«Καιρός να αποδείξουμε ποια είναι η Ανόρθωση…»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην ιστοσελίδα protathlima.com, έδωσε την Παρασκευή ο διεθνής ποδοσφιαριστής της ομάδας μας, Νικόλας Εγγλέζου.

Ο Εγγλέζου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι καιρός είναι να αποδείξουμε ποια είναι η Ανόρθωση, στην προετοιμασία, το που προτιμά να αγωνίζεται αλλά και πολλά άλλα.

Αναλυτικά πιο κάτω τα όσα δήλωσε ο Εγγλέζου.

Πως κύλησε η προετοιμασία στην Ολλανδία για σένα προσωπικά αλλά και την ομάδα γενικότερα;

«Η προετοιμασία κύλησε αρκετά καλά θα έλεγα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ξέρουμε όλοι ότι η προετοιμασία  είναι το Α και το Ω για την κάθε χρονιά και πιστεύω ότι ο καθένας προσωπικά δούλεψε αρκετά καλά».

Είσαι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από την παρουσία σου στην προετοιμασία και τα φιλικά παιγνίδια;

«Ναι είμαι αρκετά ικανοποιημένος έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και εύχομαι να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό».

Πως ζεις τον Τιμούρ Κετσπάγια στις προπονήσεις;

«Ο Τιμούρ είναι ένας προπονητής που ζει στο απόλυτο τις προπονήσεις και κυρίως τα παιχνίδια! Το πάθος του για το ποδόσφαιρο το βλέπεις κάθε λεπτό και αυτό μεταφέρεται εύκολα στους ποδοσφαιριστές του».

Τι τον κάνει ξεχωριστό σε σχέση με άλλους προπονητές;

«Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι ότι βλέπει τον κάθε ποδοσφαιριστή το ίδιο. Αυτός που θεωρεί ότι πρέπει να αγωνιστεί θα αγωνιστεί. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ομάδα και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για την πορεία της Ανόρθωσης».

Πως αντιμετωπίζει εσάς τους ποδοσφαιριστές;

«Όπως είπα και πριν, αντιμετωπίζει όλους τους ποδοσφαιριστές το ίδιο. Εκτός γηπέδου είναι φίλος με όλους, εντός γηπέδου όμως θέλει από όλους επαγγελματισμό και να κάνουν αυτά ακριβώς που ζητά».

Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η φετινή Ανόρθωση;

«Φέτος έχουμε αρκετά καλή ομάδα. Θεωρώ όμως ότι ο κόσμος δυστυχώς χόρτασε από λόγια. Είναι καιρός να αποδείξουμε ποια είναι η Ανόρθωση με πράξεις. Το σημαντικότερο νομίζω είναι να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και τότε μπορούμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας».

Σε ποια θέση προτιμάς να αγωνίζεσαι;

«Με τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα την φετινή χρονιά θεωρώ ότι η θέση του δεξιού ακραίου επιθετικού μου ταιριάζει περισσότερο από άλλες όμως στόχος μου είναι να αγωνίζομαι από όποια θέση μου ζητηθεί από τον προπονητή».

Η πρώτη χρονιά στην Ανόρθωση δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελες αφού δεν πήρες αρκετό χρόνο συμμέτοχής. Τι νομίζεις ότι έφταιξε;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξα όσο θα ήθελα όμως υπάρχουν οι προπονητές που καλούνται να επιλέξουν τους παίκτες που θα ξεκινήσουν και θα τελειώσουν τους αγώνες. Αρκετά φυσιολογικό είναι να μην είσαι εσύ στις επιλογές του προπονητή και να είναι κάποιος άλλος. Στόχος μου να γίνομαι καλύτερος έτσι ώστε φέτος να έχω περισσότερα παιχνίδια και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα».

Ο Τιμούρ διαχρονικά έδινε ευκαιρίες στους Κύπριους. Αποτελεί επιπλέον κίνητρο για εσένα;

«Το πιο σημαντικό για εμένα και για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές είναι αυτό που είπα και πριν. Ότι βλέπει όλους τους ποδοσφαιριστές το ίδιο. Δεν ξεχωρίζει εθνικότητες και σίγουρα αυτό είναι επιπλέον κίνητρο για εμένα».

Δεν ήσουν στις τελευταίες κλήσεις της Εθνικής ομάδας. Ποια είναι η άποψη σου; Θα ήθελες να επιστρέψεις;

«Ο κάθε προπονητής καλείται να κάνει τις επιλογές του. Κάποιες αποφάσεις σου αρέσουν, κάποιες όχι. Οφείλεις όμως να τις δεχτείς και να δουλέψεις έτσι ώστε να έχεις ξανά τις ευκαιρίες που πιστεύεις ότι δικαιούσαι. Θέλω να επιστρέψω και εύχομαι αυτό να γίνει το συντομότερο».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι ενόψει της νέας σεζόν;

«Θέλω να κερδίσω τρόπαια με την ομάδα. Στόχος μου φέτος είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει εκεί που αξίζει και όλοι μαζί να δείξουμε ποια πραγματικά είναι αυτή η ομάδα».

Οι απαιτήσεις από τον κόσμο της Ανόρθωσης προς τους ποδοσφαιριστές είναι μεγάλες. Πως το διαχειρίζεσαι αυτό;

«Όταν αγωνίζεσαι σε μια τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα είναι δεδομένο ότι οι απαιτήσεις του κόσμου είναι μεγάλες. Όταν αυτές τις απαιτήσεις τις βλέπεις με θετικό μάτι τότε μπορούν να σε βελτιώσουν και να σε κάνουν καλύτερο και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε».

Ποια είναι η άποψη σου για την κάρτα φιλάθλου;

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και δυστυχώς δεν τους έχουμε όλους στα παιχνίδια. Η ατμόσφαιρα είναι εντελώς διαφορετική και εύχομαι να βρεθεί σύντομα μια λύση για να επιστρέψει ο κόσμος πίσω και να έχουμε την ατμόσφαιρα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της Ανόρθωσης;

«Στον κόσμο της ομάδας θα ήθελα να ζητήσω το πιο σημαντικό. Να είναι δίπλα στην ομάδα. Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Τους θέλουμε και τους χρειαζόμαστε δίπλα μας. Το δικό μου μήνυμα είναι ότι πάντα θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για το καλό της ομάδας μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ