Μανθάτης: «Ο Τιμούρ έχει το μέταλλο του πρωταθλητή»

Για το παιχνίδι απέναντι στην Ομόνοια αλλά και για όλα όσα αφορούν την επικαιρότητα, κλήθηκε να σχολιάσει σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0, ο Γιώργος Μανθάτης.

Αναλυτικά πιο κάτω όσα δήλωσε ο Μανθάτης:

Πως είδες το παιχνίδι με την Ομόνοια και γενικά την παρουσία σου στην Ανόρθωση μέχρι στιγμής; «Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Υπήρξε θέαμα, φάσεις. Θα το χαρακτήριζα ως ένα ντέρμπι, αυτό ήταν άλλωστε. Με χαροποιεί που είμαι μέλος σε μια… καινούργια Ανόρθωση, σε μια καινούργια εποχή. Δεν ήταν τόσο καλά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να επιστρέψει σε τίτλους και διακρίσεις. Είναι μια μεγάλη ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν και σημαντικές απαιτήσεις. Θα μπορούσαμε χθες να είχαμε φύγει με το τρίποντο, όμως το σημαντικό, είναι πως όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, να μην χάσεις».

Όντως, η Ανόρθωση έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην άμυνα: «Είναι πολύ σημαντικό και σου δίνει ψυχολογία, να ξέρεις ότι έχεις μια άμυνα πίσω που να γνωρίζεις ότι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Δημιουργήσαμε πολλές φάσεις χθες, δεν ήρθε όμως το γκολ. Αυτό που μας είπε όμως και ο προπονητής είναι ότι τα ντέρμπι, είναι ντέρμπι. Παρουσιαστήκαμε πολύ καλά. Δουλέψαμε καλά όλη την εβδομάδα. Και η Ομόνοια είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχει ποιοτικούς παίκτες, ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι με συνεχής αλλαγές. Υπήρχε ένταση γενικά».

Πως ζεις τον Τιμούρ Κετσπάγια; «Ένας προπονητής που αν κοιτάξουμε το ιστορικό του, έχει μια καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις. Από την πρώτη ημέρα που ενσωματώθηκα, μας είχε πει ότι πάμε για τίτλους, πάμε για πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό να έχει στόχους. Να υπάρχουν οι στόχοι διάκρισης, και αυτό το χρειάζεται μια ομάδα. Η Ανόρθωση έχει ένα πάρα πολύ καλό προπονητή οπότε ο συνδυασμός αυτών των δύο, μπορούν να φέρουν πολλά πράγματα και επιτυχίες».

Σας μεταφέρει το πάθος του ο Τιμούρ; Ζει έντονα όλα τα παιχνίδια: «Έχει το μέταλλο του πρωταθλητή και του νικητή. Όπως έμαθα και εγώ στον Ολυμπιακό, πάμε σε κάθε παιχνίδι να παίξουμε για τη νίκη, είναι πολύ σημαντικό.»

Πως είδες την παρουσία του κόσμου; «Είχα ακούσει ότι είναι ένα φανταστικό γήπεδο το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Είχα καιρό να νιώσω αυτό το συναίσθημα να σας πω την αλήθεια. Θέλαμε το τρίποντο για να ικανοποιήσουμε και τον κόσμο. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα».

Για την ευκαιρία του στο 56’ που από πλεονεκτική θέση έπιασε την κεφαλιά όμως δεν κατάφερε να σκοράρει: «Η αλήθεια είναι ότι βρέθηκα τη κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο, απλά δεν κατάφερα να τελειώσω τη φάση. Την σκέφτομαι από χθες, όλη την ώρα. Είναι κάτι όμως που δεν με αγχώνει. Πιστεύω είναι θέμα χρόνου να έρθει το γκολ και το σημαντικό είναι ότι νιώθω πολύ καλά, σε όλα».

Πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια: «Κοιτάξτε, στα αποδυτήρια είναι οικογενειακό το κλίμα και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Τα αποδυτήρια πρέπει να τα συγκροτούν ηγετικές μονάδες για να ελέγχουν λίγο τα πράγματα και να μην ξεφεύγουν οι παίκτες και να γίνονται κλίκες. Μπορώ να πάρω πολλά από τον Σίλντενφελντ, τον θυμάμαι στον Παναθηναϊκό, είναι φουλ επαγγελματίας. Ο Ράγιος, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Φαίνεται και στις προπονήσεις. Η αύρα και η ενέργεια που βγάζει είναι πολύ καλή».

Με ποιους έχεις έρθει πιο κοντά; «Είμαστε πολύ κοντά με τους Ελλαδίτες, Γκαλίτσιο, Βασιλακάκη, Καλτσά, όπως και με τους Εγγλέζου, Χατζηβασίλη, Κορρέα και Ιωάννου. Κάνουμε αρκετή παρέα και με τον Σίλντενφελντ. Γενικά είμαστε όλοι κοντά».

Για την μεταγραφή του στην Ανόρθωση και αν σκέφτεται να παραμείνει: «Είναι νωρίς ακόμα. Αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος που υπήρξε αυτή η επαφή και είχα αυτή την επιλογή. Δεν θέλω να σκέφτομαι μακροπρόθεσμα. Θέλω να το απολαύσω όσο περισσότερα γίνεται».

Πως βρήκες το πρωτάθλημα μας μέχρι τώρα; «Μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι ανταγωνιστικό. Όλοι που μας μιλάνε από το τεχνικό τιμ μας λένε ότι δεν θα υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια και τώρα ακολουθούν τρία παιχνίδια που πρέπει να πάρουμε το τρίποντο».

Ο πρόεδρος της Δόξας ανέφερε στο σταθμό μας ότι θα κάνουν 1-2 νίκες κόντρα σε μεγάλες ομάδες: «Ας την κάνουν σε άλλη ομάδα, όχι σε εμάς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ