«Δεν μας χάρισε κανείς τίποτα! Είμαστε πρώτοι σε όλα (Όλα όσα δήλωσε ο Κετσπάγια)»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Γκολ και θέαμα» του ΡΙΚ ήταν ο τεχνικός της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια. Οι κυριότερες τοποθετήσεις του:

Για το πρωτάθλημα: «Είναι Ιανουάριος, αλλά θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, το βλέπω…»

Για την πρωτιά της Ανόρθωσης: «Δεν μας χάρισε κανείς τίποτα από αυτά που έχουμε πετύχει, είμαστε εκεί γιατί είμαστε πρώτοι σε όλα. Παίξαμε και πολύ καλό ποδόσφαιρο, στα περισσότερα παιγνίδια ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, είμαστε δίκαια εκεί»

Κάποιοι λένε ότι είναι φαβορί το ΑΠΟΕΛ για τον τίτλο: «Ο καθένας σκέφτεται ότι θέλει, μια ομάδα όταν έχει πάρει 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα είναι λογικό να είναι εκεί. Εμείς θα προσπαθούμε να κρατηθούμε εκεί που είμαστε. Θα δείξει στο τέλος που θα βρεθούμε. ..»

Για τα μεταγραφικά: «Θέλουμε να φέρουμε παίκτη που να κάνει τη διαφορά σε σχέση με αυτούς που έχουμε και αυτό δεν είναι εύκολο. Το ρόστερ είναι γεμάτο. Θέλω να μου πεις ποιος να φύγει για να έρθει κάποιος άλλος. Άλλο το καλοκαίρι, άλλο ο Γενάρης. Θέλουμε να φέρουμε παίκτες που ξέρουμε, να ξέρουμε τι να περιμένουμε».

Για τα γήπεδα στην Κύπρο: «Έχουμε φτάσει σε τόσο ψηλό επίπεδο και δεν έχουμε γήπεδα να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ένα μόνο γήπεδο έμεινε για τα ευρωπαϊκά ματς σε ομίλους. Το κυπριακό ποδόσφαιρο αξίζει μεγαλύτερης σημασίας. Τη διαφήμιση που έκανε το ποδόσφαιρο, θα χρειαζόταν πολλά χρόνια να το κάνουν άλλοι. Είναι αδιανόητο να πας στην Λεμεσό με τόση ανάπτυξη και να μην βλέπεις ένα γήπεδο, όπως πρέπει»

Για το Μακάρειο: «Βρήκαν τον Παπασταύρου που κρατά πολλά λεφτά και του είπαν φέρε ένα εκατομμύριο να φτιάξουμε το Μακάρειο. Δεν τα έδωσε και σε πέντε μέρες είπαν ότι το φτιάξαμε είναι μια χαρά το γήπεδο. Έστω και ένα άτομο να κινδυνεύει σημαίνει είναι ακατάλληλο το γήπεδο. Και παίζουμε σε αυτά τα γήπεδα, είναι απαράδεκτο».

Για το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας: «Εκεί που ήταν ερασιτεχνικό το κάναμε επαγγελματικό. Δεν πιστεύω σε κανένα άλλο τομέα να είναι 15η η Κύπρος, μόνο στο ποδόσφαιρο. Πρέπει όλοι όμως να γίνουμε επαγγελματίες…»

Για το ρόστερ: «Είμαι ευχαριστημένος από όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο Βασιλακάκης δεν ήταν βασικός, δεν είχε πολλά λεπτά, αλλά μπήκε στο γήπεδο και έβαλε το γκολ και πήραμε τη νίκη».

Για το ματς κυπέλλου: «Ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ καλό σύνολο, με καλούς ποδοσφαιριστές».

Για τα γήπεδα και το ποδόσφαιρο μας: «Είναι ντροπή πρέπει να ξυπνήσουν κάποιοι…. Έχουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχουμε γήπεδα. Μπαίνεις στα πλείστα αποδυτήρια και υπάρχει μόνο μια τουαλέτα. Έξω κάνουν σουβλάκια, μυρίζει παντού…»

Για τον Λεόντιο Τράττο: «Είναι πολύ καλός διαιτητής, αλλά ο ίδιος θέλει να ασχολείται μαζί του ο κόσμος…»

Για Ομόνοια: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιγνίδι γιατί έχουν πολύ καλή ομάδα και παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Εχουμε μια βαθμολογική διαφορά με την Ομόνοια και με άλλες ομάδες, θα μας βοηθήσει, ελπίζω να γίνει ένα καλό παιγνίδι»

Για… αντιπολίτευση: «Γιατρειά είναι η ίδια η ομάδα, η οποία πάει καλά και δεν υπάρχουν άλλα θέματα, έχουμε βοήθεια από όλους, ταλαιπωρήθηκε η ομάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά πιστεύουμε ότι θα δώσουμε στον κόσμο, αυτό που περιμένουν εδώ και 12 χρόνια»

Υπάρχει βρωμιά στο ποδόσφαιρο μας; «Αμφιβάλει κάποιος ότι υπάρχει; Τι με ρωτάτε εμένα; Υπάρχει και δεν είναι μόνο στην Κύπρο. Ο πιο διεφθαρμένος οργανισμός είναι η ΟΥΕΦΑ κι η ΦΙΦΑ. Εμάς μας έστελναν κόκκινους φακέλους και τους βάζαμε στα ράφια και ήρθε η ΟΥΕΦΑ και πήρε αποφάσεις για πρόστιμα τις οποίες εφαρμόσαμε».

Για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ: «Ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι και εκτελέσαμε σωστά αυτά που είπαμε, γι’ αυτό και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη, είχαμε πάθος, θέληση, προσπαθήσαμε, τρέξαμε, παλέψαμε και πήραμε δίκαια τη νίκη».

Για Πόποβιτς: «Όποιος και να είναι δεν μπορείς να πεις τίποτα με σιγουριά. Δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο. Ναι τον παίκτη αυτό τον γνωρίζω από την Όρενμπουργκ».

Για 12 ομάδες: «Είναι το καλύτερο πράγμα οι 12 ομάδες, αν ήταν 10 ακόμη καλύτερα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ