Ολυμπιακός 0 – 0 Ανόρθωσις: Στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η πρόκριση

Δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης η ομάδα μας απέναντι στον Ολυμπιακό, που σε αναμέτρηση που τελείωσε πριν λίγο, εξήλθε ισόπαλη δίχως τέρματα. Οι πολλές απουσίες επηρέασαν την ομάδα μας. Ως εκ τούτου η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό της 29ης Ιανουαρίου, εκεί όπου μοναδικός στόχος θα είναι η νίκη.

Η εντεκάδα

Με πολλές αλλαγές ήταν η εντεκάδα μας σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα ο κόουτς προχώρησε σε έξι αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Παπαδόπουλος, δεξιά ο Γκαλίτσιος, αριστερά ο Σελίν και στο κέντρο της άμυνας οι Αρτυματάς και Σίφο. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Αρτυματάς και Μπούμπα, με τον Βασιλακάκη να κινείται σε ρόλο επιτελικού. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ήταν ο Ντούρις, δεξιά ο Μανθάτης και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαντίκ.

Εικόνα αγώνα

Δίχως ρυθμό και με λιγοστές φάσεις ήταν η αναμέτρηση. Η ομάδα μας εμφανώς επηρεασμένη από τις πολλές απουσίες, κρατούσε μπάλα αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Κυρίως από στημένες φάσεις η ομάδα μας επιχείρησε να απειλήσει τον Ολυμπιακό.

Στο 12′ ο Σίφο επιχείρησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού, ωστόσο η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Μετά την πάροδο του μισαώρου, η ομάδα του Ολυμπιακού κατάφερε να απειλήσει την εστία μας. Αρχικά στο 30′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κίκο, βρήκε σε ετοιμότητα τον Παπαδόπουλο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κοφί με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Σαντίκ από καλή θέση, πήρε μία αδύναμη κεφαλιά δίχως να ανησυχήσει τον Βελλίδη.

Η εμφανής αδυναμία της ομάδας μας να επιτεθεί ορθόδοξα, έφερε και την πρώτη κίνηση από τον Κετσπάγια με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, ο Βασιλακάκης έμεινε στα αποδυτήρια και στη θέση του πέρασε ο Ιωάννου. Στο 49′ μετά από φάουλ, ο Αρτυματάς πήρε την κεφαλιά, η οποία όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Βελλίδη.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να πετύχει γκολ, ωστόσο το σουτ του Κα στο 56′ βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων. Με την εκπλήρωση μίας ώρας στο παιχνίδι, ο Ντούρις με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να νικήσει τον Βελλίδη από κοντά.

Με την ομάδα μας να μην μπορεί να επιτεθεί όπως θα ήθελε ο κόουτς, ο Κετσπάγια προχώρησε σε διπλή κίνηση. Πέρασε εντός αγωνιστικού τον Κατσαράβα και τον Καλτσά βγάζοντας τους Σαντίκ και Ντούρις.

Η ομάδα μας κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει μερικές φάσεις για να απειλήσει τον Ολυμπιακό, δίχως όμως να έρθει το γκολ. Στο 78′ μετά από κόρνερ και φάση διαρκείας, ο Καλτσάς από την περιοχή πήρε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 84′ βρήκαμε την πιο μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Εκ νέου μετά από στατική φάση, ο Παναγιώτης Αρτυματάς με γυριστό ανάποδο σουτ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά όμως ο Γκαλίτσιος δεν κατάφερε να νικήσει τον Βελλίδη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ