Ο κ. Μικελλίδης καταθέτει τις προσωπικές του παραστάσεις, από τότε που επαναδραστηριοποίησε την καλαθόσφαιρα στο οικοδόμημα που ονομάζεται Ανόρθωση και διατυπώνει τον απολογισμό του!
Είναι μια συνέντευξη, την οποία πρέπει να διαβάσει ο κάθε Ανορθωσιάτης!
-Κύριε Μικελλίδη, όταν αποφασίσατε την αναβίωση της καλαθόσφαιρας στην Ανόρθωση, τι περιβάλλον βρήκατε απέναντι σας;
-«Η αλήθεια, είναι ότι τα πράγματα δεν ήταν και τόσο εύκολα. Όλοι μου έλεγαν ότι ο Κύπριος, δεν ενδιαφέρεται για ακαδημίες στην καλαθόσφαιρα, αλλά μόνο για ποδόσφαιρο. Μου είπαν, ότι η καλαθόσφαιρα, έχει… πεθάνει και ότι, ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ακαδημία καλαθόσφαιρας, θα έπρεπε να υπάρχει ανδρική ομάδα, ούτως ώστε να μπορούσα να προσεγγίσω μερικά παιδιά για τη δημιουργία ακαδημίας.
Πέραν τούτου, όταν είχα ξεκινήσει, μου είχαν πει ότι στη Λεμεσό, δεν θα έλθουν παιδιά στην ακαδημία επειδή υπάρχουν οι ΑΕΛ, Απόλλωνας και άλλα σωματεία που διατηρούν ακαδημίες στην πόλη. Επίσης, ότι ο οπαδός της Ανόρθωσης, δεν γνωρίζει από καλαθόσφαιρα και ότι, δεν πρόκειται να βρούμε, ούτε και γήπεδο».
-Ωστόσο κύριε Μικελλίδη, εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι τα καταφέρνετε μια χαρά…
«Θα έλεγα, ότι για όλα αυτά που είχα ακούσει, ότι κανένας δεν είχε δίκιο. Άλλωστε, η Κύπρος διψάει για ένα ακόμα άθλημα, εκτός από το ποδόσφαιρο. Με σκληρή δουλειά και επαγγελματικό πρόγραμμα, από ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν, οι ακαδημίες μας, έχουν πλημμυρίσει από παιδιά και τα παιδιά αυτά, σε λίγα χρόνια θα γίνουν οι καρδιά και ο κορμός της Ανδρικής και Γυναικείας μας ομάδας. Όχι ανάποδα»!
-Θα θέλατε να αναφερθείτε σε κάποιον απολογισμό για τη μέχρι τώρα δουλειά σας;
«Ο απολογισμός μου, μετά από 5 χρόνια είναι μια καλαθοσφαιρική Ανόρθωση, με πάνω από 300 παιδιά, από 30 διαφορετικές χώρες! Δέκα προπονητές, σε ομάδες σε όλα τα αναπτυξιακά κλιμάκια (ίσως, το μόνο σωματείο στην Κύπρο) ομάδες, που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα τους.
Όπως επίσης, το ίδιο συμβαίνει και με τις ομάδες Ανδρών και Γυναικών, καθώς και οι δυο, διεκδικούσαν το πρωτάθλημα, πριν την αναγκαστική διακοπή».
-Κύριε Μικελλίδη, θα θέλατε να αναφερθείτε στο γήπεδο που χρησιμοποιεί ως βάση της, η Ανόρθωση; Γνωρίζουμε ότι η ανακατασκευή του, έγινε με δική σας πρωτοβουλία και κυρίως με δικά σας έξοδα:
«Πέραν από τις πολλαπλές συνεργασίες με διάφορους προπονητές και παίκτες, η Ανόρθωση διαθέτει και ένα πλήρες ανακατασκευασμένο γήπεδο, αυτό της 2ης τεχνικής σχολής Λεμεσού. Είναι ένα έργο που πραγματοποιήθηκε με δικά μου έξοδα και που γεμίζει με κόσμο, ανεξάρτητα από το ποιο τμήμα της Ανόρθωσης, αγωνίζεται εκεί. Είτε η Ανδρική, είτε η Γυναικεία, είτε η ομάδα Κάτω των 12! Το γήπεδο αυτό, γεμίζει από παιδιά, γονείς, παίκτες, προπονητές και φιλάθλους της καλαθόσφαιρας»!
*Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, θέλησε να προσθέσει και κάποια άλλα, σχετικά με την αίθουσα της 2ης τεχνικής σχολής Λεμεσού:
«Είναι ένα γήπεδο, στο οποίο οι γονείς χαίρονται να φέρνουν τα παιδιά τους, για να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις, τα παιχνίδια, αλλά και τις αρκετές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, τις οποίες πραγματοποιούμε. Τα δε καταστήματα αθλητικών ειδών στην Κύπρο, διαθέτουν πλέον μεγαλύτερη γκάμα, σε ρούχα, υποδήματα, καθώς και εξοπλισμό καλαθόσφαιρας. Πέραν τούτου, μπορώ να πω ότι και τα ανοικτά γήπεδα στις γειτονιές, μαζεύουν παρέες, οι οποίες διοργανώνουν αγώνες καλαθόσφαιρας».
*Τέλος, ο κος Αντώνης Μικελλίδης, θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς τον κόσμο, σε σχέση με το πόσο, η πανδημία, έχει επηρεάσει την καλαθόσφαιρα:
«Τώρα, πρέπει για το καλό όλων μας, να απουσιάσουμε για λίγο από το γήπεδο και αυτό είναι κάτι που μας έχει στοιχίσει. Το αγαπημένο μας άθλημα, μας έχει λείψει, όπως βέβαια, τα παιδιά και οι προπονήσεις. Ευχόμαστε να περάσει γρήγορα αυτή η δύσκολη περίοδος και να επιστρέψουμε στο γήπεδο, όλοι, υγιείς»!
Πηγή: Anorthosis Basketball Club