Οι σκέψεις και οι κινήσεις για τη μεσαία γραμμή…

Πολλές οι επιλογές που έχει στη διάθεση του, για τη μεσαία γραμμή ο Τιμούρ Κετσπάγια, με τον κόουτς στα φιλικά προετοιμασίας να έχει δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς και να βλέπει πως λειτουργούν οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους.

Αρχικά στα πρώτα δύο φιλικά, με Εθνικό Άχνας και Go Ahead, ο Κετσπάγια στη μεσαία γραμμή, έδινε φανέλα βασικού στους Νταουσβίλι, Μαργκάσα και Βασιλακάκη. Η εν λόγω τριάδα, μετά και την έλευση του Κωστάκη Αρτυματά διαφοροποιήθηκε στα επόμενα δύο φιλικά.

Συγκεκριμένα στα φιλικά με την Αλ Τααβόν και την Εξέλσιορ, τη μεσαία γραμμή αποτελούσαν οι Αρτυματάς, Μαργκάσα και Κοφί.

Τέλος στ φιλικό με την Sharjah το οποίο ήταν μόνο δύο μέρες μετά από εκείνο με την Εξέλσιορ, βρήκε τον Τιμουρ Κετσπάγια να κάνει ολικό rotation και να κατεβάζει για πρώτη φορά την τριάδα με Νταουσβίλι, Βασιλακάκη και Ιωάννου.

Η επιστροφή στην Κύπρο και τα δύο πρώτα φιλικά έφεραν αλλαγές. Αρχικά είχαμε την μετατόπιση του Ράγιος στη μεσαία γραμμή. Στο φιλικό με την Αγία Νάπα, η αρχική εντεκάδα του Κετσπάγια αποτελείτο από τους Αρτυματά, Μαργκάσα και Ράγιος ενώ τέσσερις μέρες αργότερα απέναντι στην ΕΝΠ, η μόνη διαφοροποίηση ήταν αντί του Αρτυματά θέση στο αρχικό σχήμα είχε πάρει ο Νταουσβίλι και με τη διάταξη να μετατρέπεται σε 3-5-2.

Στο φιλικό με την Ομόνοια είχαμε μία αρκετά πιο αμυντικογενής τριπλέτα, αποτελούμενη από τους Αρτυματά, Νταουσβίλι και Μαργκάσα. Σχήμα που δεν ανταποκρίθηκε στο δημιουργικό κομμάτι.

Στο τελευταίο φιλικό απέναντι στην Αναγέννηση, είχαμε μία εντελώς διαφορετική τριπλέτα, που για πρώτη φορά έβλεπε μαζί ο κόουτς στη μεσαία γραμμή. Κοφί, Βασιλακάκης και Τορνίκε Οκρασβίλι.

Τα φιλικά γίνονται για συμπεράσματα και είναι βέβαιο πως ο Τιμούρ είδε αρκετούς συνδυασμούς στη μεσαία γραμμή και πως αποδίδουν μεταξύ τους. Από εκεί και πέρα, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, προσεγγίζεται διαφορετικά και δεν αποκλείεται στα επόμενα παιχνίδια να προκύψουν διαφορετικοί συνδυασμοί στη μεσαία γραμμή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ