«Δεν βλέπω πρόβλημα να υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες, αν διατηρούν αποστάσεις…»

Στον ΣΠΟΡ FM μίλησε ο Δρ. Καραγιάννης, ο οποίος τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα που προκύπτουν από την επικαιρότητα και τον αθλητισμό.

Για τον κόσμο στις κερκίδες ανάφερε: «Δεν βλέπω πρόβλημα να υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες, αν διατηρούν αποστάσεις. Όταν μπει γκολ, ίσως οι παίκτες αγκαλιαστούν και να μην τηρηθούν τα δύο μέτρα και αυτό είναι ένα ρίσκο που πρέπει να αποφύγουμε. Εναπόκειται στις ομάδες το πως θα το διαχειριστούν. Ειπώθηκε κάτι για ποσοστό περιστασιακά, αλλά περιμένουμε κάτι πιο επίσημο για να συζητήσουμε».

Μίλησε επίσης μεταξύ άλλων:

Για τη διαχείριση του κρούσματος κορωνοϊού που βρέθηκε στον Απόλλωνα (σσ. Ντένιτς): «Το θέμα της καραντίνας το συζητήσαμε στο Προεδρικό την περασμένη εβδομάδα. Θεωρήθηκε ότι δεν πρέπει να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών, αφού μετά δημιουργούνται άλλες ανομοιότητες. Παραμένουμε στο 14ήμερο της απομόνωσης, για να είμαστε σίγουροι ότι ο ιός δεν έχει μεταδοθεί. Πρέπει να βρεθούν οι στενές επαφές, για να μην μπει σε απομόνωση όλη η ομάδα».

Για το τι γίνεται αν συμμετάσχει σε προπόνηση και αν αντιμετωπίζονται οι συμπαίκτες του ως στενές επαφές: «Εξαρτάται τι έγινε κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Η ιχνηλάτηση θα προσδιορίσει ποιοι θεωρούνται στενές επαφές».

Για το παράδειγμα της Γερμανίας, όπου απομονωνόταν το κρούσμα: «Αν δοκιμάστηκε αλλού και απέδωσε, θα το λάβουμε υπόψη. Δεν είχαν ιδιαίτερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Πολλές Κυπριακές ομάδες έχουν παίκτες που προέρχονται από το εξωτερικό και αν κάνουν τεστ και μπουν οικειοθελώς σε αυτοπεριορισμό, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μεταδώσουν τον ιό αν έχουν κολλήσει. Αν μείνουν στην Κύπρο οι ομάδες μας για την προετοιμασία τους, είμαστε βέβαιοι ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ομαλά. Το πρόβλημα θα είναι αν μας έρθουν από το εξωτερικό, ή αν παίξει δική μας ομάδα με κάποια του εξωτερικού και βρεθεί κρούσμα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ