Το προφίλ της Γάνδης

H Βελγική Γάνδη από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας κληρώθηκε στον όμιλο της ομάδας μας.

Το προφίλ της Βελγικής ομάδας:

H ιστορία

H Γάνδη ιδρύθηκε το 1900 (121 χρόνια πριν) και έχει ως έδρα το Ghelamco Arena χωρητικότητας 20000 θέσεων. Έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής ένα πρωτάθλημα, τρια κύπελλα και ένα σούπερ καπ. Προπονητής της ομάδας είναι ο 57χρονος Βέλγος Hein Vanhaezebrouck o οποίος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας τον περσινό Δεκέμβριο.

Το ρόστερ

Η αγοραστική αξία του υφιστάμενου ρόστερ των Βέλγων ανέρχεται κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Στη φετινή μεταγραφική περίοδο, έχουν αποχωρήσει από την ομάδα 14 ποδοσφαιριστές ανάμεσα τους και ο Γκιόργκι Κβιλιτάια. Από τους 14 που αποχώρησαν, οι 7 από αυτούς έχουν πωληθεί φέρνοντας στα ταμεία της Γάνδης ένα ποσό κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ, με αποκορύφωμα την πώληση του επιθετικού Roman Yaremchuk στη Μπενφίκα έναντι του ποσού των 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Γάνδη προχώρησε σε 7 μεταγραφές τη φετινή μεταγραφική περίοδο, δαπανώντας ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν επιστρέψει επίσης στην ομάδα από τους δανεισμούς 6 ποδοσφαιριστές από τους οποίους οι 4 έχουν πωληθεί, ενώ ανέβηκαν από τη δεύτερη τους ομάδα άλλοι 3. Οι μεταγραφικές κινήσεις των Βέλγων δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία

Στην Ευρώπη ξεκίνησε της υποχρεώσεις της από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της νεοσύστατης διοργάνωσης του Europa Conference League. Στον πρώτο γύρο κληρώθηκε με τη Νορβηγική Βαλερένγκα. Κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι εντός με 4-0 ενώ ηττήθηκε στο δεύτερο με 2-0.

Στο δεύτερο προκριματικό γύρο κληρώθηκε με την Ρίγα με την οποία δυσκολεύτηκε αρκετά. Το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο εξήλθε ισόπαλο 2-2 ενώ στον επαναληπτικό κέρδισε δύσκολα με 0-1 με τέρμα στο 73ο λεπτό.

Στα πλέι οφ της διοργάνωσης κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Ρακόβ, ομάδα της Πολωνίας. Γνώρισε την ήττα στο πρώτο παιχνίδι στην Πολωνία με 1-0 και ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα στον ψεσινό εντός έδρα αγώνα κερδίζοντας τους Πολωνούς με 3-0.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ