Η αγορά του Ισραήλ για την ομάδα μας, άνοιξε ουσιαστικά στην πρώτη θητεία του Ρόνι Λέβι. Τότε είχε ανοίξει με ιδανικό τρόπο, μιας και κατηφόρισε στο νησί μας ο Μπάρακ Ιτζχάκι.
Ο Ντορ Μίχα θα γίνει ο έκτος Ισραηλινός που θα θητεύσει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Με αφορμή την απόκτηση του Ισραηλινού άσου, θυμηθήκαμε όλους τους Ισραηλινούς που πέρασαν από την ομάδα μας.
Όταν λέμε Ισραηλινοί ποδοσφαιριστές στην Ανόρθωση, στους πλείστους το μυαλό μας πάει στον Μπάρακ Ιτζχάκι. Ποδοσφαιριστής που ήξερε πολλά καντάρια μπάλας, κουβαλόντας πολλές παραστάσεις, ήρθε ως δανεικός στην ομάδα μας για σχεδόν ένα χρόνο και κατάφερε με τις δεξιότητες του να μας κάνει να τον θυμόμαστε, για την άρτια τεχνική του και όχι μόνο. Και λέμε σχεδόν μια σεζόν διότι αν θυμάστε καλά, στο ντεμπούτο του με τα χρώματα της ομάδας μας κόντρα στην ΕΝΠ, για ένα απλό φαουλ της κίτρινης στο κέντρο, ο Τράττου φρόντισε να τον ενημερώσει για το που ήρθε να αγωνιστεί. Με την επάνοδο του ο Μπάρακ έκανε παπάδες. Σκόραρε 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ δεν μπορεί κανένας να ξεχάσει το παιχνίδι τόσο με την Ομόνοια στο ΓΣΠ 1-3 όσο και με τον Ολυμπιακό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» που με δικό του χατ τρικ έδωσε τη νίκη – ανατροπή στην ομάδα μας.
Φοβερός τερματοφύλακας ήταν και ο Αριελ Αρους. Παρά το γεγονός πως στην αρχή ήθελε χρόνο προσαρμογής, στη συνέχεια ήταν πραγματικός κέρβερος ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα μας. Παρά την επιθυμία της ομάδας μας και του Ρόνι Λέβι για ππαραμονή του, αυτός έψαχνε το «ευρωπαϊκό» όνειρο. Οι προσπάθειες του δεν τελεσφόρησαν και ως εκ τούτου την περίοδο 2018-19 η θέση κάτω από τα γκολποστ ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Φελγκέιρας, Βαργκιτς δεν αναπλήρωσαν καν το κενό του Αρους που ειρήσθω εν παρόδων είχε επιστρέψει στο Ισραήλ.
Ενα μίνι σήριαλ έγινε για την απόκτηση του Ρομπέρτο Κολαούτι. Ο Αργεντίνος που στην πορεία είχε πολιτογραφηθεί ως Ισραηλινός, είχε εξαιρετικές συστάσεις και είχε τη φήμη του γκολτζή. Ο ίδιος κατάφερε και πέτυχε 17 τέρματα, σε μια όμως καταστροφική χρονιά για την ομάδα μας.
Ένας ποδοσφαιριστής που δικαιωματικά παίρνει το τίτλο της πατάτας είναι ο Αμίτ Μπεν Σουσάν. Ήρθε με φήμη και προσδοκίες πως θα αντικαταστούσε τον Ρέζεκ, κάτι που ποτέ δεν κατάφερε καν να πλησιάσει και σήμερα μοιάζει ως ανέκδοτο. Απολογισμός για τον Ισραηλινό στον ένα χρόνο παρουσίας, που ήταν μεταξύ κερκίδας και πάγκου ήταν 268 λεπτά και μόλις 1 γκολ. Και αυτό ήταν το 6ο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με 1-6 επί της Δόξας.
Φιλότιμος και με ταλέντο στο ελληνικό τραγούδι και στο Βέρτη ήταν ο Μοσέ Οχαγιόν. Στα δύο χρόνια παραμονής τους στην ομάδα, ήταν ο λεγόμενος 12ος παίκτης μιας και οι πλείστες συμμετοχές του ήταν ως αλλαγή. Από αναμνήσεις πέρα τα τραγούδια του Βέρτη με προφορά από Ισραήλ, μας άφησε την γκολάρα που σημείωσε λίγο πίσω από το κέντρο κόντρα στον Απόλλωνα τον Ιανουάριο του 2014. Συνολικά κατέγραψε 49 συμμετοχές και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.