ΕΝΠ 1 – 2 Ανόρθωσις: Αγχωτικό μα πολύ σημαντικό τρίποντο!

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, πανηγυρίζει εδώ και λίγα λεπτά η ομάδα μας, που κέρδισε την ΕΝΠ στο Παραλίμνι με 1-2 και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς. Προηγηθήκαμε με τον Ράγιος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ισοφαριστήκαμε στο 65′ με το Νίκο Καλτσά τρία λεπτά αργότερα να σημειώνει το νικητήριο γκολ.

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την ΑΕΛ και με 4-1-2-3 παράταξε την ομάδα μας ο Κετσπάγια. Συγκεκριμένα ο Τιμούρ παράταξε την ομάδα μας με Λόρια κάτω από τα δοκάρια, Εγγλέζου αριστερά στην άμυνα, Γκαλίτσιο δεξιά και τους Σίφο και Βργκοτς να αποτελούν το δίδυμο στους στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ο Κωστάκης Αρτυματάς ήταν σε θέση ανασταλτικού μέσου, με τους Κοφί και Ράγιος να κινούνται πιο μπροστά. Στο αριστερό άκρο ήταν ο Μανθάτης, δεξιά ο Καλτσάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντούρις.

Η εικόνα της αναμέτρησης

Μονόλογος το παιχνίδι για την ομάδα μας, που είχε τον έλεγχο, είχε την κατοχή, έφτιαξε φάσεις εκ των οποίων 2-3 ήταν αρκετά καλές.

Μπήκαμε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ψάξαμε το γκολ. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε ήδη συμπληρώσει 3 τελικές με πιο καλή αυτή του Ντούρις στο 8′, όταν μετά από συστημένη μπαλιά του Καλτσά από κοντά ο Σλοβάκος με κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 22′ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλτσά κατέληξε λίγα μέτρα άουτ, ενώ στο 44′ ο Καλτσάς με μονοκόμματο σουτ δεξιά μέσα στη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Ράγιος, έστειλε την μπάλα άουτ.

Η υπεροχή της ομάδας μας καρποφόρησε στις καθυστερήσεις. Ο Ράγιος έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή της ΕΝπ,

Ο γόρδιος δεσμός για τους «κυανολεύκους» λύθηκε στις καθυστερήσεις, ο Ράγιος έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Μαϊσουράτζε να τον ανατρέπει. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, ο οποίος ήταν εύστοχος απέναντι στον Κλέιμαν δίνοντας προβάδισμα στην Ανόρθωση με 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο μιας και οι γηπεδούχοι ήθελαν να ισοφαρίσουν. Στο 55′ ο Σκεπάνιακ με κεφαλιά ανάγκασε τον Λόρια σε μία εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ πέντε λεπτά ακυρώθηκε γκολ του Ράγιος. Ο λόγος ήταν ότι ο Ντούρις δεν απείχε ένα μέτρο από το τείχος.

Στο 65′ η ΕΝΠ ισοφάρισε με τον Αγκίρι, ο οποίος με σουτ μέσα στην περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λόρια. Όμως η αντίδραση της ομάδας μας ήταν άμεση. Στο 68′ ο Μανθάτης τροφοδότησε τον Καλτσά, ο οποίος μέσα από την περιοχή σημείωσε το 1-2. Η νίκη μπορούσε να κλειδώσει νωρίτερα, όμως στο 80′ ο Ράγιος απώλεσε πέναλτι που κέρδισε ο Σαντίκ, με την μπάλα να βρίσκει και στα δύο δοκάρια και να μην μπαίνει στο τέρμα.

Το σκορ όμως δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την ομάδα μας να παίρνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και να φτάνει στους τέσσερις βαθμούς.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ