Home ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ!

ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ!

0
ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ!

Το break στο «Νίκος Σολωμονίδης» πέτυχε πριν από λίγο η ΑΝΟΡΘΩΣΗ κάνοντας το 3-1 μιας και επιβλήθηκε της ΑΕΛ σε ένα άκρως συναρπαστικό τελικό με 77-72  πετυχαίνοντας  έτσι το 3-1, κατακτώντας δίκαια το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα μας που ήταν μπροστά στο σκορ, ωστόσο προς το τέλος της περιόδου, η full court press που εφάρμοσε η ΑΕΛ αποσυντόνισε την ομάδα μας και ως εκ τούτου η πρώτη περίοδος έληξε στην ισοπαλία. Ισοδύναμη ήταν και η δεύτερη περίοδος με την ομάδα μας να προηγείται στο ημίχρονο με 43-42.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ που πήρε εκ νέου ένα προβάδισμα της τάξης των οκτώ πόντων, ωστόσο το τέλος της τρίτης περιόδου μας βρήκε να προηγούμαστε με 57-60. Πανομοιότυπο σκηνικό με την τρίτη περίοδο είχε η τέταρτη περίοδος. Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ήταν αποτελεσματική, έπαιξε εξαιρετική άμυνα και ανέβασε τη διαφορά στους 10 πόντους. Η ΑΕΛ επιχείρησε στα τελευταία στάδια του αγώνα να μειώσει και να επιστρέψει στο παιχνίδι, ωστόσο πέρα την αστοχία που είχαν οι αντίπαλες και τις φιλότιμες προσπάθειες της Στυλιανίδη, οι καλαθοσφαιρίστριες της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ κυριαρχούσαν στους αιθέρες, μάζευαν τα ρημπάουντ, ήταν εύστοχες στις ελεύθερες βολές μην επιτρέποντας έτσι στις αντίπαλες να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο στην αναμέτρηση.

Αναμφίβολα πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης, όπως και του πρωταθλήματος ήταν η Ντιάνα Ντέλβα, που πέτυχε 38 πόντους και μάζεψε 17 ρημπάουντς. Double double πέτυχε και η Τιάνα Ράτσα με 14 πόντους και 11 ρημπάουντς. Καμία από τις καλαθοσφαιρίστριες της ομάδας δεν υστέρησε και δικαιωματικά η ΑΝΟΡΘΩΣΗ είναι στην κορυφή της γυναικείας καλαθόσφαιρας.