Η Έρικα μιλά για την καριέρα της και τους στόχους της Ανόρθωσης

Η πετοσφαιρίστρια της Ανόρθωσης μιλά για την αγαπημένο της beach volley και τους στόχους της.

Mετά από ένα χρόνο αποχής λόγω τραυματισμού η Έρικα Ζεμπύλα είναι παρούσα στις επάλξεις του βόλεϊ. Η φετινή σεζόν του … κορωνοϊού την βρίσκει στην Κύπρο και στη σάλα αγωνιζόμενη με την Ανόρθωση. Η Έρικα μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ξετύλιξε το «κουβάρι» της καριέρας της  τόσο στο beach volley με τεράστιες επιτυχίες στις ΗΠΑ όσο και στη σάλα.

Η Ζεμπύλα μιλά για τους στόχους της, αλλά και το όνειρο της Ολυμπιάδας του Τόκιο.

Αναλυτικά, η συνέντευξή της:

Ποιοι οι φετινοί σου στόχοι;

«Μετά από σχεδόν 1 χρόνο αποχής λόγω εγχείρησης επιστρέφω και διαλέγω προς το παρόν τη σάλα. Στόχος μου είναι να ανακτήσω τη φυσική κατάσταση και σωματική δύναμη που είχα σαν αθλήτρια πριν την εγχείρηση μου, καθώς επίσης να επανέλθω στους ρυθμούς της σάλας εφόσον λείπω 3 χρόνια.

Οι φετινοί μας στόχοι σαν Ανόρθωσις  είναι να αναγνωρίσουμε τους ρόλους μας στο γήπεδο και να τελειώσουμε την χρονιά υγιέστατες».

Κάτω από ποιες συνθήκες γίνονται οι προπονήσεις;

«Στο γήπεδο κρατάμε αποστάσεις όσο γίνεται και στον πάγκο με τα νερά έχουμε διαθέσιμα αντισηπτικά τα οποία χρησιμοποιούνται σε κάθε διάλειμμα».

«Οι μεγαλύτερες μου επιτυχίες»

Έρικα, λίγα λόγια για την καριέρα σου;

«Επιστρέφω στην Κύπρο μετά από 6 χρόνια στην Αμερική όπου αγωνίστηκα και στην σάλα και στο beach volley. Τα μεγαλύτερα μου επιτεύγματα στην σάλα ήταν με την ομάδα μου στην Τάμπα Φλόριντα όπου καταταγήκαμε  3ες στο Αμερικανικό πρωτάθλημα NJCAA καθώς επίσης βραβεύτηκα  ως η καλύτερη διαγώνιος του τουρνουά.

Στη συνέχεια αγωνίστηκα αποκλειστικά στο beach volley όπου με την ομάδα μου στο Μαϊάμι τερματίσαμε 7ες στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα NCAA. Με την συμπαίκτρια μου Λίνα Μπερνιέρ, αναδειχθήκαμε ως το 4ο καλύτερο ζευγάρι του πρωταθλήματος με ποσοστό επιτυχίας (νίκης) άνω του 75%».

 «Απλά, άρπαξα την ευκαιρία μου»

 Τι σε ώθησε στο beach volley;

Δεν θυμάμαι τι με ώθησε, διότι μικρή σιχαινόμουν και την άμμο και τον ήλιο. Ο λόγος που παράτησα τα παπούτσια της σάλας καθώς ήμουν Αμερική ήταν λόγω των ευκαιριών που μου δόθηκαν. Το επίπεδο προπόνησης και ανταγωνισμού στην Αμερική με είχε κατενθουσιάσει. Είχαμε 3-4 παιχνίδια κάθε Σαββατοκύριακο,  και σχεδόν 50 παιχνίδια σε ένα τετράμηνο. Ζούσα στο Μαϊαμι οπου ολόχρονα επικρατούν ολόχρονα οι  30 βαθμοί κελσίου, ιδανικές συνθήκες για προπόνηση ολόχρονα στο beach.

Εφόσον το beach volley είναι καθαρά άθλημα εμπειρίας, σαν άγουρη παικτρια του αθλήματος άρπαξα την ευκαιρία και μου έχει βγεί μόνο σε καλό!

Έρικα είχες  όνειρο την Ολυμπιάδα του Τόκιο;

«Ναι, κάποτε ήταν ένας στόχος! Προς το παρόν δουλεύω για να επανέλθω στο 100% μου και να θέσω νέους στόχους».

Πηγή: volleyball.org.cy

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ