Με «ρόμβο» και τους νεοφερμένους στα άκρα

Λίγο η απουσία διψήφιου αριθμού διεθνών και λίγο η προσπάθεια να χωρέσουν στην εντεκάδα οι πολλοί διαθέσιμοι μέσοι, έφεραν τον προπονητή να δοκιμάζει μια διαφορετική προσέγγιση στο χθεσινό (3/9) φιλικό με την Καρμιώτισσα.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια επέλεξε σχηματισμό 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά από τον Τζουρ από αριστερά προς δεξιά τους Κορέια, Ρισβάνη, Κορρέα και Καλτσά. Στον άξονα δημιουργικό ρόλο είχε ο Πόποβιτς, ανασταλτικό ο Χούσμπαουερ ενώ Νινούα και Μπουσουλάζιτς κινήθηκαν στα δύο άκρα. Ο νεαρός Μότης πλαισίωσε τον Κατσαράβα στην κορυφή της επίθεσης.

Το passing game σε μεγάλα διαστήματα ήταν πάρα πολύ καλό με τον Πόποβιτς να ξεχωρίζει, σημαδεύοντας περισσότερο τον Καλτσά ο οποίος έκανε αρκετά ανεβάσματα από δεξιά. Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε ο Κορέια ενώ ο Μπουσουλάζιτς έδειξε να βρίσκεται σε καλό επίπεδο ανάλογα και με το διάστημα απουσίας του. Ο Νινούα έδειξε την ευχέρεια στο μοίρασμα παιχνιδιού με κοντινές και μακρινές μεταβιβάσεις ωστόσο η καταπόνησή του ήταν εμφανής στο φινάλε του πρώτο ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουάρντα επιστρατεύτηκε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής με το σχηματισμό 4-4-2 να διατηρείται. Ο Αιγύπτιος φάνηκε από τις πρώτες του επαφές με τη μπάλα να έχει διάθεση και όρεξη για ποδόσφαιρο. Το πρώτο γκολ της βραδιάς ήταν απόρροια μπαλιάς του Κατσαράβα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ενώ προηγουμένως ο Γεωργιανός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά.

Ο νεαρός Μότης ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις άνοιξε το σκορ με άψογο κοντρόλ και πλασέ στην κίνηση, ενώ στα στατιστικά του πρόσθεσε και την ασίστ πριν ο Ουάρντα με φοβερό σου έκανε το 3-1 με το δεύτερό του ανεπίσημο γκολ. Γενικότερα η Ανόρθωση ξεδίπλωσε τις δημιουργικές τις αρετές όπως αυτές μας τις έχει συστήσει φέτος κυρίως στους δύο εντός έδρας αγώνες με Ραπίντ Βιέννης και Χάποελ Μπερ Σεβά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ