Όλα όσα δήλωσε ο Τιμούρ!

Για την έναρξη των προπονήσεων, τα μεταγραφικά, τον Κύπριο ποδοσφαιριστή αλλά και όλα όσα αφορούν την ομάδα μας κλήθηκε να σχολιάσει ο Κετσπάγια στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον Super Sport FM.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Κετσπάγια:

Επιστρέφετε σε ένα χώρο που γνωρίζετε πολύ καλά: «Προσπαθούμε να κάνουμε μια δουλειά από την αρχή. Δεν ήταν καινούργιο. Γυρίζω σε μια ομάδα που δούλεψα ως ποδοσφαιριστής και ο προπονητής.  Η ομάδα δεν παίζει ευρωπαϊκά παιχνίδια και αυτό εν μέρει, είναι καλό. Χρειαζόμαστε να κτίσουμε από την αρχή μετά την απογοητευτική χρονιά. Έχουμε πάρει παίκτες που θέλαμε. Άλλοι βιάζονται γιατί παίζουν στην Ευρώπη, εμείς δεν παίζουμε, έχουμε μπροστά μας άλλους δυο μήνες. Δεν θα βιαστούμε, θα περιμένουμε. Να πάρουμε τους παίκτες που πρέπει».

Τι γίνεται με τον Νταουσβίλι; «Ο Νταουσβίλι, κάνει προπονήσεις, θέλαμε να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται, μέχρι είμαστε ευχαριστημένοι, μέσα στις επόμενες δυο μέρες θα αποφασίσουμε. Ήθελα να δω και κάποια άλλα πράγματα που είναι ικανοποιητικά. Ποτέ μη λες ποτέ. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα προχωρήσει η περίπτωσή του».

Για τον Αρτυματά: «Εμείς κάναμε την προσπάθεια μας, από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποια όρια. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αυτή η μεταγραφή. Πρέπει κάποιοι άνθρωποι να δουν κάποια πράγματα λογικά για να προχωρήσει, δυστυχώς για το παιδί. Μαζί μου έπαιξε όλο το πρωτάθλημα στο ΑΠΟΕΛ και πήρε το πρωτάθλημα. Από τότε δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Υπάρχουν και κάποια λογικά πράγματα που εμείς δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε».

Υπάρχει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή; «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Εμείς έχουμε άλλους δυο μήνες μπροστά μας. Αυτό που θέλαμε να έχουμε μέχρι τώρα, τους έχουμε όλους μαζί μας. Κάναμε προπονήσεις την τελευταία ομάδα, φέραμε και τους δανεικούς έχουμε και άλλα παιδιά που προπονούνται και τέλος της εβδομάδας θα καταλήξουμε σε αυτούς που θα είναι μαζί μας».

Δεν υπάρχει χρόνος για την Ανόρθωση: «Ποτέ δεν κρυβόμουνα, και σαν προπονητής και σαν ποδοσφαιριστής. Δεν με νοιάζει τη έγινε πέρσι. Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα. Προσπαθώ να κτίσω μια ομάδα από την αρχή και να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε μπροστά μας».

Εδώ και μια 10ετία η Ανόρθωση είναι μακριά από τίτλους: «Αυτά έλεγα εγώ πριν 10 χρόνια αλλά δεν ακούσανε. Με την επιστροφή Πουλλαΐδη ελπίζω ότι προβλήματα δεν θα έχουμε. Αυτό είναι που έβαλα στο τραπέζι. Κάθε μήνα ο εργαζόμενος να πληρώνεται. Όλοι, για να πάρω το μάξιμουμ από τους παίκτες, πρέπει να είναι εξασφαλισμένοι. Πρέπει και αυτοί να είναι επαγγελματίες και σωστοί στη δουλειά τους».

Για τον Γιαννιώτα και ότι ενδιέφερε την Ανόρθωση: «Το παιδί μου έστειλε ένα μήνυμα χθες, πήρε την απόφαση να πάει στον Απόλλωνα διότι η ομάδα παίζει Ευρώπη και θέλει και αυτός να παίξει στην Ευρώπη. Εμείς δεν μπορούσαμε να παίξουμε Ευρώπη φέτος μετά την χρονιά που κάναμε. Και αυτοί οι παίκτες που έρχονται, εκτός από τα χρήματα, θέλουν να παίξουν και στην Ευρώπη».

Για την πρώτη προπόνηση στο Λιοπέτρι: Δεν ήταν τυχαία που το επιλέξαμε. Ξέραμε ότι ο παλμός της ομάδας χτυπά στο Λιοπέτρι. Πρώτη φορά θα πάμε εκεί, στην περιοχή εκεί θα είναι πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι είναι σωστή η απόφαση. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Έχω πει πολλές φορές την άποψή μου. Πήραν μια απόφαση, την οποία αναιρούν, οτιδήποτε γίνει, πρέπει κάποιοι να αναλάβουν την ευθύνη. Δεν λειτουργούν τα πράγματα όπως πρέπει στην Κύπρο».

Κάποιες ομάδες κάνουν πιο ηχηρές μεταγραφές: «Θα δούμε στο γήπεδο. Και εμείς είχαμε κάνει μεταγραφές ηχηρές κάποτε, όμως δεν δούλεψε. Δεν είναι μόνο αυτό που παίζει ρόλο αλλά και οικονομικά. Αυτά που έγιναν τις προηγούμενες χρονιές στην Ανόρθωση, δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Πρέπει να υποσχεθείς αυτά που μπορείς. Μου έθεσαν ένα μπάτζετ να φτιάξω την ομάδα το οποίο θα τηρήσω»

Για τον κύπριο ποδοσφαιριστή και την απόφαση της ΚΟΠ να αγωνίζονται δυο ποδοσφαιριστές στην 11άδα: «Δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα από την 1 εβδομάδα. Δεν μπορώ να… γεννήσω τον κύπριο ποδοσφαιριστή που θα παίζει. Μόνο αν αξίζει θα παίζει ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να κοιτάζουμε μονόπλευρα κάποια πράγματά. Πρέπει να υπάρχει επαγγελματική προσέγγιση και από τους Κυπρίους παίκτες. Αυτός που αξίζει θα παίξει. Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε. Ειδικά οι ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα, πρέπει να έχουν δυο παίκτες στην 11άδα. Δεν μπορείς να ξυπνήσεις την άλλη μέρα και να έχεις βρει παίκτες. Χρειάζονται, δυο χρόνια, τρία, πέντε».

Για το τι εισηγείται ο Τιμούρ: «Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα στο πρωτάθλημα, δεν πρέπει να επιβάλλουν από την ΚΟΠ την χρησιμοποίηση δυο κυπρίων. Μπορούμε να κάνουμε ότι κάνουν και στην Αγγλία. Να έχουμε ρεζέρβες. Να υπάρχει παράλληλα μια διοργάνωση. Αυτό το πράγμα, πρέπει να το αναλάβει η ομοσπονδία. Όχι αναγκαστικά να πρέπει η κάθε ομάδα να χρησιμοποιούμε κύπριους. Είδαμε σε παιχνίδια να βάζουν για 5 λεπτά παίκτη και να τον κάνουν αλλαγή. Αν δούμε αυτά που έχουμε πετύχει σε συλλογικό επίπεδο, ένας από αυτούς τους λόγους, οφείλεται στην παρουσία ξένων παικτών. Αφού και στην Ευρώπη έτσι έχουν τα πράγματα».

Για τον Λόρια: «Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, από την επόμενη εβδομάδα θα είναι στις προπονήσεις, όπως και ο Ιωάννου και ο Μαργκάσα. Έχουμε και κάποιους παίκτες που έχουν πάρει την υπηκοότητα, παίζουν στην Εθνική και παίζουν σαν ξένοι στο πρωτάθλημα. Άλλο κεφάλαιο αυτό. Αυτοί δεν το έκαναν για να ευκολυνθούν και να πάρουν ευρωπαϊκό διαβατήριο. Τουλάχιστον να παίζουν ως Κύπριοι αφού παίζουν στην Εθνική»

Σας ενδιαφέρει ο Πάρντο ή ο Πέτρου της Ένωσης; «Κάποιοι παίκτες μας ενδιαφέρουν. Είναι και ο Πέτρου ένας από αυτούς που μας ενδιαφέρουν».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανόρθωση: «Ξέρουν όλοι την κατάσταση, όλοι γνωρίζουν, η ομάδα χρειάζεται βοήθεια. Ένας δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση, υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που λένε ότι θα βοηθήσουν, πρέπει όμως να το κάνουν πράξη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ