«Αύριο υπαρκτό είναι το σενάριο να γραφτεί ακόμα μια μαύρη σελίδα…»

Ανακοίνωση σχετικά με τα όσα μαγειρεύονται στο ποδόσφαιρο μας, εξέδωσαν νωρίτερα σήμερα οι οργανωμένοι οπαδοί του Παν.Συ.Φι.

Αναλυτικά πιο κάτω

Αύριο υπαρκτό είναι το σενάριο να γραφτεί ακόμα μια μαύρη σελίδα σε αυτό το άμοιρο άθλημα που κάποιοι ονομάζουν «ποδόσφαιρο». Για πολλά χρόνια τώρα οι γνωστοί άγνωστοι που διοικούν το ποδόσφαιρο της Κύπρου κάνουν τα μαγειρέματα που θα ευνοήσουν τα συμφέροντα τους και μόνο.

Αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό και δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Ούτε η περσινή δέσμευση τους όπως έλεγε κατά γράμμα η περσινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας «Τα μέλη του ΔΣ δεσμεύτηκαν ότι δεν θα επαναφέρουν εισήγηση για αύξηση των ομάδων στην Α’ Κατηγορία από 12 σε 14 για την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022» δεν μας κάνει εντύπωση που έγινε κωλότουμπα.

Καταλάβει κάποιος νοήμων άνθρωπος, αν υπάρχει φυσικά, από αυτούς όλους τους αλεξιπτωτιστές του ποδοσφαίρου ότι σήμερα έχουμε 03 Φεβρουαρίου, ενώ πέρασαν 22 από τις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου; Ότι προσπαθούν να αλλάξουν την προκήρυξη της φετινής χρονιάς ενώ έχουμε ήδη διανύσει μεγαλύτερο από το 60% του μαραθωνίου; Υπάρχει κάποιος που το αντιλαμβάνεται αυτό ή θα συνεχίσουμε να βάζουμε σαν πρόσχημα το θέμα με την πανδημία; Παράγοντες που οι ομάδες τους πέρσι γλίτωσαν τον υποβιβασμό μετά το φιάσκο της διακοπής έπρεπε αν είχαν ίχνος αξιοπρέπειας να πουν φέτος εμείς ψηφίζουμε να επανέλθει το πρωτάθλημα στην μορφή που το αφήσαμε πέρσι.

Δεν υπάρχει καμιά αξιοπιστία, δεν έχει κανένας πλέον όραμα για ένα δίκαιο πρωτάθλημα, δεν υπάρχει κανένα πλάνο για κάτι καθαρό και επαγγελματικό. Βρείτε μας ρε μια χώρα που άλλαξε το πρωτάθλημα στο 60% της διαδρομής. Πείτε μας ένα πρωτάθλημα που πέρσι δεν είχε ισχύσει η διαβάθμιση. Ή νομίζετε ότι εσείς είστε οι «έξυπνοι» και ο πλανήτης όλος ηλίθιος; Συμφεροντολόγοι και κερδοσκόποι είστε ενάντια σε ένα άθλημα το οποίο παρακολουθεί και ασχολείται ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, κάτι που τον ανακουφίζει μέσα στα τόσα προβλήματα που περνά ο καθένας.

Ελπίζουμε αύριο κάποιες από τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες να λειτουργήσουν ως τέτοιες αλλιώς ας το βουλώσουν μια και καλή. Ας ελπίσουμε αύριο ότι αυτή η «τρελοπαρέα» παραγόντων που για χρόνια νομίζουν πως θα διοικούν το ποδόσφαιρο της Κύπρου με 100 οπαδούς ο καθένας, θα πάρουν το μάθημα τους. Αυτοί που βασίζονται στην ψήφο των διαιτητών και των εκπροσώπων μικρών κατηγοριών ας κάνουν μια κατηγορία δική τους και να ψηφίζουν για πρωταθλήματα 24 ομάδων αν γουστάρουν. Πρέπει επιτέλους κάποια Σωματεία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να απομονώσουν όλους αυτούς τους “παράγοντες” που χωρίς την φήμη του αθλήματος δεν θα τους ήξερε κανείς.

Εμείς σαν οπαδοί του μεγαλύτερου Σωματείου στην Κύπρο είμαστε περήφανοι που η δική μας ομάδα κρατά μια σταθερή στάση και δεν μπαίνει στην διαδικασία «παζαριών». Καλούμε το Σωματείο μας όπως καταθέσει επίσημη θέση με καθαρό πλάνο για πλήρη αναδιάρθρωση όλου του θεσμού και ας συμμετέχουν όσοι ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ. Κάποιες βασικές αλλαγές που πρέπει επιτέλους να παρθούν για την αναβάθμιση του αθλήματος:

▪️Κοινή διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων με διανομή αυτών βάση το τι προσφέρει ο καθένας στον χώρο του ποδοσφαίρου με παραμέτρους όπως εισιτήρια διαρκείας, ευρωπαϊκές παρουσίες, χρησιμοποίηση κύπριων ποδοσφαιριστών, εγκαταστάσεις κλπ.

▪️Δύο επαγγελματικές κατηγορίες των 10 ομάδων και ακόμα μια των 12.

▪️Θεσμός του κυπέλλου με μονά παιχνίδια για αύξηση του ανταγωνισμού και των εκπλήξεων.

▪️Πλήρης αναδιάρθρωση του καταστατικού και της προκήρυξης ποδοσφαίρου.
???? ???? ??? ????????? ??????????? – ?????????? ??´ ??? ???? ???????
??????? ????

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ