Champions shares, μεταγραφική και Ράγιος

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΠΟΡ FM, μίλησε ο Ευγένιος Χαμπουλλάς, με τον πρόεδρο της εταιρείας να τοποθετείται τόσο για ο επενδυτικό πλάνο, αλλά και για τον Ράγιος και την επικείμενη μεταγραφική περίοδο.

Για το επενδυτικό πλάνο: «Champion Shares»: «Από την αρχή που αναλάβαμε τη διοίκηση με συμπαραστάτη τον κ. Πουλλαΐδη είχαμε θέσεις τους πρωταγωνιστικούς στόχους. Ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι θα έρθουν οι επιτυχίες, μέσα από αρκετή σκέψη θεωρήσαμε σωστό να δημιουργήσουμε αυτό το πρωτοποριακό σχέδιο για να δώσουμε το δικαίωμα στους Ανορθωσιάτες να γίνουν και αυτοί μέρος της επιτυχίας. Έπρεπε να βρούμε τρόπους για την αύξηση των εσόδων. Εντός της ερχόμενης βδομάδας θα είναι έτοιμο και το ενημερωτικό δελτίο. Με βάση το πρόγραμμα μας στις αρχές του Δεκέμβρη θα είναι διαθέσιμες οι μετοχές. Είναι πέντε εκατομμύρια μετοχές για το κοινό με την κάθε μετοχή να στοιχίζει ένα ευρώ».

Αν υπάρχει ανταπόκριση: «Έχουμε ξεκινήσει επαφές με ιδιώτες επενδυτές, πρώην παράγοντες ακόμα και με ινστιτούτα και εταιρείες. Η Ανόρθωση έχει σοβαρές και πολύ δυνατές προοπτικές. Αυτό που χρειαζόταν να εφαρμοστεί ήταν μια πιο σοβαρή διαχείριση της εταιρείας με χρηστή διάρκειας. Η Ανόρθωση μπορεί να είναι αυτάρκης σε λίγα χρόνια. Είμαι αισιόδοξος από τα μηνύματα που παίρνω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλή με αυτό το εγχείρημα».

Για το λόγο που είναι πρωτοποριακό αυτό το πλάνο: «Ανεξάρτητα εάν η εταιρεία παρουσιάσει ζημιές ή κέρδη στο τέλος του χρόνου, εάν η ομάδα έχει συμμετοχή σε όμιλος ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αμέσως αυτή τη κατηγορία μετοχών έχουν απόδοση. Αυτή η κατηγορία έχει έσοδα στις ακάθαρτες εισπράξεις από τα ευρωπαϊκά έσοδα της Ανόρθωσης, Όμως αυτοί που κατέχουν μετοχές δεν έχουν δικαίωμα ψήφους στη Γενική Συνέλευση. Είναι ένα καθαρά επενδυτικό πλάνο».

Αν αυτό το πλάνο απευθύνεται μόνο σε Ανορθωσιάτες: «Τα πρώτα τηλέφωνα που δέχτηκα σήμερα ήταν από προσωπικούς μου φίλους μη Ανορθωσιάτες. Άρα είναι για όλους».

Για το οικονομικό συγύρισμα της εταιρείας: «Η Ανόρθωση πρέπει να συγυριστεί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ξανά να αποδυναμωθεί με λάθος αποφάσεις. Αυτή είναι προσωπική υπόσχεση αλλά και του κ. Πουλλαΐδη».

Για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της ομάδας: «Έχουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Η Ανόρθωση δεν πρέπει να στηρίζει σε 2-3 παράγοντες μόνο. Θα έχει μεγάλη σημασία η πορεία αυτού του σχεδίου. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος μας το έχει καταλάβει. Είχαμε πάρα πολύ καλό ξεκίνημά στη φετινή σεζόν όσο αφορά τα έσοδα. Αυτό όμως από μόνο του δεν είναι αρκετό. Περίπου το 70% των εσόδων που είχαμε μέχρι σήμερα, το είχαμε διαθέσει για να εξοφλήσουμε παλιές υποχρεώσεις».

Για τις ατασθαλίες της προηγούμενης διοίκησης: «Υπήρξαν αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για αυτές τις υποθέσεις. Αναμένονται σύντομα εξελίξεις, Υπάρχουν κάποιες καταγγελίες στην Αστυνομία οι οποίες διερευνώνται».

Για του ψηλούς στόχους που έχουν τεθεί: «Θεωρώ λάθος να χαμηλώνεις τον πήχη σαν διοίκηση απλά για να νοιώθεις ότι δεν θα πέσεις έξω. Θεωρώ αδιανόητα οποιοσδήποτε συμμετέχει στα διοικητικά της Ανόρθωσης να μην έχει πρωταγωνιστικούς στόχους και φιλοδοξίες. Η κάθοδος του Κετσπάγια διεμήνυε ότι θα γυρίσουμε σελίδα. Μέχρι τώρα όλα βαίνουν καλώς. Θα συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα να εργαζόμαστε. Αν όλα κυλήσουν χωρίς απρόβλεπτα, είμαι βέβαιος ότι η Ανόρθωση θα πετύχει τους στόχους της. Είμαστε ικανοποιημένοι και από την παρουσία και από την προσπάθεια της ομάδας. Η Ανόρθωση φέτος σε όλα τα παιχνίδια δείχνει σταθερή βελτίωση και για αυτό βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται».

Για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: «Περιμένω να ακούσω από τον Τιμούρ και σαν διοίκηση θα δράσουμε άμεσα».

Για τα έργα που θα γίνει για να μπει στην κατηγορία 4 το ΠΑΠ: «Έχουμε μια καθυστέρηση ο οποία δεν οφείλεται σε μας. Περιμένουμε από την πολεοδομία να εγκρίνει το νέο σχέδιο Λάρνακας για να μπορέσουμε να αδειοδοτηθούμε. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε κάποια βελτιωτικά έργα με οικείους πόρους. Οι μεγάλες αλλαγές θα προκύψουν όταν θα εκδοθεί η πολεοδομική άδεια. Μιλούμε τουλάχιστον για ένα πλάνα διετίας».

Για το συμβόλαιο του Ράγιος: «Υπάρχει μια ρήτρα που μιλά για κάποιον αριθμό συμμετοχών την οποία είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει. Είμαστε βέβαιοι ότι θα τον έχουμε και του χρόνου».

Για την πρόταση του Απόλλωνα για ξένους διαιτητές: «Θεωρώ ότι είναι πολύ πρόωρο να συζητούμε αυτό το πράγμα. Είχαμε και εμείς παράπονα. Αλλά από την άλλη τι θα γίνει. Δεν κατηγορώ και δεν αφήνω οποιαδήποτε αιχμή εναντίον του φίλου μου του Νίκου Κίρζη. Αυτή τη στιγμή όμως εμείς έχουμε διαφορετική άποψη. Η διαιτησία είναι μεγάλο κεφάλαιο. Αν έρθουν ξένοι διαιτητές θα σταματήσουν να γίνονται τα λάθη ή μήπως θα σταματήσουν να ενοχλούν κάποιοι; Η προκατάληψη θα μειωθεί όταν αλλάξει το DNA του Κύπριου».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Η θέση μας είναι η εξής. Υπεύθυνος και αρμόδιος για τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων με ασφάλεια και τάξη είναι το κράτος. Εάν το κράτος κρίνει να διαφοροποιήσει ή να προσθέσει οποιοδήποτε κανονισμό στα μέτρα τα οποία έχει πάρει για την καταστολή της βίας, εμείς είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και να τοποθετηθούμε. Η ασφάλεια στους αγώνες είναι ύψιστης σημασίας. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκρατημένοι στις δημόσιες μας τοποθετήσεις και στην αλληλογραφία μας. Αν χρειάζεται βελτίωση αυτός ο θεσμός, αυτά μπορούμε να τα κουβεντιάσουμε, όχι επί της αρχής όμως. Πιστεύετε ότι ο μόνος λόγος της μείωσης εισιτηρίων είναι η κάρτα; Όταν αυτά τα οποία έζησε ο κόσμος με κόκκινους φακέλους, στοιχήματα, ψίθυρους, αυτά δεν επηρεάζουν; Εγώ το οποίο μετρώ είναι ότι στο γήπεδο έχουμε αυξημένη προσέλευση κόσμου. Έχουμε πολύ περισσότερα διαρκείας από πέρσι. Αλλά και πάλι δηλώνουμε έτοιμοι να συζητήσουμε τρόπους για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η συμμετοχή του κόσμου στους αγώνες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ