Γιώργος Παπαδόπουλος εφ’ όλης της ύλης!

Στην σελίδα omada.reporter μίλησε ο κύπριος τερματοφύλακας της ομάδας μας, Γιώργος Παπαδόπουλος. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ όπου ο Γιώργος κλήθηκε την υστάτη να υπερασπιστεί την εστία της ομάδα μας, δήλωσε:

Από την αλάνα στ’ όνειρο που έγινε πραγματικότητα
«Άρχισα να παίζω στα οκτώ μου χρόνια. Ο βασικός λόγος που άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο σε ακαδημία ήταν για να είμαι σε πιο ελεγχόμενο περιβάλλον και να φύγω από την αλάνα, κάτι το οποίο οι γονείς μου είδαν με θετικό μάτι. Στην πορεία κατέληξα να είμαι και στις προπονήσεις και στις γειτονιές. Άρχισα να παίζω στο ΘΟΪ μετά από προτροπή του κολλητού μου, Μάριου Χριστοφόρου. Εκεί έμεινα δέκα χρόνια μέχρι τα 18. Πήγα τέσσερα χρόνια στον Ερμή και επέλεξα να πάω στη δεύτερη κατηγορία για να πάρω παιχνίδια. Πέρασα από Δερύνεια, ΑΠΕΠ και ΠΑΕΕΚ. Πριν έρθει η πρόταση για την πρώτη θητεία μου στην Ανόρθωση, είχα στήσει τη ζωή μου με τέτοιο τρόπο ώστε να φύγω στο εξωτερικό. Μετά ήρθε η πρόταση από την Ανόρθωση και δεν μπορούσα να την αρνηθώ γιατί μεγαλώνοντας, τ’ όνειρο κάθε παιδιού είναι να παίξει σε μεγάλη ομάδα. Είχα βρει ομάδα, ωστόσο επέστρεψα χωρίς να το σκεφτώ. Εκεί έμεινα για δύο χρόνια, έκανα ένα διάλειμμα, συμφώνησα μετά με τη Νέα Σαλαμίνα αλλά πήγα στον Ερμή σ’ ένα πολύ περίεργο καλοκαίρι».

Οι στόχοι της Ανόρθωσης και η άριστη σχέση με τον Λόρια
«Ο προπονητής έθεσε στόχους, η διοίκηση βοήθησε τον προπονητή και βγήκε σωστά ο προγραμματισμός. Από την πρώτη μέρα που πήγα στην Ολλανδία κατάλαβα ότι κάτι πολύ καλό θα βγει από τη δουλειά που κάναμε. Από την αρχή το είπα στον Λόρια ότι είχα καλό προαίσθημα. Οι στόχοι μας ως ομάδα είναι ξεκάθαροι από την αρχή και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Για εμάς δεν είναι έκπληξη. Μας το έχει περάσει ο προπονητής ότι πάμε με στόχους. Εκείνο που μας μεταφέρει ο κόουτς είναι ότι πάμε για έναν τίτλο, αλλά από την άλλη δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο».

«Σε μια ομάδα ο καθένας έχει τον ρόλο του. Είναι παγκοσμίου επιπέδου ο Λόρια, είναι πολύ ποιοτικός και δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κάποιος. Έχουμε πολύ καλή σχέση, ξέρουμε ότι ο υγιής ανταγωνισμός είναι καλός μαζί με την ηρεμία. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Δεν θα το δει κάποιος εγωιστικά. Στόχος είναι να κερδίζουμε. Όταν παίζει εκείνος τον στηρίζω, στα φιλικά που έπαιξα το έκανε και αυτός για μένα. Υπάρχει καλή σχέση και δεν είναι προσποιητό».

Το στοιχείο που κάνει τον αναμορφωτή της «Κυρίας» να ξεχωρίζει
«Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι πραγματικά ένας άνθρωπος που ζει με πάθος εκείνο που κάνει. Περνά στους παίκτες του ότι αγαπά αυτό που κάνει και θέλει να το κάνει τέλεια. Βοηθά έτσι τους παίκτες να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό και τους εμπνέει. Δεν τους αφήνει να τον αμφισβητήσουν και είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν προσωπικότητες στα αποδυτήρια αλλά κανείς δεν είναι πάνω από τον προπονητή. Ξέρουμε ποιος είναι και τα πράγματα που έχει κάνει στην καριέρα του αλλά και στην Ανόρθωση. Ό,τι καλύτερο πέτυχε αυτή η ομάδα είναι με τον Τιμούρ. Είναι σωστός, δίκαιος και αυστηρός επειδή θέλει όλα να γίνονται στη λεπτομέρεια. Ίσως κάποιες φορές να λένε ότι είναι αυστηρός αλλά πραγματικά είναι σωστός.

Θεωρώ ότι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι δεν πάει με τα κυπριακά δεδομένα. Αν τον ενοχλεί κάτι θα το πει και δεν τον ενδιαφέρει αν πειράξει κάποιους. Λόγω της κακής νοοτροπίας μας μπορεί να το θεωρούμε ότι είπε κάτι εξωπραγματικό. Θυμίζει κάτι σε αγγλικό και ευρωπαϊκό το επίπεδό του. Προσεγγίζει το ποδόσφαιρο με άλλο τρόπο. Κάποιες φορές το ζει τόσο έντονα που θέλει να βάλει παπούτσια και να παίξει μαζί μας. Είναι αμείλικτος σε θέματα απειθαρχίας, δεν χαρίζεται σε κάποιον. Για τον προπονητή μας, πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Έζησα προπονητές που μας έλεγαν “δείτε τις καριέρες σας και τα βιογραφικά σας”. Ο Κετσπάγια θα σου πει έχεις καθήκον προς την ομάδα που παίζεις και σου δίνει ψωμί στην οικογένειά σου».

Η πορεία χωρίς μάνατζερ και η βελτίωση της διαιτησίας
«Δεν έχω μάνατζερ και αυτό είναι κάτι τρομερά σπάνιο για κάποιον που παίζει σε μεγάλη ομάδα. Δεν είμαι κατά των μάνατζερ, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Μ’ έχουν προσεγγίσει για να με εκπροσωπήσουν αλλά από ένα σημείο και μετά συζητούσα ο ίδιος αντί να έχω μάνατζερ. Πάντα είμαι ανοικτός σε προτάσεις. Εγώ ο ίδιος συζήτησα το συμβόλαιό μου με την Ανόρθωση. Συναντήθηκα με τον προπονητή και δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να τα βρούμε, μέσα σε δέκα λεπτά είχαμε συμφωνήσει σε όλα».

Στο φετινό πρωτάθλημα γίνεται αρκετός λόγος για το επίπεδο της κυπριακής διαιτησίας και ο πορτιέρε της Ανόρθωσης παρέθεσε τη δική του άποψη-εισήγηση σε πρότυπα εξωτερικού.
«Από τη στιγμή που το επάγγελμα του διαιτητή, ειδικά της πρώτης κατηγορίας αμείβεται καλά θεωρώ ότι ένα βήμα στο να βελτιωθεί η διαιτησία μας είναι να γίνει επαγγελματική. Να λογοδοτούν επαγγελματικά στον παρατηρητή διαιτησίας και σε κανέναν άλλο. Αν οι διαιτητές δεν είχαν άλλες ασχολίες και επαγγέλματα, ίσως να το έβλεπαν με περισσότερη ευθύνη και πιο επαγγελματικά. Όταν κάποιος αφιερώσει το 1/3 των ωρών της δουλειάς του στη διαιτησία, τότε θα αγγίξει το τέλειο. Γιατί στο εξωτερικό οι διαιτητές είναι επαγγελματίες; Όταν λες ότι θέλεις να φέρεις ξένους διαιτητές, τότε τονίζεις ακόμη παραπάνω ότι οι δικοί σου έχουν πρόβλημα. Καλό είναι να βρεις τρόπους να τους βελτιώσεις».

Οι έντονες στιγμές των ντέρμπι και η στήριξη του κόσμου στα δύσκολα
«Οι πιο έντονες στιγμές που έζησα ήταν τα πρώτα ντέρμπι που έπαιξα με Ανόρθωση στην πρώτη μου θητεία, ειδικά τα παιχνίδια με Απόλλωνα και ΑΕΚ στα οποία οι δύο ομάδες κυνηγούσαν τον ΑΠΟΕΛ για το πρωτάθλημα. Είχα πάει πολύ καλά στα εν λόγω ματς και ήταν μια προσωπική δικαίωση. Κάποτε οι όμορφες στιγμές γίνονται εκτός ποδοσφαίρου. Κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ μου ήταν όταν εγώ περνούσα δύσκολα αγωνιστικά πέρσι, ο πατέρας ενός μικρού που παίζει ως τερματοφύλακας, μου έστειλε μήνυμα και μου είπε ευχαριστώ για τη θετική επίδραση που είχα πάνω στον γιο του γιατί του είχα μιλήσει για 10-15 λεπτά μετά από ένα φιλικό που είχαμε.

Μου εξέφρασε την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη του, κάνοντάς με να νιώθω ότι είμαι σημαντικός και ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές που δεν θα δει καμιά κάμερα. Αν δεν ζήσεις την αγάπη του κόσμου δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο όμορφες είναι αυτές οι στιγμές. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν είχα συμφωνήσει πέρσι με μια ομάδα στην αρχή της χρονιάς και βρέθηκα στη μέση δύο ομάδων, η μια ήθελε να ικανοποιήσει συμφέροντα άλλης και εγώ βρέθηκα στη μέση. Αυτό με πήρε πίσω για κάποιο διάστημα. Από τις κακές στιγμές και τα λάθη μόνο να μάθεις μπορείς».

Η απουσία των οργανωμένων και η αγάπη των Ανορθωσιατών
«Η άποψή μου είναι ότι έχει χαθεί ο παλμός από τα γήπεδα, ειδικά εκείνος των οργανωμένων. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και η εξάλειψη της βίας από τους αγωνιστικούς χώρους. Για μένα από τη στιγμή που ζω τόσο έντονα τα παιχνίδια θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι να κάτσουν σ’ ένα τραπέζι και να βρουν μια λύση. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι οργανωμένοι θέλουν να είναι μαζί μας αλλά κάτι δεν τους αφήνει και το εκτιμούμε ιδιαίτερα που υπό αυτές τις συνθήκες είναι κοντά μας και μας στηρίζουν. Τους έχουμε πάντα στο μυαλό μας. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να δώσουμε στον κόσμο μας αυτό που θέλει λόγω της δίψας του. Θέλουμε να μείνει κοντά μας μέχρι το τέλος. Ο Τιμούρ και η Ανόρθωση μου έδωσαν άλλη μια ευκαιρία και είμαι ευγνώμων. Πήρα μεγάλη αγάπη από τον κόσμο και το μόνο που μπορώ να κάνω στο τέλος της μέρας είναι ν’ ανταποδώσω».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ