«Θα είναι μεγάλη καταστροφή να μην παίξουμε…»

Για την κατάσταση στην Κύπρο και πως τη βιώνει, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γκόρντον Σίλτενφελντ σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα sdna.gr.

Αναλυτικά πιο κάτω.

Πως είναι τα πράγματα με τον κορωνοϊό στην Κύπρο;

«Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι καλά. Από την άλλη βέβαια περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, κάτι το οποίο δεν έκανα πριν. Παίζω με τα παιδιά αλλά και πάλι το να είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Από κει και έπειτα περιμένω να δω τι θα γίνει με το ποδόσφαιρο εδώ στην Κύπρο αλλά και γενικότερα με τη ζωή μας. Τα πάντα έχουν παγώσει και η ζωή όλων έχει αλλάξει άρδην. Έμεινα στην Κύπρο γιατί δεν πίστευα ότι θα κρατήσει τόσο πολύ όλο αυτό και στη συνέχεια με το lockdown δεν μπορούσα να φύγω».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή όλο αυτό;

« Σίγουρα για έναν αθλητή είναι πιο δύσκολο από έναν άνθρωπο που δεν ασχολείται με τον αθλητισμό. Θεωρώ βέβαια ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το πρωτάθλημα. Δηλαδή αν θα ξεκινήσει ή όχι. Όπως βλέπουμε σε πολλές χώρες έχει παρθεί η απόφαση να σταματήσουν. Θεωρώ ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση και με 20 άτομα στο να αγωνιστικό χώρο να συνεχιστεί κανονικά, χωρίς να κινδυνέψει κανείς. Θα είναι μεγάλη καταστροφή να μην παίξουμε, καθώς θα είναι δύσκολο να μείνουν εκτός αγωνιστικής δράσης οι ποδοσφαιριστές για 5-6 μήνες.

Επίσης δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους μισθούς μας, που ακόμα και αυτό είναι σημαντικό. Ταυτόχρονα θεωρώ ότι αν σταματήσουν τα πρωταθλήματα, την επόμενη σεζόν το επίπεδο θα πέσει, διότι δεν θα ξέρουμε πότε οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και στο βαθμό που πρέπει για να αγωνιστούμε. Αυτό θα κάνει κακό φυσικά και στο κυπριακό πρωτάθλημα, καθώς ακόμα και οι φίλαθλοι θα χάσουν το… πάθος τους για την ομάδα τους και το άθλημα γενικότερα. Το να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα λοιπόν θα είναι καλό και για τον κόσμο που μένει σπίτι, διότι η νίκη της ομάδας θα είναι ένας λόγος για να πανηγυρίσει και να χαρεί.

Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι και να ξεκινήσουμε άμεσα θα είναι δύσκολο εξαιτίας του τόσου καιρού απουσίας από τις προπονήσεις, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε. Πάντα όμως σε ένα ασφαλές περιβάλλον και χωρίς να διακινδυνεύσουν ζωές. Πιστεύω λοιπόν ότι το ποδόσφαιρο θα χάσει πολλά όπως και ο αθλητισμός γενικότερα, αν δεν ολοκληρωθούν οι φετινές υποχρεώσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ