«Η μόνη ομοσπονδία που δεν τελείωσε ένα από τους θεσμούς…»

Επιστολή προς την ΚΟΠΕ για τη διακοπή του κυπέλλου έστειλε την Πέμπτη η ΑΝΟΡΘΩΣΗ.

Αναλυτικά πιο κάτω η επιστολή

Επιστολή Ανόρθωσης προς την ΚΟΠΕ, για την διακοπή του Κυπέλλου Γυναικών.

Θέμα: Διακοπή Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας Γυναικών 2020/21

Θέλουμε να καταγγείλουμε δημόσια τους κάκιστους χειρισμούς, την ανευθυνότητα, την προχειρότητα ή/και πιθανή ανικανότητα αξιωματούχων της Ομοσπονδίας που χειρίζονταν το θέμα αυτό και που είχαν σαν αποτέλεσμα, μετά από αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, την τελική ακύρωση της πιο πάνω διοργάνωσης Κυπέλλου, την στιγμή που (από τις 24/4) απέμειναν μόνο ΔΥΟ αγώνες για να συμπληρωθεί η διοργάνωση, ένας ημιτελικός και ο τελικός.

  1. Η επίσημη δικαιολογία για διακοπή ήταν ότι

“η Διεθνής Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (FIVB) δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα της Κ.Ο.ΠΕ. για παράταση της αγωνιστικής περιόδου μέχρι 14 Μαΐου 2021”.

Πρωτάκουστο – μία διεθνής Ομοσπονδία να μην απαντά για 10 περίπου μέρες σε Ομοσπονδία μέλος της σε ένα τόσο σημαντικό κει επείγων θέμα.

Απαράδεκτο – μία οργανωμένη Ομοσπονδία σαν την δική μας να μην καταφέρει για 10 μέρες να πάρει μία απάντηση, έστω και αρνητική, από τη Διεθνή Ομοσπονδία της οποία είναι ενεργό μέλος για δεκαετίες.

Ποιες πόρτες κτύπησε η Ομοσπονδία μας για ένα τόσο σημαντικό θέμα, τί επαφές έκανε ο Πρόεδρος μας? Που είναι οι διεθνείς σχέσεις που έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί τόσα χρόνια με τα ταξίδια σε συνέδρια που συμμετέχετε ή με την ανάληψη από την χώρα μας τόσων διεθνών διοργανώσεων?

Μας αγνόησαν παντελώς. Και εμείς το επιτρέψαμε!

Η ίσως δεν έπραξαν τα άτομα που είχαν την ευθύνη του θέματος, αυτό που έπρεπε να κάνουν για ένα τόσο σημαντικό θέμα? Μας είπαν ότι στείλανε υπενθύμιση.

Μπράβο

, έτσι έπρεπε. Και μετά? Το αφήσαμε εκεί, και ότι γίνει. Θαύμα!

Η καθημερινή μας πληροφόρηση από την Ομοσπονδία – ότι η FIVB δεν απαντούσε τηλέφωνα λόγω Covid, είναι πράγματι γελοία. Η FIVB είναι μία μεγάλη διεθνής Ομοσπονδία με μεγάλο αριθμό αξιωματούχων που εργάζονται συνεχώς για τις διεθνείς διοργανώσεις που τώρα γίνονται ή πρόκειται να γίνουν. Σίγουρα δεν το έκλεισαν το κατάστημα!

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετά από τόσα χρόνια σ’αυτή την θέση δεν έχει δημιουργήσει καλές σχέσεις με κανέναν εκεί στην FIVB με τον οποίο να μπορούσε να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο ή με προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα όταν είδε ότι περνούσαν οι μέρες και τα πράγματα έφταναν στο απροχώρητο? Στη σύσκεψη που είχαμε στις 7 Μαΐου μας ανάφερε ότι απάντηση θα ερχότανο την Δευτέρα/Τρίτη. Το έλεγε με τόση σιγουριά που θεωρήσαμε ότι – Πρόεδρος είναι, κάτι θα ξέρει, κάτι θα έκανε και το λέει αυτό, αλλά δυστυχώς τίποτα.

Ολιγωρία ή, χειρότερα, αδιαφορία?

  1. Και το τεράστιο λάθος.

Γιατί ζητήσαμε την δεύτερη παράταση της αγωνιστικής μας περιόδου μέχρι 8 Μαΐου (την ώρα που ξέραμε πόσο πιεσμένο ήταν όλο το πρόγραμμα λόγω των κρουσμάτων και του Πρωτοκόλλου, χωρίς να αφήνεται κανένα περιθώριο άλλου θετικού κρούσματος σε οποιαδήποτε Ομάδα). Γιατί δεν ζητήσαμε μέχρι 15 Μαΐου ή και 30 Μαΐου ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε έκτακτη περίπτωση.

Κάτι που λογικά θα μας παραχωρείτο καθώς καμία από τις πετοσφαιρίστριες των Ομάδων που αγωνίζονταν στην διοργάνωση είναι διεθνής με μελλοντικές υποχρεώσεις με την χώρα της.

  1. Τελειώνοντας, – το μεγάλο, και αναπάντητο ακόμα, ερώτημα!

Ενώ η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στις 4 Μαΐου ξεκάθαρα ανέφερε (αφού πληροφορούσε ότι η ΚΟΠΕ είχε ήδη αποταθεί στην FIVB ζητώντας εκ νέου παράταση) ότι

“Σε περίπτωση που δεν μας παραχωρηθεί περεταίρω παράταση, ο επαναληπτικός ημιτελικός ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΕΛ θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Μαΐου και ο Τελικός την επόμενη 8 Μαΐου”,

ΓΙΑΤΙ με ηλεκτρονικό μήνυμα του Γενικού Διευθυντή στις 6 Μαΐου πληροφορηθήκαμε ότι ο ημιτελικός αγώνας αναβάλλεται?

Η ανακοίνωση σας στις 4 Μαΐου ήταν ξεκάθαρη. Τότε με ποια δικαιολογία, με ποιου την απόφαση (σίγουρα όχι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που δεν είχε συνέλθει σε Συνεδρία) αλλάχτηκε η προηγούμενη δημοσιευθείσα απόφαση της Ομοσπονδίας και λάβαμε μήνυμα αναβολής σε τρεις γραμμές χωρίς δικαιολογία?

Πως πάρθηκε μία τέτοια ακραία απόφαση χωρίς να έχει ληφθεί η θετική απάντηση της FIVB για επέκταση – που ήταν τελικά (η απόφαση αυτή) η ταφόπλακα της διοργάνωσης. Ποιος πήρε την απόφαση? Ο Γενικός Διευθυντής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας? Θα πρέπει να μάθουμε.

  1. Είμαστε η μόνη Ομοσπονδία ομαδικών αθλημάτων που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει έναν από τους θεσμούς αυτής της χρονιάς.

Νιώθουμε την ανάγκη να καταγγείλουμε όλα αυτά διότι επιτέλους πρέπει να μάθουμε να εργαζόμαστε σωστά και να είμαστε πιο προσεκτικοί στις πράξεις μας σε τόσο σημαντικά θέματα.

Επί 15-20 μέρες 36-40 πετοσφαιρίστριες προπονούνταν συνέχεια (κάποιες κάτω από άσχημες συνθήκες), με ελπίδα να κατακτήσουν το Κύπελλο. Οι τρεις Ομάδες υπέστησαν επιπρόσθετα έξοδα. Και προς τι? Για να τους στερηθεί το όνειρο του Κυπέλλου από λανθασμένες ενέργειες ή αποφάσεις ορισμένων.

Σίγουρα δεν έχουμε δικαίωμα εμείς σαν Ομάδα να λέμε ότι το Κύπελλο θα ήταν δικό μας. Εμείς όμως ίσως νιώθουμε πιο έντονα, καθώς είμαστε η Ομάδα που προκρίθηκε ήδη στον Τελικό και οι ενέργειες ορισμένων ατόμων της Ομοσπονδίας (ή οι μη ενέργειες) όπως καταγγέλλουμε πιο πάνω, στέρησαν το δικαίωμα από τις πετοσφαιρίστριες μας να αγωνιστούν, τουλάχιστο, σε ένα ξεχωριστό για αυτές αγώνα, όχι για να κερδίσουν απλά ένα μετάλλιο/ένα κύπελλο, αλλά να αγωνιστούν για κάτι το ιδιαίτερο και να προσπαθήσουν να κερδίσουν τον αγώνα αυτό για κάποιον ξεχωριστό άνθρωπο που πρόσφατα έχασαν.

Θα αναμένουμε την διερεύνηση του θέματος από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ο.ΠΕ. και την απόδοση ευθυνών εκεί που πραγματικά υπάρχουν και εμείς θα επανέλθουμε, ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Πετοσφαιρική Ομάδα Γυναικών

Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ