«Το τελευταίο χαρτί / Δύναμη της ομάδας ο Οκριασβίλι»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του 107.6, φιλοξενήθηκε ο Φοίβος Βραχίμης. Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για το αυριανό παιχνίδι, τονίζοντας πως είναι το τελευταίο χαρτί για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ ενώ ανάφερε πως δύναμη της ομάδας είναι ο Τορνίκε Οκριασβίλι.

Αναλυτικά πιο κάτω.

Στις 18/11/68 υπέγραψες το πρώτο επίσημο δελτίο στην Ανόρθωση με προπονητή στην εφηβική ομάδα τον Πανίκο Ιακώβου. «Ό,τι έκαμα το χρωστώ σε αυτόν. Τα πάντα».

Ποιος γκολκίπερ του έβαζε πιο δύσκολα: «Δεν είχα δυσκολία με γκολκίπερ αλλά με αμυντικό. Ο πιο δύσκολος ήταν ο Νίκος Παντζιαράς. Και ψηλά και χαμηλά. Ήταν παίκτης με νεύρο, ταχύς, εκεί που του έκανες την ντρίμπλα γύριζες αμέσως και βρισκόταν πάλι μπροστά σου. Ήταν ο πιο δύσκολος αμυντικός. Με τους άλλους δεν είχα πρόβλημα!»

Για τον Λόρια κι αν τον εμπνέει: «Του έχω εμπιστοσύνη. Δέχθηκε ορισμένα τέρματα πολύ λίγα που μπορώ να πω ότι έφταιγε και η άμυνα όμως νιώθω σίγουρα με τον Λόρια».

Πόσα θα έβαζε στον Φαμπιάνο με άριστα το 10; «Απέδειξε ότι είναι μεγάλος τερματοφύλακας. Εγώ από την πρώτη στιγμή που θα δω κάποιον να αγγίξει την μπάλα λέω τούτος εν παίκτης, αλλά περιμένω να δω στο τέλος την προσφορά του. Όπως κάθε παίκτη. Η διαπίστωση είναι ότι είναι τερματοφύλακας μεγάλης κλάσης».

Για τα τέσσερα γκολ με την εθνική: «Πέτυχα ένα τέρμα με την Ισπανία στο Τσίρειο, ένα με τη Ρουμανία εκτός έδρας, ένα με το Βέλγιο, το άλλο δεν το θυμάμαι. Έβαλα και σε φιλικά παιχνίδια που τότε θεωρούνταν επίσημα, συνολικά έβαλα οκτώ».

Για το ότι αγωνίστηκε μέχρι το 1986: «Ναι, τελείωσα το 1986, τιμητική με την Ομόνοια. Μάλιστα έχω και φωτογραφίες, σε μία μεγάλη που έχω είμαστε αγκαλιασμένοι με τον φίλο μου τον Κάντηλο!»

Η μεγαλύτερη του στιγμή με την Ανόρθωση: «Ήταν πολλές. Ορισμένες μένουν αξέχαστες. Που πέτυχα τέρματα και κερδίσαμε, ή το 2-2 με την Ομόνοια, το 1-1 με την Ομόνοια στο Τσίρειο. Επίσης το 1-0 που νικήσαμε το ΑΠΟΕΛ στο Δασάκι».

Για το ότι πρωταγωνίστηκε στο επετειακό φιλμάκι για τα 110 χρόνια: «Τεράστια τιμή. Εμείς ουδέποτε αρνηθήκαμε όποτε μας ζήτησε η ομάδα, πάντα παρόντες. Είναι το μόνο που κερδίσαμε εμείς, την εκτίμηση. Δεν τη συγκρίνω ούτε με τα λεφτά που πιάνουν σήμερα οι επαγγελματίες και οι ξένοι, δεν μπορεί να συγκριθεί η εκτίμηση και ο σεβασμός από το σωματείο και από τον κόσμο ακόμη περισσότερο».

Για το φιλμάκι στο μουσείο μαζί με τον Κ. Αρτυματά, τον νέο αρχηγό: «Βρεθήκαμε για πρώτη φορά τετ-α-τετ με τον Αρτυματά. Ήταν εκεί περίπου για ένα μισάωρο, 40 λεπτά, με φωτογραφίες, βίντεο, εγώ έμεινα περίπου 2,5 ώρες για όλη τη διαδικασία. Ήταν αρκετές φωτογραφίες, μεγάλης διάρκειας βίντεο, τελικά βρήκαν τα καλύτερα κομμάτια να παρουσιάσουν».

Μετά από μήνυμα φίλου της Ομόνοιας (στο 1076), ανέφερε: «Έχω πολλούς φίλους Ομονοιάτες, εκτός από παίκτες, Κλείτο, Πραξιτέλους, έχω αρκετούς οπαδούς της Ομόνοιας που γίναμε φίλοι στο facebook κι όταν ανεβάζω φωτογραφίες κάνουν τα σχόλιά τους, ότι με θαυμάζουν παρότι είναι Ομονοιάτες».

Για το ντέρμπι με την Ομόνοια: «Είναι για εμένα και βλέποντας τη βαθμολογία, το τελευταίο χαρτί για να πούμε ότι θα μείνουμε στη διεκδίκηση του τίτλου. Διαφορετικά, πάει πολύ μετά η διαφορά, με ισοπαλία επτά βαθμοί, η μόνη ελπίδα για την Ανόρθωση είναι η νίκη για να μείνει στο παιχνίδι».

Μετά από μήνυμα ακροατή πως με το Βέλγιο είχε βάλει και τα δύο γκολ και όχι το ένα όπως ανέφερε νωρίτερα: «Όχι. Μπήκαμε στο γήπεδο και στα πρώτα 15′ χάναμε 2-0. Ένα γήπεδο όπου φαινόταν το γρασίδι κι από κάτω ήταν πάγος. Κερδίσαμε φάουλ έξω μακριά από την περιοχή. Κατέβηκαν ο Κλείτος, ο Στέφανος. Εγώ έκανα το φάουλ. Έμειναν όλοι αδρανείς γιατί ήταν δυνατό, κοφτό και πετάχτηκε ο Στέφανος, πλάσαρε και μπήκε γκολ. Το πρώτο το έβαλε ο Στέφανος. Εγώ το δεύτερο, ένα πολύ ωραίο τέρμα, μου έβγαλε μπαλιά ο Φίλιππος, ήμουν έτοιμος, με κάλυπταν οι αμυντικοί αλλά δεν υπάρχε κανένας κοντά μου. Ούτε τη σταμάτησα, όπως ερχόταν, με εξωτερικό φάλτσο πήγε στα δίχτυα για το 2-2. Τα δώσαμε όλα αλλά χάσαμε στα τελευταία πέντε λεπτά».

Για μεταγραφές της Ανόρθωσης που δεν βγήκαν παρά τα καλά βιογραφικά: «Ιδίως ο Χουσμπάουερ εμένα δεν μου άρεσε. Είναι παίκτης στατικός, παίρνει την μπάλα και τη δίνει αμέσως, εγώ θέλω τον μέσο να ζυγίσει την μπάλα, να κάνει κατά μέτωπο επίθεση, έξυπνες μπαλιές με φαντασία. Με το να την παίρνει και να τη δίνει… ο Μίχα για μένα έχει καλύτερα στοιχεία. Πετύχαμε και τέρματα με ενέργειες δικές του».

Για τον Κβιλιτάια που βραχυκυκλώθηκε στους τελευταίους αγώνες κι έχασε τη φόρμα του: «Έχασε, έχασε και καλές ευκαιρίες σε ορισμένα παιχνίδια που μας στοίχισαν. Η δύναμη της ομάδας είναι ο Οκριασβίλι. Όσα ματς έλειπε, και έλειπε αρκετό καιρό, είχαμε πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών».

Αν μπορεί να κερδίσει φέτος τίτλο η Ανόρθωση: «Σίγουρα περισσότερες πιθανότητες έχει στο κύπελλο. Για το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, πρέπει να γίνουν θαύματα. Υπήρχαν περιπτώσεις που είχαν απώλειες οι πρωτοπόροι κι εμείς δεν το εκμεταλλευτήκαμε».

Πού θα κριθεί το ντέρμπι με την Ομόνοια: «Πάντα είναι ντέρμπι αυτά τα παιχνίδια, παίζονται. Θα παλέψουμε γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία, το τελευταίο χαρτί. Ελπίζω να παρουσιαστεί πιο απαιτητική στο γήπεδο, να δείξει ότι ζητά να νικήσει γιατί δεν το είδα αυτό το πράγμα σε ορισμένα προηγούμενα παιχνίδια».

Ποιο είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα: «Έχουν όλοι πιθανότητες. Όταν μαθηματικά έχει και η Ανόρθωση, οι άλλοι έχουν περισσότερες. Υπάρχουν παιχνίδια μεταξύ τους, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά».

Για το VAR: «Είπα επανειλημμένα ότι είναι δύο μέτρα, δύο σταθμά. Όποτε θέλουν τα δείχνουν. Εκείνο που διερωτούμαι είναι τι λένε στον διαιτητή ορισμένες φορές και πάει, άλλοτε δεν πάει, δεν τους ακούει;»

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Είναι για την Ανόρθωση ο Τιμούρ. Η πορεία που έκανε φέτος… πέρσι, εμένα μου άρεσε η ομάδα. Φέτος δεν έμεινα ευχαριστημένος από την πορεία».

Για το πώς περνά την ώρα του πλέον: «Ειλικρινά άλλαξε η ζωή μας με την καραντίνα. Ξέρετε ότι είμαι συνταξιούχους, πρέπει να βρεις κάποια ασχολία. Σπαταλώ πολλές ώρες στο ψάρεμα, εκεί ηρεμώ».

Για την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές με την Αλληλεγγύη: «Εκεί που δεν είχα καμία βλέψη, μου έγινε ένα τηλέφωνο, μου είπαν ότι με θέλουν υποψήφιο, για Αμμόχωστο. Εγώ εκπλάγηκα. Δεν μπήκα ξανά σε έτσι πράγματα. Μου δόθηκε διορία δυο-τρεις μέρες να το σκεφτώ, το σκέφτηκα και απάντησα θετικά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ