«Όταν ο Κετσπάγια μίλησε για τον τίτλο όλοι γελούσαν…»

Για τη θητεία του στην ομάδα μας και όχι μόνο, μίλησε ο Νικόλας Εγγλέζου με δηλώσεις του στη ραδιοφωνική συχνότητα του Super Sport FM.

Αναλυτικά πιο κάτω όσα ανάφερε ο Εγγλέζου.

Για την αποχώρηση του από την Ανόρθωση: «Ήταν κάτι που έγινε ξαφνικά, όμως βρίσκει σύμφωνες και τις δύο πλευρές. Όπως ήρθαν τα πράγματα, έγιναν τα καλύτερα και από τις πλευρές».

Νιώθει ότι αδικείσαι από αυτή την απόφαση; «Σίγουρα μπορούσα να δώσω περισσότερα και για πολλά χρόνια. Έγιναν κάποιες προσθήκες και αντιλήφθηκα ότι θα ήταν μειωμένος ο χρόνος συμμετοχής μου. Δεν θα το ήθελα αυτό. Θα ήθελα να αγωνιστώ και νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνω αυτή την αλλαγή. Θα ήταν δύσκολο να έπαιρνα ευκαιρίες και θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή».

Τι κρατάς από τη διετία στην Ανόρθωση; «Είναι η αλλαγή που έγινε από πέρσι σε φέτος. Ήρθαν άτομα που πίστευαν στον εαυτό τους. Δείξαμε ακριβώς τι είναι η Ανόρθωση και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Έχεις προτάσεις από ομάδες στην Κύπρο; «Υπάρχουν 2-3 προτάσεις, όμως είμαι σε μια ηλικία που θέλω να πάρω περισσότερα παιχνίδια. Θέλω να κάνω την καλύτερη επιλογή για μένα. Αυτό μπορεί να είμαι ομάδα που παλεύει για τη διαβάθμιση ή για την 6άδα. Στόχος μου είναι να πάρω παιχνίδια. Θέλω να αποδείξω ποιος είναι ο Νικόλας. Πρέπει να σκεφτώ σοβαρά όλη την κατάσταση και να δείξω ποιος είναι. Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες, όμως δεν θέλω να αναφέρω το οτιδήποτε».

Προτιμάς στην Κύπρο ή θα ήθελες να αγωνιστείς στο εξωτερικό; «Αν υπάρχει κάτι για το εξωτερικό, ποιος δεν θα ήθελε; Είναι νωρίς να υπάρχει το οτιδήποτε».

Για την κατάσταση του μετά τον τραυματισμό που είχε: «Πήγε αρκετά καλύτερα από ότι περιμέναμε. Είμαι στο τελικό στάδιο, μέσα στον επόμενο μήνα θα είμαι 100% έτοιμος».

Θα ήθελες να αγωνιστείς σε μια ομάδα και να έχεις πολλές συμμετοχές για να πάρεις την κλήση στην Εθνική; «Οι δύο μου στόχοι είναι να πάρω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ και να αγωνιστώ στην Εθνική. Θα παίξει ρόλο η απόφαση που θα πάρω. Θέλω να αγωνιστώ όσο περισσότερο μπορώ για να πάρω κλήση στην Εθνική».

Πότε θα πάρεις την απόφαση; «Ότι έρθει καλό για μένα δεν θα πω όχι. Θέλω να αξιολογήσω όλες τις επιλογές, όμως όταν έρθει η καλύτερη πρόταση δεν θα περιμένω».

Για τη σεζόν που… διακόπηκε: «Όταν μίλησε ο προπονητής για πρωτάθλημα, όλοι γελούσαν. Πολλοί δεν το πίστευαν. Ούτε εγώ. Από την πρώτη προπόνηση συνειδητοποιήσαμε ότι πάμε για κάτι καλό. Μπήκαν οι βάσεις για να γίνει η ομάδα που ήταν τόσα χρόνια».

Για τον Τιμούρ: «Με οποιοδήποτε τρόπο θα προσπαθήσει να πάρει το 100% από τον κάθε παίκτη. Είναι κάθετος σε ότι λέει. Η πειθαρχεία είναι το Α και το Ω. Είναι γεννημένος νικητής και το δείχνει σε όλους».

Θεωρείς ότι είναι ευκαιρία να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε Κύπριους; «Εύχομαι και ελπίζω να γίνει. Θα πρέπει να αποδείξουν και οι Κύπριοι τι αξίζουν. Η διαφορά με τους ξένους είναι ο χρόνος που παίρνουν. Όταν πάρουν ευκαιρίες θα βρουν ρυθμό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ