεκίνησε το παιχνίδι. Η πρώτη καλή φάση καταγράφη στο 8′ όταν ο Βοζίνια πρόλαβε τον επερχόμενο Χριστοδουλόπουλο. Στο 16′ ο Λούκας Σωτηρίου εφεύρεσε φάουλ σε γλίστρημα του Ντάβορ. Ο Έουλε εκτέλεσε με σέντρα, ο Αραγιούρι μπήκε στην πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

Η απάντηση της ομάδας μας ήταν άμεση. Ο Καλτσάς μετά από εκτέλεση φάουλ, ανάγκασε τον Βοζίνια σε ασταθή απόκρουση με τον Ουάρντα στην επαναφορά με σουτ να γράφει το 1-1. Η ΑΕΛ στην αμέσως επόμενη της φάση πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Σωτηρίου εφεύρεσε ακόμη ένα φάουλ για την ΑΕΛ. Η άμυνα μας κοιμήθηκε ξανά, ο Μάζουρεκ έστρωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο Έουλερ και αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Λόρια.

Η ομάδα μας μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κατάφερε να φτιάξει δύο μεγάλες ευκαιρίες όμως δίχως να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 35′ ο Ρισβάνης μετά από κόρνερ πήρε την κεφαλιά, ανάγκασε τον Βοζίνια σε δύσκολη απόκρουση, στην επαναφορά ο ίδιος ποδοσφαιριστής με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. Ακολούθως στο 42′ χάσαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία σε ελεύθερο παιχνίδι με τον Πόποβιτς, ο Κορέια τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Σλοβένο εντός της περιοχής, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ομάδα μας να κυνηγά το σκορ και την ΑΕΛ να επιδιώκει τις καθυστερήσεις και το ματς να μην έχει ρυθμό. Στο 48′ πλασέ του Ουάρντα εντός περιοχής ήταν άστοχο. Στο 58′ είχαμε την πρώτη κίνηση από τον Τιμούρ. Στη θέση του Πόποβιτς πέρασε ο Ντέλετιτς. Στο 66′ ο Ρισβάνης με προβολή ανάγκασε τον Βοζίνια σε νέα απόκρουση.

Στο 79′ ο Ρουσιάς έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Ντέλετιτς με κεφαλιά ψαράκι ανάγκασε τον Βοζίνια σε ασταθή απόκρουση, με τον Ρουσιά από κοντά και με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα να χάνει μεγάλη ευκαιρία. Στην εκπνοή του ενενηνταλέπτου, ο Αρτυματάς με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 93′ ο Αραγιούρι με κεφαλιά εντός περιοχής ανάγκασε σε νέα απόκρουση τον Βοζίνια.

Ανόρθωση (Κετσπάγια): Λόρια, Αντωνιάδης (75΄ Χριστοφή), Αραγιούρι, Ρισβάνης, Κορρέια (75΄ Αβραάμ), Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Πόποβιτς (57΄ Ντέλετιτς), Καλτσάς (67΄ Αμπαρτζουμιάν), Χριστοδουλόπουλος (67΄ Ρουσιάς), Ουάρντα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ